Dagen som aldrig blev ljus

Snart är det årets kortaste dag, men undrar om det inte har varit årets gråaste, mörkaste dag idag! Fy så trist! Det har varit innebandyhelg denna helg. Cup på lugnet i Falun och såklart Olle igår och Rasmus idag. Mestadels Daniel som har skött detta och det är jag tacksam för! Idag åkte jag och Olle in till match 2, så kul att se Rasmus spela! Hade bestämt mig igår för att göra skidpremiär när jag ändå var på lugnet. De har en slinga på 2 km där nu. 11 plusgrader, blåst och stora gråa moln på himlen, piss väder och extremt bakhalt, men si, jag tyckte det var kul ändå och jag längtar redan till nästa pass när nu det kan tänkas bli. 

Men detta väder blir jag galen på, Rasmus kan chilla inne, men vår lillebror behöver liksom ut och lufta av sig för att inte speeda upp sig för mycket. Men hur kul är det i detta väder?!?!. 

Lugnet, fjärde advent, dagen som aldrig blev ljus.


Jag och Rasmus fick en förmiddag ihop när de andra två spelade cup. Det har vi alldeles för sällan! Nu har vi nedräkning till julledigt! 


En hel termin... (18:e dec)

... har Olle gått i skolan nu. Ett halvår som var jobbigt i början men flutit på bättre på slutet. Ett halvår med två braiga fröknar som känns grymt bra, den ena ingen mindre än min kompis Jo. Ja, Olle träffar min kompis väldigt mycket mer än vad jag gör! De har gjort mycket skoj den här sista julveckan. Höjdpunkten för en vecka sedan då alla i klassen blev hämtade i polisbil och fick åka till polishuset för att lussa! Vilket äventyr! 

Ibland kan jag sakna dagislivet, skollivet är så stort och ibland otryggt. I Olles klass är de ett stort gäng grabbar och ibland är det lite prestige och snack om vem som får leka med vem. Olle har väl inte heller helt lätt alltid att förstå samspelet och regler, men jag tror de mognar till sig med tiden. Nu ska det iaf bli skönt med jullov. Vi ska gå på fritids två dagar i nästa vecka sedan är det jullov på riktigt! 


Vi har hunnit pepparkakor och lite julstök iaf. 

Hål på stövlar och nya behövde inhandlad för ett par veckor sedan till Olle. Affären serverar killstövlar och tjejstövlar. Två färger fanns det att välja mellan, rosa och svart. Ärligt talat, hur kul är det med svarta stövlar bara för att man är pojke! Iaf så serverade jag Olle ett par svarta stövlar och de var sköna tyckte han. Olle har alltid tyckt illa om "tjej färger". Döm av min förvåning när Olle säger att han ville prova de rosa stövlarna istället. De var mycket skönare sa Olle. Expediten log mot Olle och vi åkte hem med rosa stövlar. Första dagen i skolan var det någon som sa att han hade fula stövlar. Som tur är så är han ändå så klok att han inte brydde sig om det utan har fortsatt att ha sina fina, sköna stövlar! 
/ Bodil 

En vanlig torsdag (10:e dec)

Vi är fullt levande fullt ut även fast det inte syns på bloggen. Klyschor om fullt upp och julhets. Ja så är det ju, men det är det som är livets poäng! Vi gör massor samtidigt som ingenting.. Ibland känns det som inget blir gjort, men ändå gör man saker hela tiden... Idag en vanlig torsdag, klockan ringer tok-tidigt och på jobbet 6.30. Danken lämnar barn på skolan och åker sedan på kurs tills imorgon. Jobb, en rätt lugn skön dag. Vi har verkligen lugnet före stormen just nu på jobbet, konstig situation. 

Tillbaks till en vanlig torsdag. Hämtar Olle kl 4 för att sedan åka till Ornäs där Rasmus har en kvällsmatch. Rasmus liftade dit med en klasskompis så jag och Olle slapp skynda oss så. Underhållande match med duktiga pojkar. Rasmus som börjar få långt hår spelade i tofs. Mitt på huvudet, rätt upp! Han såg för söt ut! Det där med hår i ögonen har jag svårt för så svettband ska användas på träning. Nu hade han glömt packat i det så han kom springandes och frågade efter hårspänne eller tofs... Han bryr sig verkligen inte om sådant vår stor pojk. 

Trodde aldrig att matchen skulle ta slut. 3x15 min och både jag och Olle hann bli less! Tomma magar och en mamma utan idéer gjorde att middagen bjöd Ikea på. En lugn skön stund med bra prat med barnen. Vi kommer hem kl 7 på kvällen. Tänder brasa, läser läsläxa och spelar några varm monopol. Äntligen gick Rasmus på Norrmalmstorg! Nu är jag inte luspank längre 😄. Lite obligatoriskt kiv-och-ret innan dags att lägga sig. Efter det lite plock, disk och packning. Ja, en helt vanligt torsdag hos familjen Bingman och hos tusentals andra familjer... Har inte hunnit något av det jag hade tänkt/behövt men ändå gjort massor hela tiden! Ny dag imorgon. Tomtekläder packade till lillpojken. Han ska ut på äventyr med klassen imorgon, nämligen lussa för polisen. Det sägs att de ska få åka polisbil dit.... 


Innebandykillen. Vet inte om man får lägga ut sådana här bilder, men gör det ändå. Blir ju reklam för fotostället iaf! / Bodil 

RSS 2.0