Valborg! (30:e april)

Det är läggdags, men jag sätter mig en stund framför burken. det har varit en trevlig dag. Först jobb hela dagen faktiskt. Van att valborg är en halvdag, men inte på mitt nuvarande jobb inte. Fullt ös hela dagen. Familjen Saxvall och Männikös kom och firade med oss. Middag och sedan brasa på gatan. Alldeles lagomt! Barnen lekte gott hela kvällen och bara en somnade i soffan :o) Förvånad att de var så pigga och höll humör efter en hel dagisdag. En jättebra kväll som nu ska knoppas in i sängen.
 
Otroligt skönt med en "bonusdag" imorgon! Vad den bjuder på får vi se! Välkommen maj!
 
 
 
// Bodil

Bortblåst helg (28:e april)

Sitter och funderar vad vi har gjort i helgen. vi har inte just något speciellt, men ändå fullt upp. visst är det konstigt. Iaf så har helgen gått fort och det är med viss vemod som det redan är söndagkväll... De stora tallarna i trädgården står kvar för att det har blåst så mycket så trädfällningen har blivit inställt varje dag.
 
Igår var Rasmus på roligt 5 års kalas på Sportys lekland. Grannpojken Adam som fyllde år och ett gäng barn sprang runt och lekte tills svetten rann. På kvällen softade vi tillsammans med familjen hården som kom på hamburgegrillning. Söndagen rullade på med första löp/gång passet på en månad för mig. Har haft en hemsk hosta alldeles för länge. Rasmus följde med på cykeln och vi hade en mysig runda tillsammans. Tycker om att ha sällis av Rasmus nått pass då och då.
 
På eftermiddagen var det fikadags tillsammans med familjen Maxén, sedan var det strax dax för middag och bad... så rullade helgen på och tog slut på tok för fort.... Gjort saker hela tiden, men ändå inget speciellt :o)
 
Även denna helg gjorde grabbarna en "favorit i repris"... nämligen började med ett paket salta pinnar på lördagsmorgonen när jag och daniel låg och sov. Denna gång måste de ha letat ordentligt i skåpen efter pinnarna...Rasmus såg rätt skyldig ut, Olle såg mest superglad ut...
 
 Lek och kalas på Sportys
 
En skön utelunch i trädgården..
 
Nu är det läggdags i huset för de små! Trevlig söndagkväll!!
/ Kram Bodil

Matglad Olle! (24:e april)

Vår lilltok blev ju för tanig och spinkig efter först feberveckan och sedan magsjukeveckan. Han brukar ta ikapp och där är han just nu. när jag kom upp från duschen imorse stod kylskåpsdörren öppen, brödpåsen på golvet, flingpaketet öppnat och smöret på köksbordet. Mackor och flingor till frukost hemma innan frukost på dagis. För en gång skull säger fröknarna att Olle har ätit jättebra, tänk vad roligt att höra de ordern. Idag är det onsdag och tidig hämtning vid halv 1. Vi tar en liten tur till bibblan och lämnar/lånar böcker, sedan åker vi hem. Direkt vi kommer hem vill Olle ha mer att äta. Smörgås är han mäkta förtjust i. 4 st klämde han i sig, sedan tog han två riskakor, sedan en banan och sedan avlsutade han med två tallrikar äppelmos och mjölk...! Den taniga kroppen försvinner och energin tar plats i kroppen. Precis som det ska vara i en liten kropp med namn Olle!
 
Olle från skridskoturen i påskas.
 
Vi avslutade eftermiddagen med simskola för Rasmus. Vi gick ju en termin förra året, men nu är det mycket mer glädje att få gå på simskola. Han har ju en dagiskompis med sig så det tycker han känns toppen!
 
// Bodil
 

Lugna lördagen (20:e april)

Bara hemma, bara för oss själva. Olle har fortsatt kräkts, men nu skriver jag likadant som jag skrev förra inlägget. Jag tror han är klar nu. 5 dagars kräkning tar på krafterna på en 3 åring som dessutom låg i feber hela förra veckan. Stackars Lillebror. Imorse verkade dock matlusten kommit tillbaka. Medans jag och Daniel låg och sov så hade grabbarna hittat ett helt oöppnat paket salta pinnar i skafferiet. Det hade de suttit och mumsat på. Bara litegranna kvar på botten när vi kom upp. Kanske inte det första man börjar äta efter en rejäl magsjuka, men det har iaf fått stannat kvar i magen!
 
Nu när vi ändå skulle hålla oss hemma så har vi börjat förberett oss för nästa veckas happening här på Mats Knuts Väg. Nu är det dags att ta ner jätte-tallen på baksidan av huset. Med viss nervositet ska jag erkänna för den är så sjukt stor... och ska fällas in på grannens tomt... mellan massor av träd.. och grannens lada. Hoppas allt går bra!Iaf så har vi roat oss med att flyttat en vedhög och sågat ner delar av buskar/träd som står i vägen. Fyllt på majbrasan borta på gatan rätt rejält.  
 
Hoppas hoppas på en lugn natt och pigga ögon imorgon bitti! // Bodil

Idag kom våren... (17:e april)

.. och det har växt så det knakar. Igår låg snön kvar på många ställen i trädgården, idag har allt försvunnit och början till små gröna blad har kommit upp. Äntligen!! Jag och grabbarna har varit hemma idag och vabbat. Vi bäddade ner Olle i vagnen efter lunchen och njöt av värme utomhus. Visst det var halv storm, men varma vindar. Rasmus cyklade, sedan körde vi ett par skottkärror med ris till majbrasan. Jag med skottkärran och Rasmus med Olle i vagnen. Lillebror har jobbiga veckor nu. Det blev en magsjuka som kom krypande natten till tisdag. Så dålig lill-pojk. Kräks, bajsar, kräks, bajsar. Så mager nu. Nu har han inte kräkts sedan förmiddagen så jag håller tummarna för att han får må bra nu.
 
Det härliga med våren är att alla kommer ut igen! Ibland under vintern kan jag gå och fundera var alla håller hus. Rasmus har återfunnit kompisar i kvarteret som vi inte har sett så mycket av under vinterhalvåret. Det är ett vårtecken i sig. Se barnen leka ute i trädgårdarna på kvällskvisten. Det som värmer mig ännu mer är att R äntligen vågar leka med killarna på andra ställen än i vår trädgård. Det är inte längre läskigt att knacka på dörren och fråga om man vill leka. Det värmer mitt hjärta lika mycket som våren!
 
Rasmus hjälper mig att skruva ihop sista lådan till garderoben. Sånt tycker han är kul.
Krya på dig lillebror.
 
Det bästa med vabb-dagar är att det känns som "bonus" dagar hemma då inga måsten finns. Allt som görs känns som extra för igentligen skulle man ju varit på jobbet. Idag gjorde jag ett ryck med vår garderob. Flyttade upp alla lådor och backar ett hack för att få plats med en låda till samt en tyglåda längs ner. En hel del skruvande som jag aldrig tar mig tid till. Nu klart!
 
Trevlig vår alla!
 
// Bodil
 
 

Måndag igen (15:e april)

Det var en seg familjesjukdom vi fick. Daniel och Rasmus är friska igen, men jag och Olle är sådär. Jag upplever gamla minnen från min barndom. När jag var liten hade jag astma, av medicinen blev jag jättedarrig vilket är rätt vanligt att man blir. Nu har jag varit otroligt trång i luftrören så jag kör hårt med Olles asmtamedicin. Hittade även en gammal flaska med Ventoline i "sjukhus-skåpet" och den flaskan ger mig minnen från barndomen. Ojojoj vad darrig jag blir! Jag vet att jag borde ta tag i att skaffa mig egen medicin, men är ju inte sjuk nog så då blir det inte av.
 
Olle vår lille aktiva pojk är inte alls aktiv.Det kan man ju tycka är skönt, men si där, det gör man inte! Jag vill ha min galet pigga lillpojk som har myror och bus i brallan. Idag var det dags för dagis, men trots feberfri sedan i fredags så gick det inte bra. Vi får allt fortsätta med en dag vab imorgon igen. Ingen feber, men så trött.... lillen har sovit för natten sedan halv 5 idag... vi får se hur natten blir.
 
Är så vår sugen! Känns i luften idag att den är på G. Visst har det varit grått idag, men ändock varmt. blir så sugen på att vårstäda i trädgården!ISnart, snart är all snö borta!
 
// Trevlig vecka! / Bodil

Soffhäng (10:e april)

Har haft en rätt bra dag hängandes med grabbarna på en vab-dag. Att slippa gå upp i ottan och åka till jobbet, att faktiskt ta sig en kaffe ute i vid solsväggen, att hinna städa några rum, att hinna fixa sig i fas med tvätten, att hinna städa ett skåp i köket som har varit på tok för rörigt på tok för länge, att hinna spela kasino, finns i sjön , bowling, fiskspelet, flaggspelet och blixtenspelet med mina grabbar. Och lägg där till en heldel soffhäng framför TV:n. Jag vet att det blir stressigt imorgon på jobbet, men det tar vi då... det är en annan dag. Så är det.
 
Kanske någon influensa eller nått, det tror Daniel iaf. Daniel och Rasmus började i fredags, Olle hakade på tåget i måndagsmorse. De har varit rätt spaka alla tre, men  idag har de varit piggare. Olle har varit riktigt hängig med hög feber runt 40, idag lite lägre som tur var!
 
Olle tar en middagslur på kökssoffan.
 
Nu på kvällen har vi hämtat min allra bästa mamma som så snällt erbjuder sig att hjälpa oss när krassligheterna kommer på besök. Hon avslutar vab-veckan åt oss.
 
Nu ska jag krypa till sängs och läsa. Jag har fått en sänglampa!! Har varit utan ett bra tag, men nu har jag äntligen gjort slag i saken och fixat en. Frågade svärmor vart hon hade köpt sina, svängde förbi affären och köpte mig minsann likadana. Toppen!
 
// Bodil

Onsdag eftermiddag (3:e april)

Vi tog cyklarna en sväng och avslutade med pulkarace. Vilken bra combo! Backen var snabb idag! Fika i solen vid lifthuset såklart.


En glad påsk... (2:a april)

... har det varit! Men idag fick man ett uppvaknande igen när det återigen var vardag och dags för jobb. Kastades tillbaka till verkligheten med en arbetsdag som innehöll 6 möten, (!!), en trasig maskin och annat strul. Det var min vardag idag :o) Desto roligare var det ju med ledigheten över påsken. Tänk vad härligt det är att få några dagar extra ledigt. Det är något som man mår bra av det!
 
Påsken firades i Norrfällsviken hos farmor och Gösta. Som vanligt när vi är där får vi alltid en stor portion frisk luft och god mat. Några utflykter rikare och en hel del slappande i stolen vid solväggen! Gött! Här kommer lite bilder!
 
Utflykt till Storsand där isen låg på havsviken.
 
Soffmys med farmor i soffan
Finaste skridskorinken för det här året. Kanske även årets sista skridskotur. Och vet ni vad som hände? Olle lärde sig att åka skridskor! Vi har ju som ni säkert alla har förstått hängt mycket på rinken i vinter. Olle åker aldrig skridskor utan springer och lirar hockey med skorna på. Idag ville han ha skridskor på sig för andra eller tredje gången den här vintern. Och huxflux så for han fram på skrillorna! Heja Olle! Många vurpor, men upp igen. Några tårar vid någon vurpa. Olles egna ord när vi tog av skridskorna var "idag var jag riktigt duktig på att åka skridskor"
Men ibland såg det ut så här på isen.. målvakten samt två skridskopojkar ligger som käglor:o)
 
Idag blev det invigningstur på cykeln ute på gatan som äntligen börjar bli bar från is. Det var efterlängtat kan jag tro../ Bodil
 
 

RSS 2.0