feber-stafett (22:a nov)

Nu är vi inne på sträcka 3 i Bingmans feberstafett. Daniel körde startsträckan med 5 dagars feber, därefter tog Olle över stafettpinnen även han med 5 dagars feber. Lagomt till han var klar så växlade han över till mig som nu ligger jag i feber. 12:e dagen i rad med feber i hushållet Bingmans sådär lagomt trevligt och segt. Återigen snälla mormor här och vabbat två dagar åt oss i veckan. Lägg därtill att vi vuxna har försökt jobbat litegranna, vi har haft fönsterfirma här och bytt alla fönster, vi har slutfört renoveringen i hall och badrum, så förstår ni att det har varit lite för mycket typ överallt sista veckan. MEN nu är den skit veckan slut och nu kan det bara bli bättre!! Danken har "städat" trädgården idag och varit till tippen en vända med allt bygg-skrot, jag har fixat ett par fönster när orken har funnits. Japp i år blir det tidigt med jul-stjärnorna och även gardinerna för inte sätter jag upp lampor och ordinarie gardiner i någon vecka eller två. Julen börjar tidigt på Mats Knuts Väg i år! 
 
Å badrummet blev så fint! Elektriker på plats igår, men "som vanligt" är den där rörmokaren svårare att få tag i. Badrummet är därmed fortfarande bara visningsexemplar. Hade varit roligt med en före/efter bild, men det glömde jag såklart bort att ta.
Å hallen där fattas fönster lister som vi fick vänta på någon vecka, samt garderob där vi inte riktigt kan bestämma oss för vad vi ska ha. Innan den kommer på plats så ser det tyvärr lite rörigt ut, men sammanfattningsvis så sjukt skönt att ha en större hall!
 
Grabbarna är hos grannbarnen, men snart på hemgång. Sedan blir det en lugn kväll kan jag lova. Kanske kanske att en gardin och julstjärna åker upp i ytterligare ett fönster. Nu hoppas jag att vi bryter loppet i feberstafetten och struntar i 4:e sträckan....
 
/Bodil

Lite shopping.. (15:e nov)

Är på en shoppingtur till det där gekås. Står med en full kundvagn och rannsakar mig själv... Men det beror på hur man ser det, tror nästan att alla julklappar är gjorda nu, plus lite annat också. Snart min tur att lägg upp grejer på kassabandet. Trevlig lördag till er! 


Pannkaka (9:e nov)

Inte årets roligaste helg har passerat, men en helg är ändå ledigt från jobb vilket år så skönt. Rätt trött och smutsigt rörigt här hemma. Att ha hallen i lekrummet, stökigt i barnens sovrum, dammigt och typ grejer överallt även fast man nästan plockar hela tiden, ja så har helgen känts!  iaf så är vi friska, den magsjukan vi trodde hade kommit på besök blåste bort lika fort som den kom. Var nog någon annan typ av kräkning kändes det som.
 
Dagens bästa är att vi har fått ett fönster i hallen och även vår nya ytterdörr på plats. En grå fin dörr som gjorde sitt till! Det knallar fortsatt framåt och vi får se vad nästa vecka ger.
 
Grabbarna har känts typiskt grabbiga denna helg. Brottas brottas och åter "vara på varandra". TV-spels reglerna har inte funnits denna helg och NHL och inomhusfotboll har spelats många timmar. Idag har vi iaf firat far i huset. Den bästa pappan som finns! vi tog bowling och middag på Olearys. Mysigt ställe att äta på, men rätt bedrövlig meny för äggallergiker. Ägg i hamburgare, naggets, pannkaka och pastan. Måste berömma grabbarna då det aldrig blir sura miner när de får avstå något pga allergier. Eller som idag när det blev alternativ 4 från menyn.
 
På tal om pannkakor så har vi haft en lång följetång med nya skolan om pannkakslunchen på torsdagarna. Efter många veckor frågade jag Rasmus hur det funkade med pannkakorna i skolan. "vet inte, jag har aldrig ätit några" fick jag till svar. Nä för han visste inte vart hans äggfria pannkakor fanns. Han hade ätit hårdmackor istället. Han är ju inte den som tar för sig och frågar utan då är han utan vår storpojk som ibland är blyg för att fråga. Iaf så pratade jag med fröken att hon var tvungen att visa honom var hans pannkakor fanns. Frågade nästa vecka om han fått några pannkakor. Nej, fröken hade glömt att visa honom så han åt hårdmackor istället... Hmmm... Sade till fröken igen att hon måste hjälpa honom så att faktiskt min pojk också får lunch varje dag som de andra barnen. Nästa torsdag dags igen och den här gången hade fröken visat honom var hans pannkakor var. Äntligen tänkte jag! "fast jag ville inte ha några sa Rasmus, så inga pannkakor åts även denna vecka. Nu var det min tur att faktiskt säga till att pannkakor ska ätas! Ännu en torsdag går och Rasmus kommer hem och säger att idag har han ätit pannkakor! Fröken hade följt med igen och visat vart de fanns. Äntligen, en sisådär 2 1/2 månad efter skolstart!!! För någon vecka sedan berättade han att han går själv och hämtar sina pannkakor, med viss stolthet berättade han det. Och jag blir glad. Saker som är enkla ur en vuxens ögon är inte alltid lika enkla för ett barn...
 
Ha de gott. / Bodil
 

Lite seg... (4:e nov)

...var Olle imorse för ovanlighetens skull. Ingen feber inga andra symptom på något, men lite seg. Han hann bara vara på dagis en timme innan han kräktes. Så magkänslan av att han var seg imorse stämde rätt bra. Typiskt att vi hann skicka honom till dagis och starta upp massor av smittade barn.
 
Så nu sitter jag här med en kaffe och en sovande Olle som inte mår så bra. Ska se till att få lite gjort medans han sover, för något att göra har vi alltid just nu! Renoveringen går framåt. Golvet i badrummet har fått golvvärme och flytspacklats, hallen har fått innerväggar med panel, taket i hallen kommer nog snart på plats tror jag. Även fast hallen är en rätt liten tillbyggnad så känns hallen superstor! Kommer bli såå bra tror jag!
 
Här kommer en förkik på golvet i badrummet som jag är lite nervis för.
 
I helgen var vi hem en snabbis till Garphyttan. På lördagen stod det tävling på agendan för morfar, mig själv, Rasmus och Olle. Kilsbergsleden och faktiskt så tog jag långa banan på 15 km. Kom i mål och det kändes helt ok, men med lite ömt i knät. Grabbarna genomförde sin 1,2 km med bravur! vi lekte med kusinerna och besökte frissan i Garphyttan. Denna gång för att kolla in loppiskläderna som hennes brorsbarn har i rummet bredvid salongen. En hel del köp och det är inte varje dag man shoppar loss i Garphyttan på en söndag :o)
 
hade gott! / Bodil

RSS 2.0