Tidningsartikel (31:a jan)

Här får ni kolla in far och son i lokala pressen. Rasmus i sin namnsdags-tröja. MODO!

http://www.dalademokraten.se/Sport/Ovrigt/Gammal-var-bast-i-Forssacupen-/

Annars är vi mitt i veckan, det rullar på för snabbt just nu.... jobb, barn, lek, handla, träning, sova, jobba igen, städa öhh njaä. Mycket ska hinnas, imorgon har vi födelsedagsbarn i huset. Nu ska duschas efter kvällens korta skidpass i Mellsta. Sen ska bakas någon typ av tårta till morgondagens 5 åring. Får hoppas på så lite misslyckad som möjligt. Jag har inga höga bakkrav på mig själv... :o(

// Bodil

Slalom och Forssacupen (29:e jan)

En rätt fullspäckad dag som börjades tidigt. För tidigt om ni frågar mig. Vi började med bak av kakor och shokladbollar på morgonen. förberedelser inför veckans födelsedagsbarn. På förmiddagen gjorde vi slalompremiär för året. Jag på skidorna tillsammans med båda grabbarna. Daniel skulle hjälpa till utan skidor tänkte vi var bäst. (vilket det inte var) Planen var att lära Rasmus åka lift själv och det gick första åket... tills han vurpade i liften halvvägs upp. Efter det var det tvärstopp för att åka lift själv. Han ska åka själv när han blir 5 år säger han... och det är ju faktiskt bara 3 dagar bort .. så vi hoppas på det. Olle då? ja, han vill ju göra som Rasmus så han tyckte det var skoj, sålänge han fick åka med morsan. Fick han inte det så var det rätt sura miner. Envisa unge:o).

Jag och Rasmus fick tid till många åk (efter att Olle skickats hem med sin far) och faktiskt så gick varje åk bättre och bättre. Hela backen åktes till slut själv med svängar och en mammas vetskap att han kan bromsa! Vad galet fort de lär sig! Såg på Rasmus att han själv märkte hur mycket bättre det gick och han såg riktigt stolt ut.

På eftermiddagen var det dags för finalpasset för forssa Old i Maserhallen. Japp, pinsamt nog så vann de i år igen! Med pinsamt menar jag att de är ett gäng gamlingar som borde slås av unga fotbolls talanger, men icke sa nicke. Jag satt och skrattade under uppvärmningen åt de stela gamlingarna. Fötterna lämnade knappt golvet under hoppen, halva laget lider av småsträckningar i diverse muskler, men boll kan de spela och kul har de. Rasmus var med under uppvärmningen och spelade med de andra barnen. Åhh vad han tycker det är kul! Rasmus kan ju vara rätt blyg, men där så går han fram till de stora grabbarna på kanske 8 år och frågar om han får skjuta straffar m.m.



Ja, en aktiv sportig dag har det varit. Helt i familjen Bingman/Carlssons smak. / Bodil


Karldagen (28:e jan)

Idag har Karl namnsdag och det heter Rasmus i andra namn. Finns många Karl i släkten, farfar, morfar, morbror, farbror ja de flesta heter Karl! Rasmus fick ett litet paket vilket har blivit en vana när man har namnsdag i det här huset. (en överbliven julklapp den här gången). Han blev glad och kommentaren när han öppnade paketet var typ. Åh pappa, det är ju vårat lag, världens bästa hockeylag!

Det där med att föräldrar inte påverkar sina barn är ju rätt så mycket skitsnack. Det gör vi nog mer än vad vi själva tror. Inget fel i det, men vi vuxna är ju så omedvetna om det. Typ, nej de får välja själv, heja på vilket lag de vill, leka med vem de vill och tycka om vem de vill... säger vi vuxna, men är det så då? Tror nog Daniel har så sakta börjat "lära" Rasmus vilket hockeylag man ska heja på. Det är MODO som gäller i det här huset, iaf för 2 av de som bor här. Idag har Rasmus gått runt i sin nya MODO-hockey tröja och trivts. Rasmus börjar så sakta även han heja på MODO... för det gör ju pappa... Han lär nog få det tungt mot alla Leksandsfan i skolåren...

Idag och imorgon är det Forssacupen som gäller för karln i huset. Jag och grabbarna har åkt skidor i Bergebo. (japp, jag försöker få mina barn till att tycka det är roligt för jag tycker det är roligt!) Olle gjorde premiär för i år och det gick ju strålande. Han knatade på. Jag skulle tro att de tillsammans gjorde en sisådär fyrtioelva vurpor, men ska det inte va så? Det kändes som vi var ute på en riktig långtur i Bergebo. Runt hela Stadion, in i skogen, över viadukten, BRANT utför viadukten och så in på Stadion igen.


"Jag kan inte" säger Olle, men åker hur bra som helst för att vara en 2-åring. Inte lätt att vara lillebror jämt. Olle vill vara minst lika bra som Rasmus... på det mesta! 

När vi åkte hem köpte vi med oss pizza och mumsade på medans karln roar sig ute med gubblaget. Imorgon blir det finalspel.

/ Bodil

Bubbelbad (28:e jan)

En vecka har återigen passerat. Härliga helgen har börjat! Idag har Olle för första gången struntat i att sova middag och det gick förvånansvärt bra. Nu skulle jag tro att det var en engångsgrej för han behöver nog fortfarande en sömnlur varje dag vare sig han vill eller inte.

Det har varit en bra jobbvecka. Uppsägningar är klart och jag är KVAR! Lider med de drabbade, men gläds åt mig själv. Vilket konstigt år det har varit... Först uppsagd från det ena jobbet, men klarar mig som "färsking" på det nya jobbet.. Idag har jag även gjort klart med deltid!! Tjohoo, nu ska jag få leka mer med mina grabbar igen. Blir "bara" nedgång till 90%, men det känns underbart att vi ska ha en hel eftermiddag tillsammans i veckan då jag ska vara ledig en halv dag/vecka. Man får glädjas åt det lilla... Vad jag har saknat det.. och vad helgerna har varit kort när man jobbar heltid... Onsdagar på mitt jobb är lite extra roligt. Det betyder att personalbutiken är öppen. Där säljer vi allt som har blivit skadat, sneda etiketter, tagits prover på eller helt fina produkter som har blivit över av någon anledning osv. En heldel att shoppa loss till fåtalet kronor. Vi gör bland annat badskum så nu snålas det inte på skummet vill jag lova när det badas!


Badgrabb nr1...


Badgrabb nr 2. Lagom sneda tänder och en gammal "krigsskada" på framtanden.








En kväll i veckan kom vi iväg på en kvällsåkning. Rasmus har fått rejäl fart under skridskorna.

Trevlig helg!
/ Bodil

Rekreation (22:a jan)

Hur är det man säger..? Laddat batterierna över helgen. Det har jag gjort! JAg och Rasmus åkte på egen utflykt och for till Garphyttan. Syftet med helgen var att hjälpa min mamma med diverse grejer och vi fick en hel del gjort så det var ju toppen. Rasmus, han är morfars pojke ut i fingerspetsarna. De har hängt tillsammans mycket i helgen medans jag och mamma har grejat och fixat.

På lördagen for vi alla upp till Ånnaboda som är ett vintrigt paradis i Närke. Nu finns det ju tyvärr ingen natursnö, men en konstsnöslinga på 1,5 km har de lyckats få till. Underbart att se folk komma långväga för att kunna snurra runt massor av varv. Man får trängas, byta spår, barn, elitåkare, ja alla delar lika... men oj vad roligt det är att åka på sitt kära gamla skidspår. Tog mig faktiskt ännu en skidtur på kvällen med brorsan då det var betydligt lugnare med folk. Rasmus fick prova sina julklappsskidor. Hans första "riktiga" skidor med pjäxor. Det blev många, många vurpor i början, men sen kom han igång så mot slutet gick det ju riktigt bra!

I Garphyttan sover jag som en liten prinsessa i mitt barnrum bredvid Rasmus i den hårda, rätt obekväma bäddsoffan. Sover som en stock tills Rasmus väcker mig vid 9. Underbart att vakna med energi i kroppen!! Vi är inte bortskämda med sömn på Mats Knuts Väg.

Olle då? Jag tror att han och pappa har haft en bra helg. Jag tycker att det är viktigt för Olle att vara utan sin storebror ibland. Han har ju bara ögon för sin bror så han har liksom inte "tid" att leka själv. Han behöver ha sin tid till det också. Få sitta ostört och leka med sånt som en liten 2-åring ska grejja med.

Nu hoppas jag energin hänger kvar i kroppen! Ny vecka! // Bodil

en ledig vab-fredag (20:e jan)

Fredag.. den här veckan har gått snabbt! Jobb nästan hela veckan, bidde hemma-vab idag då Olle fick för sig att spy igår igen. Det går mycket magsjuka på dagis just nu, samt att 3 av oss har ju faktiskt hunnit med en magsjuka i år redan. Iaf så verkar det här vara en lätt variant då Olle redan är på hugget igen.  Peppar, peppar ta i trä....

VAB dagen har varit skön. Det var spel-förmiddag. Vi spelade Fia med knuff, Blixten-spelet, slänga ringar på pinnar och Fem myror är fler än fyra elefanter. Sen kom Rasmus kompis Ida förbi så han fick följa med till Plättis och åka bob. Snällt att han fick komma ut i det härliga vädret en stund. 

Nu ska jag och Rasmus ut på en egen roadtrip. Vi drar till Garp ett dygn för lite fixande. Gillar verkligen att åka på egna utflykter med min kloka stor-grabb.

Hoppas på en spy-fri helg! / Bodil

skridskor och vigsel! (14:e jan)

Vad underbart det är att vi alla är frisk tillsammans. Att vara ute tillsammans, att ha helg tillsammans! Imorse tänkte vi att vi skulle ringa och bjuda hit goda vänner på lite skridskoåkning och mat. Iaf så hade de helt andra planer för dagen som vi var helt ovetandes om, de skulle nämligen gifta sig idag! I smyg men ändå inte. Allt förberett i hemlighet, men till vigseln fick vi komma och "smygtitta" på. På eftermiddagen blev det till att rota fram lite vintriga finkläder och åka till Amsbergs kapell där vi fick vara med om ett fint brudpar, fin vigsel och vacker sång!

På förmiddagen hängde vi vid rinken här i kvarteret. Olle har fått Rasmus gamla skridskor och konstigt nog tog han det helt naturligt att stå på de hala skrillorna. Slirade några meter hit och dit, jagade pucken och kollade in de stora duktiga grabbarna. Starkt jobbat lillebror!! Härligt att han diggar samma grejer som brorsan.
     

Rasmus skrinnar på, kör en slags enbents skate. Skjuter ifrån med ena benet så att han får fart och håller ballansen med det andra benet.
 

Ett vackert par!

Nu avslutar vi kvällen (iaf för barnen) med filmen Cars som så många gånger förr.

/ Bodil

Pratkvarnen Olle (13:e jan)

Nu var det länge sedan en uppdatering, dagarna bara försvinner. Tror nog inte mitt humör har varit så bloggsugen heller. Men idag, en härlig dag, en fredag, en helg framför oss, friska och nu bara slappandes i soffan. Känner mig även glad för jag har köpt en FIN klänning idag efter en del provande. Till vår dag i maj!

Grabbarna och Danken har haft en bra ledig eftermiddag tillsammans då de besökte badhuset. Det var så länge sedan de var där så det var uppskattat kan jag tänka mig.

Olle.. han är ju en liten underbar pratkvarn där diverse uttryck förvånar en.. i förrgår när jag hämtade på dagis så kom samtidigt en annan pappa och skulle hämta sina barn. Han hejade på Olle varav Olle svarar till pappan: Hörru du du,lilla grabben, vad gör du?" haha, vi vuxna blev rätt full i skratt.

Bokstäverna S och R finns inte så bra i Olles tal. Rasmus blir ju inte helt lätt att säga då. Olle har ju kallat sin bror nu i mer än 1 år skulle jag tro för "Mapput" och lär så få heta ett tag till verkar det som. Olle börjar lära sig säga Rasmus, men Mapput är det som gäller. Ja, han är en riktig Mapput vår Rasmus.

Slött hejdå.. med förhoppning om en bra helg! / Bodil



Jul och nyår i bilder (3:e jan)

Julen i Källvik och nyår i Järvsö.

     
Julaftonsväder hos farfar
Hos farfar finns det en ö i havet där det bor skumtomtar. Man får äta så många man hittar...
och så finns det glögg och pepparkakor till de vuxna. Underbart väder, men grönt ute.

    
Tomten kunde inte komma till oss för han hade fastnat i skogen. Tomten ringde runt till alla barn i byn så det var bara att sätta på sig overaller och följa "spåren" som tomten lämnat. I ett härbre i skogen hade tomten stannat och vilat upp sig. Där hittade barnen honom och julklapparna! Vilket julaftonsäventyr!
Vi fortsatte paket öppnandet hemma i huset.
Äntligen fick vi träffa lilla Emmy!


     
Barna-skaran på jul (fast Elsa och Måns saknas). Kerstins barnbarn!

 
Och så nyår i Järvsö. Ett tunt snötäcke fanns kvar så vi fick oss några bobåk och firade in det nya året.

Nu har det nya året börjat och jag tror att det kommer bli ett riktigt bra år. Jag lägger gärna 2011 i bagaget och blicker frammåt!

På återseende. / Bodil





RSS 2.0