Julskyltning (28:e nov)

Igår kändes som ett för tidigt första advent. Stakar och stjärnor har kommit upp och inga fler möss är fångade. Vi tog oss iväg på julskyltning för att leta på tomten. Rasmus och Olle lämnade önskelistor till tomten så nu är julen räddad :o).

Själv tog jag och Rasmus initiativ till att spela på shockladhjulet och vi vann storvinsten! Mumma!!



Idag har vi åter jobbat och gått på dagis och jag hoppas att det håller i sig ett tag med den trenden nu. Det får vi se. Idag på förmiddagen var jag och Olle till Specialistbarnmottagningen och träffade "allergidoktorn". Vi fick toppenhjälp och har nu fått mediciner så att vi ska kunna klara av en jordnöt (hoppas jag). Vi har fått kortisontabletter, adrenalinspruta och tabletter som smälter i munnen. Jag fick utbildning till att ge spruta och då fick jag öva på mig själv. först sticka mig med en tom spruta, sedan också ge mig själv en adrenalinspruta. Är lite öm i benet som resultat efter det :o)Bra utbildning, för vågar man inte ge sig själv en spruta i en lugn situation så kanske det lätt blir fel att ge sitt barn i en stressad situation. Jag känner mig iaf superlugn och trygg nu. Toppen!

/ Bodil

En mus i källaren (26:e nov)

Men fy f..n! Första gången jag svär i min blogg, sista också hoppas jag. Ingen riktigt bra vecka det här skulle man kunna säga. Imorse skulle vi gå ner och hämta adventsstakarna och lite julpynt i vårat källarförråd. Vad hittar vi??? En MUS!! och förbannat mycket musbajs typ överallt. Äckligt!!! Istället för att ikväll sitta i soffan och mumsa nybakade lussebullar och pyssla med dittan och dattan har jag stått och SLÄNGT massor av grejer och tvättat maskin efter maskin och diskat. Just i jullådan verkar den här lilla musen ha bott så julsakerna åkte i sopen det mesta av det. Så förbaskat tråkigt! Under tiden jag och grabbarna var och köpte musfälla tidigare idag fick Daniel jägarinstinkten tillbaka och slog ihjäl den lilla musen (som var dum nog att visa sig) med en planka. Vi får se om vi får napp i fällorna ikväll om det finns fler. Hemskt att en liten mus kan förstöra så mycket samt ge en avskykänsla.

Familjen i övrigt börjar piggna till. Vi var alla och tog halsprov tidigare i veckan och det var 3 x streptokocker på alla de tre Bingmans. Troligtvis Sharlakansfeber på Olle och kanske Rasmus. Iochmed att Olle nästan var frisk så beslöt doktorn och vi att köra utan pencilin och det verkar som vi klarar av det. Antingen skulle alla äta elller ingen. På ett vis skönt att doktorerna börja arbeta efter att försöka ge mindre pencilin till framför allt små barn.

Ett lussebullsbak har vi iaf hunnit med idag. Olles mjölk och äggfria lussebullar blev totalt misslyckade! Så hårda så det kändes som leksakslussebullar. Jag lyckas inte alltid med mina bak och det är jag medveten om. I det här fallet skyller jag på allergier, för lite jäst samt för mycket mjöl. Skylla ifrån sig ska man ju! Våra andra äggfria lussebullar blev iaf toppengoda!  
   
För mycket mjöl möjligtvis? Olle skyldig till det möjligtvis??
Rasmus fina plåt!

/ Hoppas på godnatt för alla/ Bodil

 


Grattis i efterskott... (23:e nov)

8 månader för sent..

Fick måttligt med dåligt samvete i förrgår när jag tittade lite längre in i ett väldigt stökigt köksskåp. Därinne under några grejer (som inte heller hörde hemma i detta skåp) hittade jag en liten låda som jag mycket väl känner igen. Lådan innehåller ett gammalt urdraget band från ett kasettband. Sånt där som alla födda på 70-talet och tidigare spelade in "tracks" och melodifestivalen på. Troligtvis innehåller just det här bandet tracks, Orup, Carola, Glenmark eller Bryan Adams skulle jag tro. Det var en del av vad jag och min första riktiga poolare lyssnade på hemma i Garphyttan. Min första riktiga kompis som jag träffade när jag var 4 år. Min polare och jag har skickat det här bandet (där någon liten present ligger inlindad) till varandra varje gång vi fyller år med något års undantag. Varför vet jag inte... det har bara blivit så. Nu fick jag till min förskräckelse se att jag glömt att skickat detta!!! ajaj.. det lustiga var att jag för några veckor sedan tände ett fint kaktus-värmeljus. Jag tog av någon anledning till och med kort på ljuset! Ljuset har jag fått på posten för några år sedan i just det här paketet... tanken slog mig då.. "undrar vad jag skickade sist till min poolare?" Kom inte på vad det var och tankarna flög iväg på annat för stunden. Mycket riktigt hade jag inte skickat presenten! Nu är jag sen, riktigt sen... min poolare fyller år i mars!!!  Grattis i efterskott :o)

 
En present från polarn för några år sedan.

Det går fortsatt bedrövligt dåligt att bli friska. Några vattkoppor var det inte, men kanske Sharlakansfeber? Rasmus insjuknade även han idag. Verkar även som karln i huset tänker bli sjuk. Vad är det här? Har inga ord vad jag känner för alla baciller. Punkt slut.

// Bodil


Smått segt skulle man kunna säga.. (20:e nov)

Det går inte så bra för familjen Bingman/Carlsson på friskhetsfronten. Skrev ju i fredags kväll att grabbarna var friska, ja det var dom... till lördag morgon då Olle var het som glöd när han kom uppkrypande till oss i sängen på lördagsmorgonen. Några mysko utslag och en konstig flammighet dök upp nu på kvällen, kanske vattkoppor?. Vi får se imorgon vad den lilla kroppen visar. Vi påbörjar den tredje vab veckan av fyra möjliga och det är inte särskilt roligt just nu.

Gjorde en kupolen sväng med rasmus idag på eftermiddagen. Underkläder och strumpor stod bl.a. på notan. Jag blir så besviken på dessa pojk och flick indelningar som barnen "lär sig" att så ska det vara. Vem säger så? Vem lär dom? Alla skulle jag nog säga mer eller mindre. Medvetet och omedvetet.

Idag iaf knallade vi in på Åhléns, på strumphyllan på pojkavdelningen hänger dödskallar, blixten, spider man (som ingen 2-åring borde veta vad det är). Det mesta är blått och rätt coolt. Jag drog med mig Rasmus till tjejhyllan och sa " här ska vi köpa strumpor idag". Vad finns det? Massor av rosa och sött, men det jag blir så förbaskad på är att det även finns massor av fina Pippi-strumpor. Jag trodde Pippi var en neutral figur, men icke. Har aldrig sett Pippi på några strumpor eller kallingar på pojkavdelningen. Jag lärde mig något idag, det går att handla på flicksidan till grabbar. jag vill inte hjälpa till att anpassa mina grabbiga grabbar bli ännu grabbigare.

Rasmus är en typisk grabb. Tycker om bollar, fotboll, avgudar Blixten, favvofärgen är blå och saker börjar bli "coolt". Det gör inget så länge han förstår att man får tycka om rosa, hello kitty och allt vad det är som inte jag vet om iochmed att jag är en pojk-morsa. Iaf så kom vi hem med två jättefina pippistrumpor och ett par blåa hello kitty strumpor. Alla var nöjda över det köpet!


Sjuk Olle knaprar glass.

/ Bodil


Redan fredag igen (18:e nov)

Va? Redan helg igen? En vanlig vecka har följt med jobb och dagis efter sjukträsket. Nu är det min och daniels tur att kraxa på. Men vad gör väl det känns det som, vi känner oss rätt pigga för det och huvudsaken att grabbsen får hålla sig friska ett tag nu. Vi tänkte åka till sundsvall och hälsa på lillkusinen men får nog avvakta någon vecka till så vi inte smittar ner lilla Emmy. En hemmahelg väntar istället.

Olle har slutat med blöja på dagen sedan ett par veckor tillbaka och det är ju toppenskönt och gått toppenbra! Tydligen visar han gärna alla som vill se vad som hamnar i toaletten på dagis. Var på utvecklingsamtal igår för Olle. Då fick jag även berättat för mig att han är rätt bestämmd att han vill sitta ifred på toan. Det får han gärna göra, men efter ett antal fullproppade toaletter med toapapper så får fröknarna plocka bort toarullarna så fort det är Olles tur på toan. Vilket tålamod de har fröknarna! Jag blir ju tok-arg om jag hittar hela toaletten full med papper.

Annars har det varit en sorglig vecka då jag återigen befinner mig på en arbetsplats som den här veckan har sagt upp 35 medarbetare som arbetar i fabriken. Jag har ju inte lärt känna dessa personer så jag har ingen känslomässig relation till dem, men det berör i hjärtat. Det är så tragiska öden för vissa. Om några veckor är det dags för ca 5 tjänstemän att bli uppsagda. Jag har varit uppe i förhandling när jag blev anställd, men någon säkerhet är just inte det som sist in i företaget. Inte så mycket jag kan påverka och därmed inte värt att ödsla energi innan beslutet är taget. Vad vet jag.

Nu ska vi invänta vem som ryker från Idol. Tror nog det blir Amanda P trots ett bra framträdande.

/ Bodil

inför fars dag (11:e nov)

Välkommen helg! Vi har skjutsat mormor till tåget som återigen blixtinkallades för vab-hjälp i 1 1/2 dagar. Vad gör man när vi har sjuka barn två hela veckor på raken? Alla ni som har barn vet att man vill klona sig en sisådär 3 gånger för att få ihop allt. Nu har vi iaf feberfria barn, men Olle är lite hängig fortfarande.

Åh vad Rasmus förbereder sig inför fars dag. Vi pratade om att vi skulle köpa en present till barnens fantastiska pappa. Jag och Rasmus var på Jysk i veckan i andra ärenden. Rasmus ropar med sådan entusiasm högt i affären att han har hittat den perfekta fars-dags presenten. Oj, vad kan det vara? hinner jag tänka. Med den lyckan i blicken jag möttes av, att ha hittat den perfekta farsdagspresenten (och förhoppningen att få köpa "presenten" för sin mamma) så höll jag bara med när jag såg den. Den var perfekt till farsdagspresent tyckte Rasmus!! Rasmus styr sina raska steg mot kassan och betalar de 14kr för tre st tennisbollar i den absolutaste sämsta kvalité som finns. Jag tror inte att Danken kommer ta med dessa till tennisbanan, men det är en present från hjärtat från vår äldsta son.

Presenttankarna fortsätter att snurra runt i huvudet på Rasmus och han kommer på att pappa minsann skulle behöva ett par skruvmejslar så han kan laga lite fler saker. Rasmus går helt enkelt ner i källaren och letar fram två skruvmejslar (som såklart redan är Daniels) och har nu slagit in dem i ett paket. Japp, presenterna klara: 3 tennisbollar av usel kvalité och två skruvmejslar som redan är Daniels :o)

Paketen är väld gömda i Rasmus rum sägs det.. vad vet jag? på söndag ska ha fira sin pappa. Barnen får sköta firandet själv iaf på förmiddagen. Själv ska jag softa på SPA med några kompisar! Gött! Ja mycket!

Soffhäng med idol. / Bodil

Fast i feberträsket (8:e nov)

Så var det dags för det obligatoriska höst-feberträsket som nu är uppe i 11 dagar på raken (1 feberfri dag emellan). Två dagar på Olle, sedan 5 dagar med feber på Rasmus för att sedan föra över stafettpinnen till Olle som  har kört 4 dagar med feber och är absolut inte klar än verkar det som då den var runt 40 nu på kvällen och en massa hosta. Man ska aldrig bli förvånad, igår trodde jag att han skulle vara feberfri idag, men icke sa nicke. Det vände åt helt fel håll på lillkillen. Hoppas det verkligen vänder åt rätt håll nu inatt. 

Vi pusslar mest på dagarna, och då menar jag inte barnpussel utan familjepusslet att få ihop dagarna. Så är livet... just nu iaf... Det som är stressande är just den tiden när man befinner sig på jobbet, att inte hinna. När jag väl är hemma hos sjuklingen så tycker jag det är skönt! Ingen stress och faktiskt tid till att få lite kvalitétid med mina barn. Rasmus har varit på dagis på förmiddagen så då får man kvalitétid med Olle, sedan när Olle sover hämtar vi Rasmus och får kvalitétid med storpojken. VAB och helger känns så annorlunda. Helger ska så mycket hinnas med medans en VAB-dag kan vara hur slö som helst!  

  

Vitsippan och Violen

Grabbarnas dagiskort!

/ Bodil


Fredagsmys (4:e okt)

Veckan avklarad och grabbarna somnade sött i soffan, fredagsmys!. Vi fick ett ofrivilligt höstlov för grabbarna då Rasmus har haft hosta och feber hela veckan lång. Nu har vi farmor och Gösta på besök. Imorgon ska vi ut och roa oss på bröllopsfest vilket ska bli så skojsigt!!


Trötta grabbar kl 20.10.

// Bodil

RSS 2.0