En tripp till fjällen (28:e sep)

I fredags packades bilen och det bar iväg till Lövåsen med familjen Hermansson. Fjällturer på både lördagen och söndagen gjorde gott för själen. Lägg därtill god mat och träning så blev helgen såklart toppen. Att fjällvandra med småbarn gick ju utmärkt! Olle satt i babybjörnen på mig, Rasmus och Olivia satt i ryggsäckar på sina pappor och Lena fick bära all mat och kläder :o) Såklart får man lägga ribban lite lägre än vad vi är vana att göra, men det är ju så några år framöver nu. Alltid lika trevligt att få följa med familjen Hermansson till Lövåsen oavsett årstid! (Det kommer nog fler fjällbilder när vi lyckats få in bilderna från vår lilla kamera som vi hade med oss på lördagens tur)
     
Fikabilder från söndagens utflykt, fina färger på träden!

Nu är det ny vecka igen, solen strålar och vi är tillbaka hemma. Hade ju tänkt att jag skulle ägna måndagen till att packa upp, tvätta och styra upp veckan litegranna, men det ville inte mina grabbar som sover om vartannat och kräver en lekande mamma när de är vakna :o) Det ser ut som stryk här hemma.

Oj, nu snurrade Olle runt från ryggen till magen, rakt över datorn och suddade ut flera rader innan jag märkte något.. hahaha. Det var första gången! En go kille är vad han är.


hej igen! /Bodil

Oxfilé och murrika (25:e sep)

Igår invigdes vår grillplats! Svärfar har ju en förmåga att komma hit med diverse saker, exempelvis 100 hamburgare, ett begagnat kök eller något annat fyndigt som han har stött på. Igår kom han hit med en murrika som han hade hittat på ICA Maxi. Perfekt till grillplatsen! Igår till middag blev det oxfilé, grönsaker och potatisgratäng tillagad på murrikan. (inte gratängen naturligtvis). Tror att vi kommer få många mysiga måltider ute i trädgården, trots en höst och vinter i antågande.
   

Nu blir det hemköp med grabbarna, sista handlingen inför helgen!// Bodil




Föräldrar och svärföräldar (24:e sep)

Det är ju så att vi har olika kategorier av föräldrar och alla är de bra på olika sätt. Just nu har vi svärfar här på besök. Han hjälper oss oftast med små och stora bestyr med huset. Just nu målas det stuprör, vi har ju haft några gråa och några svarta stuprör. Nu är de snyggt enhetligt svarta allihopa. Farfar ska även hjälpa oss att påbörja projekt tvättstuga vilket jag får berätta om någon annan gång. 

När mina föräldrar är på besök blir det oftast trädgårdshjälp. Det rensas upp och blir snyggt ute i trädgården, det planteras, klipps, lagas mos, sylt, saft mm..

När svärmor är här så får vi alltid god mat serverad och det pysslas i huset, det hjälps med barn, mat, handling, putsas fönster m.m. Väldigt olika föräldrar, men en bra kombination!

Billy är på plats i källaren efter att vi fått borrat egna hål till de övre dörrarna, gick tydligen inte att kombinera täckt dörr och vitrin dörr...men till slut blev det precis som jag hade tänkt mig! Hurra för IKEA i Borlänge!

Annars mår alla i familjen bra, förundras över hur frisk Rasmus är. Törs knappt skriva det men Rasmus har slagit alla hästlängders rekord i friskhet!

Nu ska jag och Olle åka till kupan och luncha med Sara // hejhej/ Bodil


Sovande grabbar (20:e sep)

Sovande grabbar... Olle tar en tupplur efter ett bad. Rasmus somnar i Dankens knä kl 18.30 idag. De gångerna är lätträknade under de sista 2 1/2 åren, men så kan det gå när det inte har sovits middag idag.


Lugn helg annars... jag har fejkmurat en grillplats, så nu har jag tänkt att det blir korv och bröd på matsedeln i veckan :o) bild på grillplatsen kommer en annan dag. Annars har det varit mest som på bilden nedan= lugnt. Kaffe i solen vid vår nya utegrillplats.

Nu ska vi ner och slåss med Billy källaren. Bidde ju inte riktigt som jag hade tänkt mig.. gggrrr!


strålande! (17:e sep)

Hur länge ska det vara strålande väder? Det är bara tacka och ta emot. En av lyxigheterna med att vara föräldraledig är att man kan vara ute hur mycket som helst. Det uppskattar jag när man annars sitter inne på ett kontor hela dagarna.


Idag har vi vinkat hejdå till mina föräldrar. Det har pysslats inne som ute, till tippen med två kärror ris och en del "skräp". Blir så glad när man slänger iväg en massa onödigt! Istället fyller vi på i huset med 2 st Billy som ska komma och knacka på dörren ikväll. De ska stå i gillestugan så det blir till att skruva ikväll!
  
Rasmus gör äppelmos med mormor. Olle kollar in sin nya säng inför natten.

Olle har blivit stor d.v.s. tre månader. Vi har varit på bvc och fått sprutor, det blev feber, men morgonen efter var allt som vanligt igen. 6100gram och 61 cm lång är han nu! Inatt ska han få sova i spjälsängen för första gången, korgen börjar bli liten. Han sprattlar, springer och flaxar runt med armar och ben, är så roligt att det börjar hända litegranna.

Minisemester (13:e sep)

En minisemester till Björnparken i Orsa Grönklitt blev det idag tillsammans med kompisar. Isbjörnarna var favoriten, men den här brunbjörnen ser rätt go ut den också!
  

Alla spanade ikapp, även Olle.
  

Det är så fint runt Siljan, här är ett misslyckat kort som blev rätt ok ändå. Taget manuellt, men blev ju på tok för mörkt, men himlen blev så spännande på kortet. Det andra kortet är mer "normalt" ljus på. Roligt att leka med kameran.
  

På vägen hem blev det fika hos kompisar i Mora. Imorgon drar Danken på kurs några dagar, men vi väntar på besök av trädgårdsmästarna från Garphyttan. Kommer nog hända ett och annat i trädgården kommande vecka!

hejhej!


en helt vanlig frisk vecka (10:e sep)

Friskt härligt väder, friska barn, en bra vecka med andra ord! Vädret gör ju att man bara kan vara på bra humör. Jag och Rasmus äter mellis ute varje dag, sånt tycker jag om, packa i nått gott och sitta och njuta i skogen, trädgården eller nån lekpark. Här kommer några bilder på melliskompisar.
     
Rasmus och Maja äter mellis vid plättbacken, Rasmus och Emma springer runt träd i skogen, fyra mammor och 8 barn äter mellis i solen(dock inte alla på bild)!

Jag och Olle har varit och hälsat på på jobbet. Det kändes intressant för det händer en hel del saker under tiden jag är ledig. Det byggs ut, en ny maskin har handlats in, det kommer att flyttas runt mm. Jag fick se mitt nya kontor vilket ekade tomt, kommer delvis få en ny tjänst, men jag kommer fortfarande att arbeta med planering och viss inköp. Så här fina kläder fick Olle av jobbarkompisarna. Ett pandakit!



I morse vaknade alla för tidigt så vid 7.20 tog jag och grabbarna cabben och sprang ut på en liten runda innan Rasmus lämnades på dagis vid 8. Sedan har jag och Olle haft en lugn förmiddag med sömnlur och gräsklippning. Daniel och jag har även målat takfoten denna vecka vilket var skönt att få gjort. Nått av det tråkigaste man kan måla enligt mig!! Jag och Rasmus har även tagit upp delar av potatislandet. Jag gräver och Rasmus plockar, perfekt!
  
hejhej!! /Bodil


Veckans citat från Rasmus (7;e sep)

Rasmus ger oss många skratt just nu! Han har börjat lekt med sin docka som han fick av farfar och Kerstin när Olle föddes. Han har inte brytt sig så mycket om den till att börja med, men nu sköter han om den fint. Han ammar, sätter på pyjamas, ger välling, ute och går med vagnen, går och klappar dockan i rumpan, (som jag gör med Olle) mm. Rasmus frågar nästan alltid "var är Olle?" när han vaknar efter sin tupplur. Jag brukar svara " Han sover ute på trappen". Man kan ju undra hur Rasmus tänker... sover på trappen.. hmmm... måste vara lite hårt. Så en dag förra veckan så hittade jag dockan sovandes på trappen! Jag frågade om dockan ville sova i vagnen sin, "nej, han skulle sova på trappen, som Olle" sa Rasmus. Jag ska nog börja säga att Olle sover i vagnen istället!


Rasmus är ju äldst på sitt dagis. En dag förra veckan när vi var påväg hem frågade jag om det gick bra att kissa på toaletten på dagis. då fick man till svar. " Det är jätte många barn som pruttar i blöjan, men jag har kalsonger." Blev full i skratt, men det stämmer nog på sitt sätt.

Bröderna sitter i soffan innan läggdags! Nu ska vi ut i solen och leka med Emma med mamma!





Funderar ibland ...(4:e sep)

Funderar ibland på hur olika föräldraledigheter kan vara... Det jag nu upplever är så otroligt roligt, jag uppskattar dagarna med Olle och Rasmus. Jag får just nu sova bra på nätterna så jag vaknar pigg (för att vara småbarnsförälder), möts ALLTID av ett léende från Olle på morgonen. Så härligt! Jag uppskattade att vara hemma med Rasmus också, men inte förstod jag då att det kunde vara så här enkelt att ha en liten bebis! Känns ju tur att man får den snällaste som nr 2, även fast Olle har en av sina sämre dagar så är ändå den dagen rätt bra i min värld! Man ser alla barnvagnar med små bebisar, men tänk vilka olika liv de föräldralediga har beroende vilken kategori som ligger i vagnen.... Vissa är pigga, har det "enkelt" och är helt ovetandes om hur skönt de har det, medan andra tröttare än tröttast och kämpar på att få dagarna att gå. Just nu är jag fullt medveten om hur bra jag har det! Det gör mig glad!

Ja ja, det var nog den djupaste funderingen som kommer att publiceras på den här bloggen. Nästa inlägg blir Rasmus kommentarer, jag får höra så mycket roligt från hans lilla mun just nu! Trevlig helg!


Från rött till rosa (1:a sep)

En ny snygg mobil är inhandlad. I den tjejigaste färgen ROSA! Inte för att jag hör till de tjejigaste, men snygg är den! Så nu alla släktingar (läs mamma) och vänner som har haft svårt att höra mig så ska ni höra min ljuvliga stämma bättre :o)

Det blir nog en shopping vecka det här. Behöver handlas kläder till hösten, till såväl mig och grabbarna. Någon som vill slå följe??


RSS 2.0