Första adventskaos (30:e nov)

Nu är det rörigt i huset. Nu har sovrummet påbörjats, i helgen ska vi se vad som tar form. Jag har fått äran att sova i vardagsrummet, bredvid matsalsbordet.. Daniel sover i källaren och Olle har fått flyttat in till Rasmus. Lägg därtill att vi har tömt 4 garderober på kläder samt tömt delar av Olles rum så det finns grejer överallt! Så särskilt städat och mysigt till första advent blir det inte. Däremot får vi kanske se fram emot ett mysigt andra advent sovandes i ett nytt fräscht sovrum! Olle ska numera få 2 garderober istället för tidigare 3. Och vi ska få 4 istället för 3 små! Toppen!
 
Själv har vi varit lite klena i familjen, men bara vi vuxna. Någon lätt variant av magsjuka har vi haft. Grabbarna däremot har klarat sig .. peppar, peppar... går även magsjuka på dagis så de är verkligen utsatta från alla håll och kanter... vi får väl se om de klarar sig! Hoppas hoppas!
 
Snön ringlar ner och det är äntligen vitt ute, minusgraderna verkar ha kommit för att stanna. Äntligen! Jag blir glad när jag tittar ut! En adventsstjärna har kommit upp och de andra är på gång under dagen. Äntligen är första advent här och gråa november till sin ända.
 
/ Bodil

Hemmafru?

Vissa dagar önskar jag att jag var en hemmafru. Fixa hemma, laga mat, ha all tvätt ihopviken, och framförallt ha barnen mindre på dagis. Idag är det en sådan dag. Tänk vad gruvligt skönt. Idag var Olle så trött efter dagis så han somnade ståendes mot en stol. Tycker inte att det är roligt. Gick inte hålla honom vaken så kvart över 5 somnade han för kvällen. Tänk om man var hemmafru... Nu vet ju jag och även de som känner mig att någon hemmafru blir jag aldrig, inte passar jag som det heller. Men tanken kan man ju leka med i vardagens höstmörka långa dagar.


Bröllopspresent och vedklyvning (25:e nov)

Finns det något bättre än helger? Saknar ledighet och längtar till "jullovet". Vi började helgen på bästa sätt. D hämtade mig på jobbet och vi flexade ut tidig eftermiddag och for till Tällberg för att njuta av en fin bröllopspresent som vi har fått av kompisar här i Borlänge. Spa, Indisk huvudmassage och sedan en suverän avsmakningsmeny av 8 sorters rätter. Otroligt gott att avnjuta lite finare mat än vad som normalt bjuds på i det Bingmanska huset! Tack ni snälla för en så fin present!
 
Lördagen promenerade vi runt i fina Tällberg och njöt av de små butikerna. Jag fick mig fina nya Docksta-tofflor och så blev jag kär i en pall som fick följa med hem.
 
  
 
Söndagen har mer bestått av jobb. Vedklyvning. En tall och två björkar kan väl inte bli så mycket ved, men oj vad mycket ved vi har fått! Mormor och morfar har barnvaktat och hjälpt oss med veden. De har även bestämt sig för att ge grabbarna en ledig måndag. Vad skönt!
 
     
Mormor och morfar och grabbarna gjorde en fin granbock till oss.
Barnarbete 1. Olle bar mycket ved idag. Gjorde dock sina egna travar här och där..
Barnarbete 2: Dags för de gamla strukturtapeterna att försvinna! Perfekt och roligt för små fingar :o)
 
Skulle gärna ta en ledig måndag jag också. Är inte alls sugen på ännu en jobb-vecka. Har väl inte så mycket val dock :o). Kan kännas segt ibland, men man ska faktiskt vara glad över att man har ett jobb. Det är inte helt självklart för alla. Nu ser vi fram emot en snörik vecka! / Bodil
 

Chokladbollar och blodprov (21:a nov)

Onsdag igen och det betyder ju halvdag på jobbet. Vår eftermiddag bestod av just dagens rubrik. Olle skulle iväg och ta blodprov på vc efter dagis. Daniel åkte förbi dagis och skulle sätta på embla-plåster på lillen på fm. Han vägrade totalt och blev arg, riktigt arg, riktigt Olle-arg. Kallade pappa "en dum bajskorv" och protesterade så dagisbarnen stod och tittade av nyfikenhet. Alla krafter tog nog slut där för han hade slocknat direkt på dagissoffan  och var oväckbar efter det. där låg han så söt och slumrade när jag kom och hämtade honom. I bilen till vårdcentralen satt Rasmus och pratade med Olle. R menade bara att vara snäll och pedagogisk till sin lillebror och förklarade med ett barns ord hur ett blodprov går till. "Olle de ska bara göra ett hål i din arm som nog gör rätt så ont. Sedan ska de tömma ut massor av blod och lägga det i ett rör" Så rätt förklarat, men Olle blev inte så glad över den pedagogiska förklaringen. Var förberedd på en rätt trotsig och arg Olle på vc, när vi kom in till den väldigt trevliga sjuksköterskan så gick allt hur bra som helst! Så duktig! Det blir inte alltid som man tänkt sig
 
Vi åkte hem och tog oss en lång cykeltur och bakade chokladbollar efter det. En helt ok onsdagseftermidag tillsammans. Själv börjar jag känna mig risig. Har varit förkyld men känner mig sämre igen. Svider i halsen. Hoppas det går över illa kvickt. Jag och danken ska ju ha barnvakt i helgen och iväg och skämma bort oss.
 
3 st i en 70cm bred säng fungerar om man trycker ihop sig!
 
/ Bodil

En vanlig fullspäckad tisdag. (20:e nov)

Det går så fort, men ändå så sakta.. Precis så tycker jag att det är just nu. Den här hösten tar aldrig slut känns det som. Segt, trist och mörkt, samtidigt som veckorna rullar på i på tok för högt och snabbt tempo. Det finns så mycket i huvudet just nu. Det finns det på våra grabbarna också. Rasmus undrar rätt ofta hur man gör/tillverkar diverse prylar. Här om dagen frågade han. "mamma, hur gör man det studsiga i en studsboll?"
 
Idag tog vi tag i den angenäma uppgiften av inhandling av golv/tapet/garderob till den stundande sovrumsrenoveringen. Perfekta affärer för två grabbar... eller inte! Sådana affärer går jag gärna på utan barn, men gärna tillsammans med danken. Svår kombo i vardagslivet just nu. Iaf så fick vi oss ett golv med oss hem. skjutdörrar till garderoben blir det nog till att köpa av brorsan och tapet gick av bara farten även det. Ingen tapet beställd ännu, men jag tror att vi har bestämt oss. Kul att vara igång med ett "projekt" här hemma... även fast det blir mycket uppe i bollen. Både på arbetstid och hemma. .
 
Längtar så evinnerligt efter vintern! Få den härliga snön, se hur det gnistrar från solen och framförallt att slippa denna gråhet som är i denna november månad.
/ Bodil
 
 

Vi längtar efter vintern (18:e nov)

 
Nu tycker faktiskt jag att det är dags för vinter! Idag fick vi försmak på vintern när vi åkte till Tunet och gjorde skridskopremiär. Skoj var det tror jag vi alla fyra tyckte. Olle gjorde typ 20 vurpor, grät några gånger när det gjorde ont i rumpan, men han fortsatte att kämpa på, vår lille tok. Rasmus vill mest spela med boll och klubba. Såklart.
    
Heja Olle!
Heja Rasmus!
 
Annars har vi tagit det rätt lugnt i helgen. Igår var grabbarna på 5-års kalas hos Ludwig. då var de så här fina.Själv var jag hemma och passade på att städa en sväng. På kvällen åt vi middag med familjen Maxén där vi slog ihop våra Linas matkasse recept till ett storkok.
Kalasdags! Rasmus med kort och paket, Olle med några äggfria bullar i handen.
 
en riktig slapphelg på hemmaplan. Så gött tycker jag när veckorna går i sådan turbofart! / Bodil  
 
 

Halva veckan gjord.. (14:e nov)

..eller halva veckan kvar. Det går fort, men flyter på rätt bra nu. Onsdagar betyder halvdag för mig och vi var riktigt slappa idag. Vi fixade något ärende på kupan först för att sedan åka hem och bara vara. Spela lite spel, spela lite innebandy, rita litegranna, goo mellis med Oboy, bara vara inne. Så skönt och grabbarna lekte fint, själv går jag runt och fantiserar om allt jag vill göra om här hemma. Synd bara att det inte går med ett fingerknäpp samt att det är gratis... drömma kan man ju. Tycker ändå att det är ett "friskhetstecken" för min del, att man känner att kreativiteten har kommit tillbaka... att man orkar tänka :o)
 
Har satt mig själv på "avvänjning" också. Tredje dagen utan godis. Nu ska sötsuget bort. Slut på godis i en månad, sedan får vi se. Godis och jul hör ju liksom till. Har ärvt mitt godissug efter far min. Är rätt säker att jag har fört vidare arvet till lillebror Olle. en riktig godisråtta!
 
Här kommer några fler bilder från Budapest, från Slottet och Borgen vid sidan av slottet.
     
 
// Bodil
 
 
 
 

Budapest! (11:e november)

Fars dag idag. Far i vårt hus har fått firat hela dagen lång tillsammans med sina barn, det är väl det som är meningen med fars dag ;o). Jag har fått äran att tillsammans med Lena och Carina skött om oss själva i staden Budapest! Shoppat, strosat, fikat, lunchat, ätit gott, turistat, promenerat, badat och haft det riktigt fantastiskt gött!! Uppskattning till att äta långa luncher i gott sällskap, njuta av den faktiskt väldigt vackra staden om än lite öststats-varning på vissa områden. Är även glatt överraskad till den billiga och braiga shoppingen. Växlade 1000kr vilket i den Ungerska valutan blir 33000 forinter. Blev en del räknande om dessa billiga priser verkligen stämde, kändes ju så dyrt när man gick ut och åt middag för flera tusen vilket i svenska kronor var väldigt överkomligt :o) Tycker att vi har unnat oss en hel del men har absolut inte kostat skjortan.
 
Donau delar staden i Buda och Pest-sidan.
En vanlig syn på vår resa som får mig att inspireras att ta kort. Carina med kameran i högsta hugg! Alltid fina bilder som fångar det där extra.
 
Promenad på väg upp till Citadella monumentet. Kändes som en skön septemberdag. Löv på träden och strålande sol. Dock lite kalla vindar. Mitt resesällskap Carina och Lena.
 
Utsikt över Budapest.
 
Solen på väg att gå ner över Ungern. Lyste så fint på andra sidan Budapest. tror att att det var någon regeringsbyggnad eller något sånt...
 
Nu har jag kramat om mina smågrabbar och även mannen min, barnen har somnat in med lite snor i näsorna, ny vecka imorgon vare sig man vill eller inte....
 
/ Bodil

Renoveringsnerven... (4:e nov)

har legat på is i mer än 2 år. Är väl inte helt ovanligt att det blir mycket renovering de första åren man bor i ett hus, så var det för oss. Kan ju även bero på att vi köpte huset av en gammal 85 årig dam också...

När man har småbarn och samtidigt renoverar är inte helt lätt. Slitigt, men ändå håller typ alla på med det. En del FÖR mycket så de renoverar sönder varandra. Och vissa förstår jag inte hur de orkar. Nej, både jag och danken var rejält mätta efter vår källarrenovering mitt i småbarnsträsket. Mätta fram tills nu. Nu börjar vi känna att vi vill göra något igen! eller snarare BÖR ta tag i vissa saker. I lördagskväll var vi bortbjudna till kompisar och de hade nyss renoverat sitt sovrum. Toppenfint och jag blev ju grymt sugen och motiverad att låsa in mig själv i sovrummet och ta ledigt en vecka från jobbet och börja göra om!! Idag var vi hem till andra kompisar och tittade på deras sprillans nya renoverade kök. Också så himla toppenfint så jag blev ännu mer sugen på att göra om här hemma! Tur att man blir inspirerad av andra!
 
Iaf är det vårt sovrum som står på tur... med den gamla strukturtapeten från 70 talet, den bruna korkmattan, de bruna golvlisterna och de intapetserade garderobsdörrarna som luktar gammal garderob som står på tur. Rätt tacksamt att få renovera ett sådant sunkrum. Det kan liksom inte misslyckas om man ser det från den ljusa sidan. Känner att det är dags att väcka liv i renoveringsnerven!
 
Bara hoppas att vi vuxna i huset blir lite piggare så vi orkar göra något... vi har varit soffpotatisar hela veckan lång. Lite småhängiga båda två, men nu är det bättre igen. Om bara den här gråa hösten kunde bytas ut mot en vit och fin vinter är jag rätt övertygad om att jag kommer bli ännu piggare... 
 
Helgen har varit rätt lugn. Småpyssel här hemma och som sagt bortbjudna igårkväll vilket var riktigt trevligt. God mat och gott sällskap. 6 barn som lekte glatt hela kvällen! Trots gråaste helgen så har vi varit ute en del. Igår plockade jag och Olle de sista trattisarna för iår och idag har vi krattat de sista skottkärrorna med löv och spelat kubb. Kubben var ju såklart Rasmus förslag...
Vår söta tokiga trotsiga lillebror.
 
Mr busunge sitter i soffan och varvar ner, tidig kväll för den pojken ikväll vill jag lova efter en sen kväll igår och tidig morgon idag. Rasmus och Daniel är och tittar på årets första hockey bockey match. Snart dags för ny vecka som innehåller tjejsemester för mig framåt helgen! Toppen! / Bodil
 
 

RSS 2.0