Olles första dagisdag (31:a aug)

Så idag var det dags, den första riktiga dagisdagen som för våra barn är från kl 8.00 till 14.45. Olle slog till med sovmorgon ända till kl 7!!! Inga tårar vid lämning så det gick överaskande bra! Dock så sympatigrät han lite med kompisen Max när han blev lämnad av sin pappa. Sprudlande glad och allt hade gått bra hela dagen. Trots sovmorgonen somnade han ändå innan lunchen och fick äta lunch i sin ensamhetnär han vaknade.  

Möttes av två glada barn när jag kom hem även fast Olle varit vaken sen 12.30. Vi drog till kupan en sväng och fixade ICA-kort och så ville Danken titta på Brothers en snabbis. Det slutade med att jag fick mig en höstjacka på 5 röda sekunder!! Ska prova den igen och se om jag gillar den.... Olle det lilla charmtrollet charmade halva kupolen. Popmusik spelades inne på Brothers och Olle dansade loss flera låter. Vår lille kille älskar verkligen musik!  

Rasmus dagisdag var också bra. Han har konstaterat att det inte bara är stora barn på Violen. Han är minsann längre än flera andra barn. Stämmer... det var ju så man jämförde när man var liten...

Tripp trapp trull

Har varit till tandis idag igen. Blir så förbaskad på dessa priser. Konstigt nog är det billigare att dra ut en tand än att laga en... Varför är det billigt att gå till doktorn och snordyrt att gå till tandläkaren?? Är inte det samma sak??? Ont i munnen vs ont i kroppen??? 

Danken tycker, efter att han har läst mina blogginlägg, att jag ska gå en SFI-kurs.... Men hallå!!!! jag är bara rätt snabb på tangenterna om man jämför med honom.... då blir det lite tok bland orden och bokstäverna ibland... så det får man ta! 

 På återseende // Bodil


Surprise!! (29:e aug)

Vad hände igentligen idag??? En surprise som heter duga! Sitter fortfarande rätt paff så här frampå kvällskvisten... Jaja.. började dagen aptrött efter en 80-tals fest igår. Toppenkul partaj med brännboll, kräftor, lekar mm. Daniels kusin med familj var barnvakt och jag tror sammanfattningsvis att det gick bra. Olle har haft en tuff vecka med inskolning/barnvakt men det får jag berätta om någon annan dag. Iaf vaknade jag riktigt skittrött typ 5timmar för tidigt om ni frågar mig. Kl 12 tog vi oss en 10 minuter lång promenad hem till kompisen Johanna och Björns hus där lilla Ebba skulle döpas i trädgården. Mysigt och fint. Fina sånger som Olle uppskattade mest av alla kan jag lova. Sen hände det nått... huvudpersonen Ebba fick lämna plats åt föräldrarna och det blev BRÖLLOP!!!!!!!! Johanna och Björn fick varandra och den stora familjen blev en "riktig" familj!!! Det perfekta bröllopet för just de!! JAg är väldigt glad att jag fick vara med då ett bröllop är något speciellt hur det än går till. Så gott som alla tappade hakan av förvåning, så även jag!!

Fina familjen

    
Familjepuss!! Ebba var strålande! Vad är det för lintott som gömmer sig??...

Tittut Olle!!!

  
Fina tårtor låg förberedda i frysen! Hemma hos Johanna finns det alltid mjölk-och-äggfria alternativ till våra grabbar. Rasmus fick en EGEN äggfri tårta!!! (I skrivande stund får jag dåligt samvete för det är knappt så jag orkar göra det till honom.)

TACK JO OCH BJÖRN FÖR EN SUPERDAG!!!

// Bodil




Inskolning (24:e aug)

Nu har inskolningen dragit igång på allvar. Igår blev lillpojken lämnad ensam för första gången och det blev tårar som snabbt gick över. Precis som vi förstod att det skulle bli. Vi har ju aldrig upplevt detta med Rasmus som har varit så förstådd att vi lämnar och kommer och hämtar. Beror såklart mycket på åldern, Olle är ju faktiskt bara 1 år och 2 månader... Idag var det äntligen min tur att få vara med på inskolning. En sprudlande glad Olle lekte, dansade, klättrade och hälsade "hej" till allt och alla, brydde sig just inte om mig så mycket... men sen efter kl 10 då tröttheten kom för en liten blev det värre. En ledsen Olle när jag gick, men tystnades fort... tills nästa barn skulle skiljas från sin förälder... då blev det sympatigråt osv.... Tror att det kommer gå fint och det verkar vara ett härligt grabbgäng som skolas in samtidigt. 4 jämngamla grabbar som verkar ha mycket myror i brallan allihopa.. 

Rasmus och pappa roade sig med att bygga klossar hos hörseldoktorn i Falun. Det går till som så att Rasmus får ha hörlurar på sig och när han hör ett pip ska han sätta en kloss på en pinne. Förra gången såg hans öron inte så bra ut med vätska bakom trumhinnan, dålig trumhinna som inte reagerade som den skulle och dåligt hörseltest. Nu såg allt bättre ut och det var ju mäkta skönt! Min personliga åsikt är att blåsa ballong med näsan har gjort susen!!!! "naturlig medicin"

Pappaledigheten håller på att ticka ut... stärkta band mellan far och söner är jag övertygad om att det har givit... även fast jag har två små mammagrisar till grabbar :o)


hand i hand.... far och son.

Några grejer rikare och en cykel fattigare (21:a aug)

Idag var det dags att fynda på barnloppis igen! Blev såklart en del fynd, det bästa en bobbycar till Olle för en hundring, kavatskor till Olle för 50 kr, väldigt fin Didriksson overall till Rasmus för 150 kr, så gott som nya gallonisar till Rasmus för 25kr, en bilmatta för 40 kr, åså lite småkrams för några mynt hit och dit. Hade med mig rutinerade Johanna och hon var väl även denna gång oslagbar med sina fynd eller ofynd eller vad man ska kalla det :o)

Det är som värsta julafton hos familjen Bingman/Carlsson denna vecka. Kolla in vår nya gungställning som vi köpte på Bauhaus på semestern som blev levererad nu i veckan av mormor och morfar.


Idag på eftermiddagen drog familjen på cykeltur ner till stan. Vi kollade in marknaden där vi köpte holländsk ost och gigantiska oliver. De ska vi frossa upp ikväll!!! Vi åt glass, barnen åt korv till middag, vi tittade på 1000 moppar som åkte runt genom stan och vi lekte i stora lekparken. När vi skulle cykla hemmåt visade det sig att vi blivit en cykel fattigare. Någon idiotisk typ hade snott min gamla goa kärringracer. Det konstiga var att vi hade glömt att låsa vår fina treväxlade damcykel men den stod kvar....Det var ju tur iaf.  Blev skitsur! Varför kan inte folk hålla sig till sina egna prylar. Ännu ett sådan exempel fick vi se bara några minuter senare. Danken tände till och skällde ut en alkis som satt och snodde en bunt pengar ur fickan på en sovande alkis som satt på en parkbänk. Det bidde ingen extra flaska från systemet för den tjyven. Hon lämnade tillbaka pengarna så just den storryn slutade "lyckligt". Hon toldes väl inte göra annat när hon fick en ilsk Bingman efter sig.... 

Jag tror att jag är en rätt ärlig person, men en sak är jag inte ärlig på och det är när jag "råkar" få billigare pris i en affär. Ovanstående gungställning är ett sådant exempel. Vi hade varit på Bauhaus och köpt en massa saker så det kostade typ 6000kr. I bilen hem satt jag och tittade på kvittot och det visade sig att vi bara hade betalt för 1 av 2 kollin gällande gungställningen. En billig gungställning blev det. Min ärlighet till att vända bilen och gå in i affären för att betala fullt pris har jag inte. Jag känner mig utan dåligt samvete nöjd att jag har tjänat några slantar:o)

// Bodil

fullt upp, fullt hus! (19:e aug)

Tänker inte ta ordet h..t i min mun, men på något vis känns det som den har kommit närmare. En delvis hektisk vardag börjar närma sig och den sista semesterresan för denna sommar är avklarad. ToR till Umeå med två nätter på hotell och ett bröllop klarades av under helgen. I måndags började Danken skola in de två grabbarna på dagis. Rasmus har fått flyttat upp till de stora barnen på Violen och lilla Olle har tagit över Rasmus krok på Vitsippan. Än har det bara varit glada miner för Olle, men vi får se hur det blir när han ska vara där själv vilket han inte varit ännu. Idag var det dags för en sen 1 års spruta för Olle. Feber i vanlig ordning som det faktiskt har blivit efter ALLA sprutor, så reagerar hans kropp. Gäller att planera in nästa spruta på en fredag nu när man ska in i VAB-träsket igen :o)

Päronen från Garp är/har vairt här. Har knappt träffat dem så vad de har gjort vet jag knappt. Mest karln som har fått umgåtts med sina svärföräldrar. Underbart tänker alla:o)  Det sägs att det finns massor av färskt äppelmos i frysen vilket är toppen. Tallen och granen som högs ner för nått år sedan har även blivit grillved.

Skulle dra ut en visdomstand i veckan som har varit dryg mot mig. När jag kom dit så visade det sig att jag hade hål i en annan visdomstand. Jo vad fick man för val då? dra ut den andra på en gång eller boka in en tid längre fram och uppleva samma tandläkar-ångest ännu en gång. Nej tack... ut med bägge på en gång. Klonk klonk sa det när tandläkaren la dem på metallbrickan. Stackars mig, två tänder fattigare, en hel del blodspottande, svårtuggat då de satt på varsin sida såklart.... men ska man se det från den ljusa sidan så kommer jag få ett drägligare tandliv och mindre tandtrådsjobb :o)


Jaha, snart dags för deltid och då ska jag och grabbarna hitta på äventyr igen. Äventyr i vår värld vill säga!

// Bodil


56 min (11:aug)

Sitter och dippar grönsaker vid soffbordet. Ingen Olle kastar ner sakerna på golvet, ingen Rasmus äter upp all gurka. Jag har det bra och det är städat och fint i huset! Det jag saknar är kramarna från de två goa grabbarna.. eller de tre menar jag:o) Konstigt är det också att bli väckt av väckarklockan som jag för en gångs skulle måste använda. Varje morgon har jag vaknat av ett ryck och undrar vad det är som låter. Kroppen är inställd av att vakna av mina två väckarklocksgrabbar och vad det ljudet innebär...

Igår gjorde jag något som jag har tänkt att jag ska göra länge... nämligen cykla till jobbet! Passade bra nu när jag är själv och utan bil hela veckan. Det roliga var att jag fick med mig min samåkningskollega, roligare med sällskap och jag fick en del draghjälp också! 56 minuter tog det dit, inte så farligt. Hem var det en otrevlig motvind så då var det inte lika kul, men hem kom jag. Jag hoppas att jag ska få tummen ur och cykla fler gånger, härligt!

Igår kväll hade jag passat på att bjuda hem en bunt tjejer så vi satt på altanen och hade det gott och trevligt. Det gäller att ta tillvara på de sista sommarkvällarna.

Här kommer en bild på nya soffan!



Funderar på om jag ska gå och titta efter kantareller. Alla grannar snackar om att de hittar så mycket här uppe i skogen. Vi får väl se..// Bodil

Slut på semestern.. (9:aug)

på sätt och vis... Idag har jag börjat jobbat igen. Barnen och pappan har farit till Norrfällsviken och farmor. Jag får en vecka semester till på hemmaplan kan man säga. Tyst i huset och jag kan pyssla med vad jag vill i mitt tempo. Inte i Olles tempo... för då ska det gå undan! Herregudars vad han är överallt. Lämnar man honom en stund så vet man aldrig vad som händer. Man kan hitta honom på bordet, ståendes och ballanserar på armstödet på soffan, ute på vägen om dörren står öppen, här om dagen stod han upp utan att hålla i sig på sitt bilgarage vilket såg rätt svajjigt ut... ja som sagt så är han högt och lågt. Lågt.. man kan även hitta honom under stolar, under vagnen där man lägger grejer, i cabben, i påsar, i lådor m.m.
  

Daniels föräldraledighet börjar ticka mot sitt slut då inskolning börjar nästa vecka. Tycker verkligen att det är härligt/nyttigt att även pappan är hemma med barnen. Att de får ett starkare band och får sticka iväg på egna utflykter. Såklart får man en bättre förståelse för varandra också då man förstår hur less man kan vara vissa dagar :o)

Grabbarna undrar vad Daniel gör uppe på stegen...

Bolltokiga storgrabben är lyrisk just nu hos farmor. Han har nämligen fått två golfklubbor! Riktiga fast mindre. Ända sedan han spelade 18 hål minigolf med mormor och morfar på semestern så har han ju varit inne på golf. Idag hade han stått och slagit ca 150 (!!!) bollar på ranchen med Daniel. Sen fick Daniel dra bort honom därifrån... Nyss när jag pratade med Daniel i telefon så stod han ute på altanen i regn och spelade med plastklubbor. Undrar om han hinner sakna sin mamma...

Blev inte så mycket bloggat på semestern, men har knappt haft igång datorn och jag har varit bedrövligt dålig på att ta kort... bättring ska bli! Vad vi gjorde är historia men det jag ser tillbaka på med mest glädje var en tur till stugan i Järvsö där jag och två goa Winnerbäcksfan fick en brudkväll tillsammans med Lars sköna toner. Nästan oslagbart om ni frågar mig. Ser iaf tillbaka på semstern som en bra sådan. Nu ska städas! Bort med alla leksaker och klibbiga makaroner på golvet!! // Bodil


RSS 2.0