Sommarfeeling! (24:e juni)

Midsommarfeelingen infann sig faktiskt med ett väder som fick godkänt. Vi behövde inte använda regnkappor, mössor och vantar. Däremot saknade jag shortsen som jag inte ens tog med mig. Firandet såg ut som tidigare år. Familjen Alnö och familjen Emmy var med, midsommarfirande vid Stenegård, någon loppis, brännbollsturnering, god mat, fiske och trevligt! Nytt var att vi provade marknaden/tivolit vid Stenegård på midsommardagen.
 
Här kommer några bilder!
Vägen som är skön att gå på!
5 av 6 barn.
Grabbarna vid Stenegård.
Som vi har väntat på att den gråa avslagna tanden ska lossna. Det verkar vara något viss med Järvsö och tandlossning. Tredje tanden som dras ut där! Och så ofta är vi faktiskt inte där. Hursomhelst så tjänade han en tia av Maria och en tia av mig som sedan höjdes till en tjuga. Av de pengarna köpte han denna stora klubba...
Vi saknar kvällssol vid stugan, men det är ju fint att titta på den på andra sidan älven..
Och så fiskar vi i vanlig ordning och denna midsommar så nappade det rätt bra! Här är den största abborren som Rasmus fick på kroken. Om Arvid och Rasmus hade fått bestämma så hade det blivit betydligt fler timmar med fiskespöt.
Nu är vi riktigt nära semestern iaf för 3 st i familjen, skönt att ge barnen sommarlov för dessa veckor på fritids och dagis ger mig bara dåligt samvete. Knappt inga barn kvar och jag blir alltid lika förvånad hur alla lyckas sluta så tidigt.! Nu ska jag spela lite fotboll med Olle och hans kompis.. /Bodil

Midsommarfeeling (18:e juni)

Midsommarkänsla... Njaä sådär. Regnet smattrar mot rutan och vi är snart framme vid stugan. 9 grader varmt just nu.. Oavsett väder ska det iaf bli grymt skönt med en trevlig helg framför sig! 

Veckan har gått ruskigt fort. Olles 6 års dag var riktigt bra. Olle sov som en stock när vi sjöng för honom, så pass hårt att vi fick sjunga tre gånger men ändå ruska liv i honom efter det..! På kvällen hade vi bjudit över grannarna som firade med oss med grill och brännboll. Barn mot vuxna. Det är nya nöjet på mkv just nu! En utmärkt födelsedag tyckte Olle. 
En sådan här har framförallt Olle trånat efter och en sådan kom det i present! 

Nu ser vi vår lilla stuga på andra sidan älven! Dags att njuta av utsikten! / Bodil 


Dan före 6 års dan (14:e juni)

Vilken bra dag det har varit! Det där med barnkalas är ju inte alltid lätt men idag har vi haft ett riktigt bra barnkalas för lillpojken! Kanske berodde det på att enbart 5 st små fina pojk-gäster och alla från dagisgruppen. De lekte och hade så kul! Och Olle var på strålande humör!  Att det sedan regnade och sommaren var som bortblåst gjorde inte så mycket. 

Imorgon är det alltså födelsedagen och Danken håller på att bygga ihop presenten utomhus i skrivandes stund. Borde hjälpa honom men just idag var jag inte svårövertalad att ligga en stund hos grabbarna när de skulle somna. Mina ben är nämligen som två cementklumpar efter årets bästa träningsrunda tillsammans med Carina. Min kära vän Carina är grym på att springa. Man får alltid ta i lite extra när man springer med henne och det är det som jag gillar! Idag 1.30h löpning i regn, kuperat, träsk och aningens vilse på vissa hyggen uppe på berget på väg till bjusan. Grymt bra pass men det känns rejält i mina ben! 
Vi har även vinkat hejdå till nyblivna pensionären farmor. Här sitter de och leker med en av presenterna från kalaset. 

Jag lär masa mig ut och hjälpa till i byggandet inför morgondagen vare sig man vill eller inte... Kram på er alla!  

Det här har man längtat efter (12:e juni)

Äntligen! Sommarvärme! Shorts och linne på! Och så fredag kväll på det!  
Nu är middagen klar och en barnsligt god efterrätt är förberedd, grillade bananer med chocklad! Trevlig kväll!

Skolavslutning! (12:e juni)

Idag var det dags för Rasmus att sluta ettan! Nya kläder, vita skor och nyklippt dagen till ära. Massor av barn och föräldrar vid bollplan vid skolan för att sedan avsluta med tårtkalas i klassrummet. Ja ett år har gått med nya klassen och tänk vad bra det har gått! Hela klassen har fått en bra utmaning av sin fröken. Fröken tror att hon kommer att läsa fler boksidor än alla barnen tillsammans under sommarlovet. Rasmus blev taggad och har börjat på en gång. Tycker det var en bra utmaning för att hålla igång läsandet, speciellt för sådana som Rasmus som kanske inte är någon bokmal direkt. Men nu är han taggad iaf så då ska vi ta tillvara på det! 

På eftermiddagen åkte vi till torsång tillsammans med grannfrun och barnen och åt årets första kulglass. Så trevligt att kunna sitta ute utan att frysa! Och så har vi farmor här på besök som har varit med på hela dagens firande. Å det är ju så skönt att få ha om inte en mamma så en svärmor på besök 😀. 

På kvällen åkte vi alla på boll-lek och fotbollsträning. Jag passade på att smita hemåt lite tidigare för att prova mina nya rullisar. Ja, mitt förra rullskidpass (som var det första i år) slutade med en rejäl vurpa när ena skidan gick sönder. Efter lite velande och snålande så bestämde jag mig ändå för att köpa mig ett par nya. Ibland tänker jag att det blir svårt att åka rullskidor nu igen, men icke sa Nicke, det är en sådan där sak som sitter i ryggmärgen! Konstigt det där... 



Vår storpojk som har klarat ettan så bra! Växt i både kunskap och mod! 💙
// Bodil

Gävle 7:e juni

En sådan lekhelg vi har haft! Vi brukar ta oss en weekend tillsammans med familjen Männikkö innan sommaren börjar på riktigt. Detta år ville vi inte åka så långt så det blev en helg i Gävle. Vi började med alborgen och liknande fångarna på fortet på fredagen. Fullt ös och vi fick jobba med samarbetet inom familjen. Grymt kul och hit ska vi åka igen! 

På lördagen var det rätt dåligt väder så vi valde lekland och bad på hotellet istället för de uteaktiviteter vi hade tänkt. Idag en halvdag vid Högbo bruk innan hemfärd. Grymt lyckad helg och man får mersmak på semester! 
Har ett helt gäng med suddiga bilder med mig hem, men det var lite så helgen har varit. Full fart och mycket lek för alla i familjen. Här är vi i rummet Super Mario på alborgen. Många rum var väldigt svåra och vi lärde oss med tiden. Massor av skratt, lite besvikelse, tävlingsjävul som fick försökas sväljas av de vuxna, några tårar när det kom hårda basketbollar i huvudet på minstingen. 

God mat och ett par kilo tyngre känns det som vi har blivit över helgen. Olle har ätit mer än någonsin! Förutom hotellfrukostarna som inte är hans grej.

Ett stopp vid Högbo bruk på vägen hem. Minigolf till Rasmus glädje. Nu spurtar vi vidare mot den långa sommarsemestern som kommer allt närmre! /Bodil 

Lite grå (4:e juni)

Håller på att leta kläder och jag känner mig grå. Grå som denna sommar. Finns inga fina sommarkläder i garderoben. Jag har bestämt mig idag för att det är sommar. Inga mer jeans de närmsta månaderna, av med strumpor och jeans och hoppas att man inte fryser allt för mycket! Nu äntligen är sommarmånaderna här! 

Annars hinner jag inte riktigt med. Eller jo det gör jag nog förresten, men det är sådär alltid på håret! Det är intensiva veckor så här års, men snart lugnar det ner sig igen. Tråkigt nog har inte kameran varit särskilt aktiv under alla aktiviteter som varit men här kommer några mobilbilder från senaste veckan. 
Förra veckan tog vi ute mellis i skvaletravinen. Det är som en djungel och ligger faktiskt på vår gata. Konstigt att vi inte går hit oftare... En plats så fin!





Den här lappen på dagis gör mig glad! Det gör att jobbtankar försvinner och att man vet vad som är viktigast i livet! På förra veckans rockshow var Olle Hasse Andersson. Underhållande kväll som vanligt! Sorgligt att det var sista gången med rockshow på vårt trygga dagis..

Och så i helgen var jag på en tjejhelg i carinas stuga i regnväder. Det gick ingen nöd på oss för det när man bara har trevligt runtomsig. Istället för att slappa i solen vid sjön fick vi istället några spännande utflykter. Värmland är ett mystiskt landskap har jag fått för mig nu... Vi besökte ett skumt ställe ute i naturen där det inte finns någon växtlighet i marken som format ett kors. Kallt och regnigt var det när vi var där och tittade på korset och jag tror att det stod massor av andar och tittade på oss där i skogen... Vi fortsatte vår tur till alla de skyttebunkrar från andra världskriget som låg gömda i skogen längs vägen. Intressant och lite spännande. Älskar sådana utflykter! 

En bild som skiljer sig från de andra på bloggen.. // Bodil 

RSS 2.0