Lätt stökigt, typ överallt (30:e okt)

Det händer massor här mitt i renoveringen, men fortfarande är vi i rivstadiet så en rätt lång väg kvar... Snart snart är det nog dags för att bygga upp igen så att det blir klart någon gång. Huvudsaken är att det går framåt och det gör det!
 
Idag har jag och grabbarna haft ledig höstlovsdag. Vi fick sällskap av familjen Ida & Max på en bowlingutflykt på förmiddagen. Vi tog oss även en lunch på Ikea, och där var vi inte själva direkt! Gudars vad folk! Sedan blev det mest slit. Lasta kärra med skräp, köpa byggmaterial och laga mat. Däremellan allt barnprat, tjat och skratt. Är helt supertrött efter en dag "ledigt". :o)
 
Igår åkte ytterväggen bort så nu är det lätt svalt här inne då vi bara har vindpapp/täcke som ett fönster i nya hallen. Gamla dörren är provisoriskt flyttad till där den nya dörren ska sitta. Golvet i gamla hallen har tagits bort idag samt den lilla spaljén i hallen. Den kommer jag inte sakna. Badrumsväggar börjar förberedas med allt vad det ska vara och mycket annat. Här kommer några bilder på byggkaoset!
 
Ett hål där ytterdörren satt. Även väggsnutten till vänster är bort nu. Istället en början till ett fönster ett par meter längre ut.
Utvändig börjar det ta mer form. Ytterpanelen är på plats, grunden lagad och målad där gamla trappen stod. Vi väntar på en ny ytterdörr då våran nuvarande blev felvänd.
 

Middagen serverad 23:e okt

Nu är vi i full gång med projekt hall och badrum. Saker står inte på sin rätta plats och det är rörigt, men det är så sköönt att vara igång med projekt hall. Ett projekt som vi säkert har pratat om att vi vill göra i flera år. Att bygga in halva vår veranda och få en större hall. Yttertrappen är riven, några reglar uppsatta som ett första tecken till en vägg med ett fönster i. Spännande!! Parallellt gör vi även badrum uppe. Utrivet även det och ett enda tomt urblåst rum just nu.
 
Svärfar har vi vinkat hejdå till idag. Han har varit här och hjälpt oss igång, köpt material, hämtat och lämnat barn, barnvaktat och framförallt lagat mat! och när svärfar lager mat så gör han det ordentligt. Ena dagen storkok ärtsoppa, andra dagen storkok gulashsoppa och ärtsoppa och tredje dagen storkok korvgryta! Så är det någon som vill komma på spontanmiddag där ärtsoppa står på menyn i ett halvstökigt hus så är ni just nu hjärtligt välkomna! Ja middagen färdiglagad hela veckan lång, inte dåligt det!
 
Idag har det varit föräldramöte på dagis, en öppethus-variant. Trevligt och det känns redan nu lite vemodigt att vi snart är klara med den trygga dagisvärlden. Imorgon är det fredag och helg igen. Tänk vad bra!
Vi njuter av de goda vinteräpplena. För få äppelpajer, men det går ju att ändra på. vi gjorde torkade äpplen i ugnen över natten och de blev riktigt bra faktiskt!
Lovar lite renoveringsbilder nästa gång! /Bodil

Vi går på lina... (14:e okt)

..men skiftande stilar. Vi fick mersmak från i somras när tremänningen satte upp en lina i Norrfällsviken, vi köpte oss en egen och vinglar mellan eken och lilla lönnen. 
 
Olle kör sidgång och med snabbhet. Kanske inte den bästa stilen, men Olle tycker att hans stil är bäst! Han riktigt studdsar fram!
Rasmus nöter tills han klarar, blir arg emellanåt när han ramlar för mycket... men med koncentration så går det bra.
Danken kör någon norrländsk stil.. no comments.:o)
Och jag fastnar som vanligt inte på så många kort :o). Men kanske är det lindanserska jag ska bli när jag blir stor:o)! // Bodil  
 

Måndag ((13:e okt)

Hoppsan vad tiden går fort! Länge sedan det blev bloggat, men det känns som igår. Olle har blivit bibblan-barn och får åka buss in till city för att låna böcker. Idag kom han hem med tre nya böcker att läsa. Han tycker att det är roligt att lyssna på Rasmus när vi övar läsläxa och det är bra att Olle blir lite intresserad av det där med bokstäver och siffror för något sådant intresse har inte funnits så mycket av tidigare. Idag löste vi ett barnkorsord jag och Olle och han koncentrerade sig genom halva korsordet med knaggliga spretande spegelvändna bokstäver. Blir glad av att se hans vilja att försöka stava sig till något ord!
 
I helgen hade vi hemma-helg, en lång sådan då dagis var stängt på fredagen så jag och Olle tog helg ett dygn tidigare än vanligt, Daniel kom hem på lördag eftermiddag efter att ha tittat på landskamp i Stockholm. Det bidde lite småfix, städ i förråd, handling av höstskor till barnen, kalas för Rasmus, TV spelande, svamp-plockning för mig och en del förberedande inför kommande renovering. Yes nu ska hallen bli större! och i samma veva gör vi badrummet uppe samt byter fönster. Ja det blev allt på en gång men det är väl lika bra det! Men vi blir lite "stirriga" jag och Daniel när vi ska välja allt, eller mest jag... men jag tycker ärligt talat att det är jobbigt och får beslutssjukan varje gång jag ska välja något, oavsett om det gäller kakel, handfat eller väggar. Inredning är skoj, men jag är inte helt bra på det! Angenäma problem.
lillpojken kan prata han, och i helgen har han pratat så att jag har fått totalt trötta öron, att han även "lider" av dagisröst, dvs HÖG röst försöker vi öva bort med. -Inte så lätt. I eken klättar de mycket, i helgen har jag även bevisat för Olle att mammor kan klättra i träd. då blev han tyst, ett litet tag.
Jag är inte själv att plocka på mitt trattisställe, men vad kan man begära när det ligger 2 meter från stigen :o). Det blir "lagom" mycket varje gång. Hade gott. / Bodil

Gokväll (3:e okt)

Sådärja! Ännu en vecka har avverkats, en rätt bra sådan och det rullar på bra. Förutom att vi har fått ett par förkylningar på besök i huset. Hoppas de ger sig av innan de hoppar på även mig...
 
Ja, det rullar på och det känns som vi alla trivs lite bättre än förut. Jag håller på att få en ny tjänst som jag först var rätt besviken på men med några dagars perspektiv så kan det nog bli rätt bra. Vi får se när det rullar igång vilket blir om ett par månader skulle jag tro. Att däremot min allra bästa kollega slutar i nästa vecka gör mig ledsen. Den kollega som har lärt mig så mycket och hjälpt mig på rätt väg. Kommer bli så tomt utan henne och frågan är om jag klarar mig utan henne på mitt jobb.
 
För Rasmus går det fint. Han trivs bra i sin klass 1 B. Han har hittat två-tre killar som han tycker om att leka med. Det känns rätt att vi bytte skola nu när Rasmus har fått en bra start! Läsläxa och matteläxa varje vecka. Läs läxan får han kämpa lite med medans matteläxan går som en dans. Vi har träffat skolsköterskan och vägt in på 23 kg och 128 cm lång.
 
Olle tycker om sina dagar på dagis. Ibland får han beröm ibland har han gjort något dumt. Beröm att han sitter still vid matbordet och har blivit klokare, beröm att han tar hand om de små på Vitsippan. Mindre bra att han räcker ut tungan åt en tjej som blir ledsen eller att han häller sand på sina kompisar. Och allt som oftast har han slagit sig. Förra veckan var det en enorm bula i bakhuvudet (som förskolan anmälde i sina papper). Samma vecka fastnade han med huvudet mellan två grenar i det lilla klätterträdet så ett skrap i pannan och ytterligare en bula. Denna vecka ramlade han ned från en bänk när han samtidigt hade en filt över huvudet så det blev näsblod och en öm näsa, ja listan kan göras lång. Fröknarna på dagis ser lite besvärade ut när de berättar "dagens olycka". Särskilt den nya fröken som inte känner Olle lika bra ännu. Vi tar det med ro och vet att fröknarna har bra koll på vårt lilla dagis.
 
Ja det är vardagsläget i familjen Bingman. Nu ska vi ha en hemmahelg med dittan och dattan! / Bodil

RSS 2.0