God fortsättning! (27:e december)

.. önskar jag er alla. Vi är på hemmaplan igen efter att ha spenderat julen i Garp. Tomten kom, det var härligt med paket, god mat, några skidpass och en heldel barnhjälp. Olle har sovit inne hos mormor och morfar så vi har sluppit bry oss flera nätter. Tur att min mamma är van att jobba på natten :o).

Vi har lekt en heldel med kusinerna. För er som inte har koll på Garphyttan så bor min brorsa med familj ca 500 meter från mina päron. Så bra för oss att kunna gå och leka med de två grabbkusinerna. Brorsan bor på samma gata som min barndomskompis bodde på när jag var liten. Det är så roligt att gå den lilla grusvägen bort... den som jag har gått så otroligt många gånger när jag var liten... och nu får fortsätta gå när jag kommer hem till Garphyttan! 

Andra härliga minnen från Garp är ju härliga Ånnaboda som ligger 3 km från Garphyttan. Tre gånger hann jag med att besöka Ånnaboda denna jul. Vi träffade mina kusiner med familjer i Ånnaboda och åkte pulka för fulla muggar och korvgrillning på det. De 2 andra gånger åkte jag skidor i mitt gamla träningsmecka. Hade inga skidor med mig hem, men åkte på ett par som jag köpte begagnade när jag var typ 13 år... det gick bra det också...inte så bra glid dock.. Fina spår, MASSOR av snö, härlig natur. jag och pappa tog oss en tur mot Lisselängen.. vi åker faktiskt rätt lika fort just nu.... vet inte om det är bra eller dåligt... kanske dåligt att jag är så dåligt tränad.. eller bra att far min håller farten uppe... Känns så kul att se så mycket folk i Ånnaboda. Det lever! Kolla in http://www.annaboda.com/ 

Nu ska vi njuta av vintern tillsammans. Jobba någon dag här och där, men annars bara vara tillsammans med våra två små grabbar. Kanske ut och använda några nya julklappar. Huset är (just nu) rent och fint.. konstigt nog renare än när vi åkte :o) Jag njuter av det rena iaf idag...

  
Rasmus och Albert väntar på julklappar.
Hmm... vad kan det vara i Olles paket???

  
Massor av snö!!
Pappa, ge dig!! Vi kan brotta ner dig!

// Bodil


God Jul! (22:a dec)

Vi smyger, ljuger, pysslar och sliter på som värsta tomtenissarna... hur mycket får man ljuga som vuxen till sina barn?? Tomten kommer med julklappar.. (säkert)? måste man vara snäll att få julklappar (nej), ser tomten dig (kanske)? Hur hinner han med att besöka alla barn? Varför ska det göras så mycket till jul? Bakas, städas, pysslas, ja det mesta ska göras och till en och samma helg! Vi har gjort inget av vissa saker och lagom av andra.

Nu har vi jullov en stund! God Jul önskar vi er alla snälla läsare!





Tjuvstart (19:e dec)

Sista låånga helgen för mig och grabbarna är slut. Inga fler lediga torsdagar och fredagar för efter jul blir det till att jobba lite mera, hela 80%, Daniel kör 90%. Det blir utmärkt det också.

I helgen har vi haft farfar och Kerstin på besök och vi tjuvstartade med julen då vi inte ska träffa dem under julhelgen. Fina uppskattande klappar till grabbarna som framförallt Rasmus har lekt massor med under dagen. Annars en rätt fridfull helg så här innan jul, ingen julstress, har skruvat ner måsten och tempot. En del sport har vi tittat på, vi sportfånar. Gött det, idag "unnade" vi oss att ligga i soffan under hela tiden Olle sov och bara glodde på dumburken.. dumburken som just nu är en vääälidgt liten tjock-TV då den andra har brakat ihop. Olle ligger som vanligt högst på misstänktlistan då av-och-på knappen inte funkar längre... En liten Olle står ju och knäpper där när vi försvinner ur sikte tror jag nog...

Annars så har vi skottat en heldel snö idag... äntligen har även vi fått den vita varan. båda grabbarna skottar gärna och mycket... även fast Olle hellre står ute på gatan och pratar med alla som går förbi. Han är väldigt social just nu vår lillkille...

Ser fram emot sista veckan innan julen. Hoppas på jobb och dagis då förra veckan var ett enda långt VAB-träsk med febriga grabbar. Rasmus hann precis friskna till och fick vara med på luciafirande på tisdagskvällen i -17. De var ju för söta... hand i hand med sin bästa dagiskompis Ida. De håller ihop och blir så glada när de är båda tillsammans på dagis. Det första kortet är från förra årets lussefirande, och det andra kortet är från i år. Tyckte att det var en viss likhet. Efter sången bjöds det på glögg och pepparkaka. 

      

Tyvärr fick vi inte se vår minsting i lussetåget för han var på tok för sjuk i feber. Det hade varit skoj att se honom sjungandes tipptapp, men det får bli nästa år. Istället fick Olle vara tomte hemma i värmen och laga mat med pappa. Han ser ju ganska nöjd ut med det också. :o)

  

Dags att skönhetssova.. / Bodil

Skidpremiär (12:e dec)

Hela familjen har njutit av vintern i helgen. Danken har kört hockeybockey, jag har fått gjort dubbelpremiär på skidorna och det var ju precis så kul som jag ville att det skulle vara. Totalt otränad, men tyckte ändå att det gick hyffsat bra! Rasmus har i vanlig ordning varit på isen och skrinnat, denna gång med morfar. De är lika sporttokiga båda två så de var borta en bra stund. Ja, vi har ju haft besök av mina päron och fått en hel del barnvaktshjälp så man just kan hinna med litegranna. Jag fick även ut och roa mig på julbord med kollegorna på lördagskvällen.. och det bästa SOVMORGON på söndagen!  




"nu ska jag åka skidor" Även Rasmus har gjort skidpremiär idag och det gick ju toppenbra!

Nu laddar vi för en ny vecka som får börja med en VAB-dag eftersom Rasmus fick feber nu på kvällen. Kanske helt slut efter all lek och sport med mormor och morfar.  // Bodil

Shopping, lek, mys och LEDIG (10:e dec)

Vi har haft två rätt bra lediga dagar, jag och grabbarna. Friska och krya och det är ju det bästa! Idag har vi lekt med Maja som det ofta blir på nån av mina lediga dagar. Vi blev bjudna på lunch och sedan drog vi till kupan för shopping till Rasmus medan Olle sov i vagnen. En ny jacka stod överst på listan. Det enda kravet Rasmus hade var att den skulle vara blå... det verkar som många har varit ute efter blåa jackor i storlek 110... när vi nästan hade givit upp så hittade vi en till slut på Åhlens. Puha! Bidde även mätning av fötter, gympadojjor, tröjor och strumpor som nöts ut hela tiden. En mysig fika med intressanta samtalsämnen med storpojken hann vi också med.

Igår åkte vi skrillor som vanligt.. ja, det blir alltid en tur på vår ledighet. Igår hade även jag skrillorna på mig och det var ju omtyckt av Rasmus. Han tyckte jag åkte lika snabbt som pappa. Jag tar självklart åt mig av berömmet och låter mig tro på det. Han brukar ju ha rätt, Rasmus... Nu har mor min rotat på mina gamla skrillor "hemma" på vinden i Garphyttan så nu blir det åka av hela familjen i vinter! Imorgon blir de levererade och jag ska ut och roa mig en stund på julbord med kollegorna från Dellner imorgonkväll medan mina päron är "vaktisar". Daniel är också ute och roar sig på en kryssning och firar en 40-åring. Tacksam för barnvakt...  något mer jag hoppas jag ska få tid för i helgen är första skidpasset. Ja, helt bedrööövlligt att det inte är gjort ännu.. 


Kvällsmys framför TV:n ikväll. Nej, det blev inga fettfläckar i nya soffan, pappa...
Även Olle har fått en ny frissa av bara farten i förmiddags, klippt av Jo. Många blonda tussar föll till marken från min lillblondin:o)



Jag njuter av lugnet i soffan framför Idol. Tack för mig! / Bodil

Skrillor och tomtehopp (3:e dec)

Fredag och ledig dag igen. Skridskotur på rinken med familjen Max'en. Fyra små barn på 0,1,2 och 3 år... vet inte så många som drar till isen med ett sånt litet gäng, men skrinnat blev det iaf med skiftande stilar och även utan skridskor för Olle såklart. Rasmus tyckte det var roligt som vanligt, Olle var inte lika entusiastisk... 
  

På eftermiddagen tänkte jag ju få till något julkort på grabbsen, men det var svettigare än vanligt och det bidde 99% misslyckade kort. Fick några flygande kort på min tomtenisse istället :o)








Nu har vi "fredagsmys" med chips å sen Idol såklart! // Bodil


RSS 2.0