Fix och fika (26:e juli)

Nu har hela familjen spenderat några dagar för oss själva här hemma i Paradiset. Idag drog jag och grabbarna till Maja och lekte på förmiddagen. Lunch blev vi bjudna på så vi gick mätta och belåtna några hundra meter bort till dagiskompisen Ida där vi blev bjudna på fika. Kom inte hem förrän efter kl 3 då en trött mamma fick sova middag. Tänk att det ska vara så tröttsamt att ha semester...

På förmiddagen var Daniel hemma och fixade litegranna i gillestugan. Lampor kom upp, det snyggades till under trappen. Frågan är bara vad vi ska göra under trappen?? Sätta tillbaka garderob? Lådor av något slag? Eller bara öppet?? Bortsett från trappregionen så är vi KLARA! Golvlisterna åkte upp igårkväll. Nu är det bara en sak som fattas... och det är möbler!!! en ny soffa ska inhandlas till vardagsrummet åså ska vi ta ned nuvarande soffan till gillestugan. Jag ska se till och knäppa någon bild på rummet.

Idag har jag haft dagisångest. Tänk att vår lillpojk ska börja på dagis om prick 3 veckor. Nu ska ju grabbarna gå väldigt lite den första terminen iochmed att jag ska jobba 60% och Daniel ska även han jobba deltid...men ändå... han kan ju knappt äta själv... och är trött redan vid halv 10 på dagarna... just nu iallafall. Tror ändå att det kommer gå bra, men nu är livet som heltidsföräldraledig slut på Mats knuts Väg, slut på det kapitlet.

Rasmus provar kvarglömda solglasögon....

//Bodil


Leksands sommarland (23:e juli)

Igår gjorde vi en utmärkt semestertur till Leksands sommarland tillsammans med familjen Svensson från Alnön. Vädret var grått och regnigt så det blev ett shoppingstopp i Insjön innan vi fortsatte. Efter lunchen sprack det upp och blev återigen en fin sommardag! En helkul dag som innehöll karuseller, bad, klättring, glass m.m. Rasmus körde bil och små nyckelpigebåtar helt själv och tyckte nog det var roligast. Han vågade sig även på karuseller denna gång. 
    
Olle tittar på bollhavet. Rasmus har tungan rätt i mun när det ska köras bil och båt.

Idag har vi vinkat hejdå till familjen Svensson. Innan dess så blev det en hel del gjort i huset och trädgården. Maria rensade stora delar av landet, sånt där som jag inte har varit motiverad till att göra... super att det blev gjort! Olle såg till att äta upp äppelkart (bra eller ej, men bort kom de:o)), Arvid krattade rent runt komposten och sedan krattade storjobbarna Arvid och Rasmus rent hela grillplatsen från barr och kottar! Magnus fick agera elektriker i källaren och en lampa kom upp i gillestugan. Tro nu inte att det var jag som stog med pekpinnen till våra gäster utan allt bara hände och blev liksom gjort av bara farten. Vill bara påpeka att man får besöka oss utan att man måste utföra en massa jobb..! 
   
Arvid och Rasmus i full fart med att jobba.
Arvid har Rasmus och Svea i släptåg.
Lunchen intogs i vår lilla "skog" vid grillplatsen.

Jag har precis tagit mig en löptur och de 3 Bingmans har försvunnit vilket gav en tysthet i huset som jag just nu njuter av :o). Olle ser till att vi inte varvar ner för mycket på semestern, fullt ös, helst hela tiden med en tokig 1-åring i huset! Så härligt drygt! /// Kram Bodil


Semestertider! (21:a juli)

Semesterveckorna rullar vidare. Vi har spenderat några dagar i Garphyttan hemma hos päronen och lekt med kusinerna. Vilat upp oss litegranna, det där med sovmorgon tackar ju jag och Daniel aldrig nej till.

Albert med lillebror Knut i knät. Grabbarnas kusiner!

Idag har vi uppfyllt Rasmus dröm som just idag var att "spela boll på en sån där stor plan som det är match på". Sagt och gjort drog vi till sportfältet och hade match hela familjen. Rasmus sprang sig lycklig vår bolltokiga storpojk. Hemma hos mormor och morfar var vi iväg och spelade minigolf en kväll i Garphyttans folketspark. Rasmus tyckte även det var toppenkul och spelade alla 18 hål utan att tröttna. Tålamod och bollfanatisk...
     



Olle är törstig även fast det inte blev så mycket spelande för honom.

Mitt på dagen fick vi i all hast dra iväg till vårdcentralen med lillen. Ägg på menyn och denna gång hände det något i kroppen på Olle. Med minnet hur det gick för Rasmus så drog vi iväg på en gång, men det visade sig inte bli så farligt denna gång som tur var. Härdad och inte förvånad är det bara att konstatera att det blir äggfritt även för denna gosse. Fortfarande på kvällen sitter rödprickiga utslag kvar. Det är läskigt med ägg så de kan reagera...

Imorgon ska vi på äventyr till Leksands sommarland! // Bodil

Hej kompis! (14:e juli)

Igår fick jag en ny kompis! Jag vet inte vad han heter och jag vet inte hur han ser ut... men jag är säker på att vi kommer bli kompisar. Ett litet nytt liv har kommit till världen och det är mitt brorsbarn! Grattis hela familjen brorsa!

Vi njuter av semester, bråda dagar med mycket besök som kommer och går, precis som det ska vara på semestern. Det är ju då man hinner att träffa långväga kompisar. en kompis till Daniel, Daniels brorsa med sambo har varit här några dagar. Jag och Moa gick på pedikyr och Rasmus tyckte jag hade fina naglar när jag kom hem. Han ville också måla naglarna, såklart han fick! Det där med flicka/pojk grejer är jag inte så noga med. Det är klart att det ska målas naglar!

 
Stämmer att jag har de största fötterna, (jag är född sån) Som tur är ärvde jag inte min mammas fötter för hon har 41:or. Har ju bara 39:or. Bleka är de också men jag har ju faktiskt bara haft semester i 3 dagar ännu!

Tre kalas har vi hunnit med de sista 10 dagarna. Mycket gott, prat, godispåsar och snygga tjejer och killar! En heldel bad i värmen också. Idag har vi varit till Lugnet och badat med 5 st tremänningar till grabbarna. Helkul! Jag och Rasmus åkte rutchkana som tokar. Olle fick hålla sig så lugn som det gick för han fick feber mitt på dagen. Kanske värmen, kanske tänder? Inga andra symtom dock.
     

Rasmus tittar nyfiket i godispåsen och inser att han föredrar russin framför godis.
Vilken bollsport som gäller just nu-golf. Med riktiga klubbor och bollar. Se upp!
Tur med parasoll när man badar. Regnskur på badplatsen, men det var ju riktigt mysigt.



Sovgott! //Bodil

Projekt gillestuga (6:e juli)

Det går framåt, men är det sommar & varmt, fotbolls-VM och 2 små grabbar i huset så gör det att det inte går så snabbt framåt. Inte i den här familjen. Nu iaf har vi slitit några timmar på kvällarna under några dagar. Vi har äntligen fått sista golvbiten på plats och ikväll så har vi vitbetsat golvet med en litenbit av grå ton. Det närmar sig semester och gäster är på väg, det vore ju trevligt om de kunde få bo i ett fint gästrum. Just nu är 2 billy bokhyllor och en massa annat instuvat i det rummet som vanligtvis står i gillestugan. Danken jobbar bäst under press, kanske är det det fenomenet som inspirerar just nu....

Sen ska det betsas minst 1 gång till, och sedan lackas 3 ggr sägs det..... undrar om det blir klart till helgen?? Optimist, javisst, men jag tror inte det :o).


Söt-Olle som är en liten mammagris får självklart vara med idag med ett kort. Nya fina kläder som han fick i 1-års present av kusinen Albert.


Nedräkning till semestern!! 3 dagar kvar! //Bodil

Varmt och skönt! (4:e juli)

Sicken värme, måste vara typ nått värmerekord om ni frågar mig. Men härligt, särskilt på en lördag då en annan jobbar fortfarande.... i en svettigt varm verkstad.. där inte kortbyxor/kjol är tillåtna.... och stålhätteskor på fötterna... ja, det blir svettigt!!!! En vecka kvar, sedan semester!

Idag har vi gjort dittan och dattan, precis som det blir på en helg. Vi har fixat till hemma litegranna. Ja, vi ligger nog några veckor back med att vika tvätt etc. Vi har gjort en utflykt in till stan till barnens peace & love. Borlänge är invaderat denna vecka av tusentals festivaldiggare. Fullt med folk överallt!!! Turen till barnens festival var lite för svettigt för min smak. När vi kom hem blev det till att leka och svalka sig i lilla poolen istället. Jag och Rasmus var även några hus bort och badade hos grannar.

i skrivandets stund sitter vi på altanen och tittar på fotbolls-vm och har just avslutat en lättare middag. Rasmus ville inte sova idag vilket jag kan förstå med dessa varma rum. Han fick somna in på altansoffan idag där han nu ligger och snarkar sött. Jag har bäddat i gästrummet i källaren så det blir nog till att sova där inatt, frågan är bara hur många....
        
En glad Olle, en Olle som vattnar med lilla vattkannan, en Rasmus som sover på altanen och en Olle som sover i sitt varma rum.

Trevlig helg!! Nu ska vi slagga till tonerna av någon artist som vi hör långt där borta...

RSS 2.0