Valborg (30:e april)

Åhh vad underbart skönt det är med lediga dagar tillsammans. Vi har varit väldigt effektiva den här helgen. Tänk om man kunde vara lite mer effektiv överlag..! Känner mig nu helt lugn inför bröllopet, programmen som har varit det sista att få till är nu på god väg att bli klart. Bara några utskrifter kvar som ska fixas imorgon. Och lite annat... och så allt som man kommer på i sista stund :o) Idag när Olle sov middag satt jag, Rasmus och Daniel och hade riktig bra lean-production i källaren.

Vår tålamods-grabb var till stor hjälp när han pillade in lila band i hålen.

Vi har hunnit att fira Valborg också. Första grillningen för året tillsammans med grannfamiljen några hus bort. Barnen lekte och var glada. Sedan gick vi bort till kvartersbrasan. Blir mer och mer barn i kvarteret och det är ju roligt att se! Olle visade upp sitt underbara, fina, pigga humör. Det där humöret som jag kan smälta för. Vi har inte sett det soliga humöret på ett tag så det var extra skoj! Han gick och släpade pinnar från skogen just hela tiden. Arbetade hårt.



Olle och Rasmus bidrog med många pinnar till brasan. Olle kastade och kastade, ibland ett lyckat kast, ibland inte.



Alltid leende på cykeln.

Cykla... det måste nog vara bland det roligaste Olle vet. Och snabb har han blivit på cyklen. Trampar på så fort han kan efter Rasmus. Sin lilla cykel som han är så stolt över.

Ja, nu är det dags att be väderbönen innan läggdags. Som det ser ut nu kan det rent ut av bli ett snöigt bröllop! Hua, int riktigt det jag har planerat för. Ja ja inget som man kan rå på... och därmed inte ödsla energi på det. Men jag erkänner att jag är in på Yr, smhi och klart typ 5 gånger om dagen :o)

Amen. / Bodil

Långhelg! (28:e april)

Äntligen kom långhelgen med 4 dagars ledighet! Har längtat efter helgen extra mycket den här gången. Det har varit sjukligt hektiska veckor den sista tiden och just nu är jag glad att de är gjorda och över. Framför allt jobb för oss båda och sen massor av bröllopspyssel på kvällar. Nu känner jag mig rätt lugn. Lediga dagar, massor av tid, sen jobb i 2 dagar sedan dags för helgen som man så länge har tänkt på.. nu helt plötlsigt är den här... inom räckhåll!

Idag har varit en bra dag, en lista på massor av punkter som skulle genomföras under dagen och nästan alla är gjorda. Sånt känns bra. Lite deklaration ikväll så kan vi stryka ännu en punkt.

Har ju kännt lite oro över att den där våren inte skulle komma till vårt bröllop. Idag har den kommit! Så himla härligt!! Varenda gång jag har gått ut idag har man sett hur träd och buskar knoppar ut för varje timme. Härligt! Spelar ingen roll om det är kallt på lördag, det viktiga är att det är vår i luften. Olle vet jag inte om han tycker om våren. Pollenallergi och igår började det rejält på honom. Snörvlig och röd, hyn blir torrare för varje timme. Nu kör vi allergimedicin på honom så jag hoppas han mår bättre av det. De brukar ju bli hemskt trött av den dock.  

Rasmus har haft en rolig dag. Lördagsgodis, discokalas hos grannpojken några hus bort och lek med grannpojken på andra sidan staketet. Rätt trött grabb som kommer somna gött inatt!

På återseende! / Bodil


Bara 13 dagar kvar.. (22:a april)

Jag hade tänkt att jag skulle hinna blogga litegranna inför bröllopet, men så har det ju verkligen inte blivit. Nu är det helt plötsligt bara 13 dagar kvar!! Vart tar all tid vägen? Varför går det så fort för? Det går i ett, mycket på jobben och kvällar. Storgrabben mår lite halvkrassligt och då gör även mamma-hjärtat det. Jag önskar mig lite varma vindar, kanske även medvind om man får önska sig riktigt mycket. En sån där stark medvind som gör att man går av sig självt.. utan att ta i.

Mormor och morfar har kommit upp och hjälper oss litegranna. Rasmus och mormor har varit på marknad idag, Morfar har sågat upp de två björkarna i trädgården, Olle hakar på lite varstans och jag och Daniel har fixat och trixat inför 5 maj. Snart är det dags! Inte alls långt kvar nu... tror vi är redo för att ha en hjärtligt rolig dag!

Imorgon ny vecka, men grabbarna får en dag till ledigt tillsammans med gamlingarna och jag är tacksam att det blir en mjukstart på veckan. Idag innan middagen satt Rasmus och vickade på sin enormt lösa tand. Helt plötsligt drog han ut den! Nu är det en större glugg, två tappade tänder!!

Blev en kortbloggning.. / På återseende


Risig trädgård

När Daniel var hemma och vabbade såg det ut så här när jag kom hem. Två björkar fattigare och en massa ved rikare;o)
Nu njuter vi av helg efter en fullspäckad vecka.


Norrfällsviken (9:e april)

Hemma igen efter en skön påsk i Norrfällsviken, Höga kusten i svärmors stuga. Vi vaknade till 1 dm snö på fredagmorgonen. Blandad förtjusning hos barnen. Förtjusning över snön och att cykla i den, viss sorg att golfranschen låg täckt av den vita varan.

Stugan med dess utbyggnad som har tagit form sedan sist vi var på besök.

Som vanligt i Norrfällsviken har helgen bestått av mycket frisk luft, utflykter, god mat och vila. Det är som att vara på uppvilningsläger i fantastisk miljö. Så härligt för själen!

  
Behövs viss hjälp under cykelturen där skuggan håller snön kvar.
Kasta sten och pinnar i havet är alltid lika skoj!



Fina grabbar. Vad funderar de på undrar jag ibland...

Solen sken, men graderna var få. Till slut hade solen värmt bort snön på ranschen. Lillebror vill ALLTID vara som storebror så frånochmed nu har vi två grabbar som står på ranschen... med skiftande stilar.. men med stor entusiasm.

 
Golfspelare nr 1 och 2 Sliten overall och gummistövlar duger bra på golfbanan va?

Peter, Moa och lilla Emmy har också varit i stugan ett par dagar. Mycket trevligt att få träffa de alla igen. Olle tycker om Emmy. "min Emmy" säger han.

Olles minspel säger vad han tycker om Emmy :o) Småkusinerna.

Halvvägs upp-packade, tvättmaskinen igång, gammel-bilen har blivit städad, Danken har hunnit på årets första fotbollsträning, Rasmus spelat boll med grannpojken. Hemma igen till vardagen helt enkelt. Vardag för Olle är ofta sjukdom, så också nu. Olle fick feber och hosta efter halva norrlandsvistelsen så vi får börja med en vabdag. Hade hög feber imorse, men nu feberfri. Hoppas på att det håller sig så. en dålig vecka att bli sjuk på, många är lediga så en annan är ju backup för dem. Just en bra backup.. Vardag var ordet. Tacka vettja långhelger :o)

// Bodil


favoritveckodagen (4:e april)

.. onsdagar har blivit favoritveckodagen! Min föräldalediga eftermiddag som är mycket värt för mig just nu. En oftast väldigt stressig förmiddag byts alltid mot en väldigt bra eftermiddag!

Idag hade jag utvecklingssamtal på dagis för Rasmus räkning innan vi åkte hem. Roligt att höra lite mer i detalj vad de pysslar med på dagis. Han hade fått svarat på frågor, en av frågorna var "Vad ska du göra när du blir stor?" Rasmus hade svarat att han skulle byta däck på bilen helt själv och bygga ett hus helt själv. Ja, inte helt ologiskt på vår fixar & snickar-kille.

En sväng till kupan och ett tack till Panduro som har allt för fantasilösa och stressiga mammor. Bara köpa ett paket så finns det allt till påskpyssel. Tacksamt! Det bidde målning av ägg med glitter, fjädrar och paljetter på eftermiddagen. Även påskriset kom upp ute på trappen i sista stund! Grabbarna fick välja varsin färg på fjädrarna. Olle valde gul och Rasmus blå.. ja, de ser ut som ett riktigt Sverige-ris :o) Men snyggt blev det konstaterade vi alla tre.



Idag har det varit påskfest på dagis! Olle såg ut så här idag. Rasmus hade hatt och mustasch..


Rasmus påskpysslar.

När Danken kom hem från jobbet var det dags att göra premiär på simlekskola. som Rasmus har laddat och väntat. _Ja isäkert 1 år tror jag at than har väntat. Vi har alltid sagt till honom att han måste bli 5 år först och nu är han ju faktiskt det! Osäkerheten på något nytt gjorde att han "värmde upp" i mammas knä halva tiden. Sen tog han mog till sig och hoppade i och mycket riktigt tyckte han det var skojigt när han väl kom igång. Hoppas på en bra start nästa simtillfälle. Bara det tyckte jag och Rasmus var värt att fira med strips och hamburgare på Maserhallen:o) Eller hur! Ja, haft en mycket bra dag med mina goa grabbar!

Nu blir det nattpackning/städning/tvättning/fixning/ Ser fram emot 4 HELA lediga dagar!!!!

GLAD PÅSK! / kram Bodil

Tandfén (2:a april)

Dagarna rullar på i snabbt tempo... och i högt tempo! De sista vardagarna i förra veckan var grabbarna i Garphyttan själva! Jag och daniel var hemma och jobbade och bröllopsfixade. Vi kollade in festlokalen, hade besök av prästen, planerade och inhandlade massor av kläder och grejer till vår dag. Vi har köpt kläder till grabbarna och de kommer bli såå fina :o). fina kläder som barnen kan använda och slita på även efter bröllopet.

I lördags for jag söderut för att hämta hem våra grabbar. Hann med ett stopp i Örebro hos min florist-kusin för att beställa brudbuketten. Bidde även en snabbshopping på IKEA innan vi for hemåt igen på lördagseftermiddagen.

Igår njöt vi en sista dag på skidorna i Romme Alpin. Så roligt att åka alla fyra och vi konstaterade att vi inte hunnit njuta av vintern det här året. Både för kort och för sjuk vinter.

Allt vardagsdrabbel kan man ju bli matt på, men så idag hände något som är värt att skriva om... iaf för en mamma som vill komma ihåg sina barns första år. Den första tappade tanden!! Möttes av en Rasmus som kom skuttande i hallen för att visa sin lilla glugg! Rasmus har lagt den i ett glas med vatten och hoppas att han ska få en guldpeng inatt. Den ska han spela golf för har han bestämmt. Alla sparas till när man åker till farmor och får stå och slå på ranchen.. att lägga i en tia och få en hel korg med golfbollar som man kan ha roligt för....


Rasmus fick äran att få 5 framtänder där nere. Nu är det bara 4 kvar!! Storgrabben!

Olle är hes.. och jättetorr runt munnen... och trött.. undrar om det är pollensäsongen som har börjat? Våren kan vara härlig, men inte för alla de som mår dåligt av den. // Bodil

RSS 2.0