Sommarlovet har startat! (30:e juni)

Idag är det första sommarlovsdagen för barnen, och även första semesterdagen för Danken. Själv ska jag jobba ytterligare två veckor, men snart snart är det även min tur. Det känns ändå fantastiskt bra att de andra i familjen har blivit lediga. Slippa hämta/lämna, slippa gå upp ap-tidigt utan det räcker med tidigt, hinner ju hem i tid ändå! Att sedan vädret är totalt kasst gör det ju även lättare att jobba än om solen gassat från klarblå himmel. Jag tror att de tre bingmans har haft en bra första ledig dag. Lek med Ida med familj vid skogslekplatsen, den urtorkade bäcken var strömmande och påfylld med vatten. Att sedan fotbolls VM upptar större delen av kvällarna gör mig inte så mycket, men nog ska det bli skönt när det tar slut :o)
 
De försvunna bilderna från skolavslutningen är återfunna! Hade lyckats sparat dem i en mapp som vanligt, men den mappen låg på kameraminnet. Här kommer några bilder från sommarens avslutningar.
 
Rockshow på dagis! Olles grupp uppträdde med Gagnam style. Underhållande till tusen!
Rosa-tjejen och blå-killen på skolans Vernisage. Årets konstverk visades upp. här tejpteckningar.
 
Och så skolavslutningen som var en så fin dag!
Rasmus påväg upp på scenen med en ros
Delar av Rasmus klass påväg till klassrummet.
Dessa två söta klasskompisar kommer vi sakna massor till hösten när vi byter skola till hösten.
Tre goa fröknar och tre goa skolavslutningsbarn!
Hade gott! / Bodil

Det var iaf myggfritt (25:e juni)

Midsommarhelg i stugan i Järvsö, som så många gånger förr. Familjen alnö frisknade till från magsjuka i sista stunden så vi fick sällis av dem och familjen Emmy! Midsommarfirande på stenegård, fiske vid bryggan, loppis, fika på Lill-babs fiket, skogsprommis och gott sällskap. 
Bilden symboliserar helgen: skitväder och snorkallt, men glada barn! Barnen roade sig med fiske, fotbollsmatcher, dunken och snickra i ladan. En bra helg som vanligt med familjen alnö och kusin Emmy med familj! 

Idag är det onsdag och ledig eftermiddag. Vi cyklar crossbanan vid dagis en lång stund innan vi tar oss hem för mellis. Nu är det gråa moln och jag ska på picknick i kväll med kompisar... Vilket segt sommarväder! 

Aktivitetsavslut (18:e juni)

Även fast det är långt kvar till min semester så känns det som det ändå är sommarkänsla och avslutningskänsla. Igår var det sista boll-leken för Olle och idag avslutning för skogslek och skärmsmygarna. Fantastiskt roligt att grabbarna vill gå på aktiviteter, men nu tycker jag det är skönt att det även blir ett sommarlov och uppehåll av dessa!
Olle in action på gårdagens boll-lek... nedan truppen samlad och för dagen Brages A-lags tränare. Han fick alla barnen engagerade på ett fint sätt.
Nu är väskorna packade, jag har precis blivit av med en lång förkylning, midsommarhelgen närmar sig, alla aktiviteter avslutade.. ja det känns lite bättre! Nu gäller det att bita ihop ytterligare 3 veckor innan det blir semester för mig. / *Bodil
 

Olle 5 år! (15:e juni)

 Idag var det så dags för vår lill-pojk att fylla 5 år! Kvart i 6 var det dags att vakna idag, men han fick vänta in sina trötta föräldrar ytterligare någon timme innan han fick hoppa tillbaks i sängen för sång, paket och fika i sängen.
 
Sedan väntan på barnkalaset kl 11. Första året som Olle kör ett riktigt barnkalas. Till skillnad från sin bror som mestadels har tjejer på kalaset så var det idag enbart killar samt Rasmus kompis Ida. Men det gick förvånansvärt bra, kanske att vi beställt sol och skönt väder så det gick att vara ute i trädgården :o).
När skatt-jakten var gjord så blev det godisätning i soffan. Här hela gänget samlat. Några grannbarn och några dagisbarn.
Sedan hämtade vi mormor på tåget som kom och grattade på eftermiddagen. Ja, en bra dag har det varit och det tycker även Olle också! Så kul att fylla på helgen så det blir en riktig firardag! Att sedan helgen redan är slut och att vädret är så semester-härligt gör mig inte jobb-sugen imorgon.
 
Nu läser mormor godnattsaga och det blir nog som vanligt idag... att olle somnar halvvägs in i boken... / Bodil

Skolavslutning! (12:e juni)

Idag var en speciell dag för många och så även för oss. Första skolavslutningen och ett helt år har Rasmus gått i förskoleklass Korallen på Tjärnaängsskolan. En fin avslutning med mycket sång och fina ord från elever och rektor. Alla förskoleklasser sjöng Idas sommarvisa på scenen, så söta alla de små. Skolkör, 3:or och 6:or sjöng även de sånger på scenen. Att sedan vår ibland så blyga pojk var upp på scenen en gång till och gav en ros till en "friends:are" så tyckte jag att han var supermodig! En friendsare är en elev som står upp för alla och jobbar aktivt mot mobbing. Det avslutades med att hela skolan dansade en dans "hip hop aktigt" och det såg ju för roligt ut när havet av elever stod och dansade vid sina stolar. Sedan tårtkalas i klassrummet tillsammans med fröknarna! Vi fick även en smakupplevelse från de somaliska familjerna som hade bakat sambos istället för tårtor. En typ av perog som smakade fantastiskt!  
 
Dagens fortsattes tillsammans med Ida med mamma enligt önskemål. De skulle få bestämma lunch-ställe så vi hamnade till slut på Mc Donalds... så mysigt och enbart sitta och äta tillsammans med enbart våra stora barn. Ja för lillebröderna hade vi lämnat på dagis faktiskt! Men till efterrätten så hämtade vi småttingarna och åt glass i banan-parken innan regnet tvingade hem oss.  
 
Rasmus var nöjd med dagen, men det är väl mest mor i huset som är nostalgisk och undrar vart åren tar vägen. Nu ska vi gå på fritids i två veckor innan det riktiga sommarlovet kommer till oss! Sedan kommervi börja på en annan skola till hösten, men det tar vi en annan dag.
 
Upptäcker nu när jag ska lägga in bilder att jag på något vis har klantat bort alla bilderna. Kan inte hitta dem och inte är de kvar i kameran heller. Besviken!! Hela Rasmus skolavslutning borta i bilder, bu vad tråkigt.
 
Tänkte jag skulle föreviga Tjärnaängsskolan sång då den verkligen har en mening om att vi alla är lika värda.Här kommer refrengen:
Vi är alla som pusselbitar
Olika men lika unika
Vissa bitar passar inte ihop
Men varje bit passar med nån
Tillsammans blir vi en helhet
Där var och en bidrar med sitt
Vi är alla Lika Unika!

Vroom (10:e juni)

Oj vad tiden rusar! Det är fullt upp md det mesta, så det där med blogg ligger lite lågt just nu. Har en känsla av att juni alltid är den bloggfattigaste månaden för mig. Högtryck på jobbet med allt vad det heter, många aktiviteter för barnen, mycket firande på skola, dagis och annat. Ja, så ser vardagen ut just nu.
 
Just i skrivande stund utmanar jag mig själv med bakning. Jag är värdelös kan man sammanfatta det hela! Och att jag aldrig lär mig..! Ska tilläggas att jag även gjorde ett försök igår kväll, men det ska vi inte prata om. Snart skolavslutning och födelsedagsbarn, men det blir nog till att bjuda på något annat känns det som just nu iaf.
 
I helgen gjorde vi en utflykt till Moa 30 år i Sundsvall! vi bodde på vandrarhem på Norra berget tillsammans med farmor, Gösta, farfar och Kerstin. Sedan firade vi Moa på lördagskvällen. En trevlig utflykt där vi på hemvägen tajmade en match i Falun för Rasmus.
 
Och så rullar veckan vidare. Idag boll-lek för Olle. Rasmus hoppade träningen idag för en ond handled. Ingen fara så, men öm efter att ha landat dumt från lekställningen på skolan. Själv är jag mest orolig för att jag inte hinner reflektera över att det faktiskt är sommar! För sommar är det i allra högsta grad. Det gäller att ta vara på den, varje dag! jag ska bli bättre med det från och med nu!
 
Bilder från Olles rock-show och Rasmus vernissage kommer nästa gång. // Bodil  

Längtar till semestern!

Just sådana här helger längtar jag till semestern. När man är långledig och inte behöver ha koll på någon klocka. Nu är det ju några veckor kvar till semestern och sommarlov så vi får hålla ut några veckor till. Men jag längtar riktigt mycket just nu och känner inte riktigt för jobb imorgon. Tycker att det är så härligt i trädgården så här års när syrenerna blommar. Så grönt och fint, blommor och värme. 

Helgen har varit rätt lugn. Kommit ifatt på vissa saker. En del shopping, skolavslutningskläder till Rasmus, 3 nya skor, (båda barnen förbrukar skor som färsk-vara), och lite annat som behövdes handlas in. Igår bad-kalas för Rasmus som han var väldigt nöjd med. (Kalaset som Olle skulle på blev inställt pga sjukdom). Idag match igen för Brages 07:or. Rasmus sprang som vanligt överallt och jag förundras över orken. Något träningspass, grillning, prat med grannar så är långhelgen redan över! Nu har vi ännu en kortvecka framför oss och det känns ju gott. //Bodil

RSS 2.0