Ingen glass (29:e jan)

Precis när Olle skulle somna ikväll så satte han sig upp och sa att han behövde berätta något viktigt. Han berättade att de som bestämmer över dagis hade bestämt att de inte längre skulle få glass på dagis när någon fyller år för att det är socker i. Sedan fortsatte han... "Visst är det konstigt att någon vill bestämma så när socker är så gott". Ja, tänk vilket konstigt beslut i ett barns öron... 

Onsdag och ledig halvdag. Idag har vi gjort mycket. Vi tog skidorna och åkte spåret som de har dragit upp vid bommen. Jättemysig skidtur tills det ena barnet började gråta för att han frös om fingrarna och det andra barnet började gråta för att han Inte ville gå hem. Där stod två gråtande pojkar vid bommen och en hjälplös mamma... 

Vi kom hem och torkade tårar och tog tag i förberedelser till 7 års dagen. Rasmus bakade shokladbollar, medans jag och Olle bakade kolakakor. Onsdagar roar vi oss även med bandy. Rasmus går på bandyskola och för de mindre barnen finns det skridskoskola. Gissa om de tycker det är skoj!! Idag hade Olle hinderbana, mag-glidning, banankull och åka på ett ben. 

Nu är det rätt skönt med ett tyst och lugnt hus... Ska vila mina ben nu... Och öron efter allt prat som Olle lyckats med idag.
// Bodil 

Tjuvstart med kalas (26:e jan)

Igår var det dags att tjuvstarta med 7 års firandet i huset. Gemensamt kalas med klasskompisen Ida. Ett gäng klasskompisar, några grannar och så. Och nog stämmer det att delad glädje blir dubbel glädje. Härligt att se två så nöjda tillsammans. Pyntning och pyssling innan kalaset för att sedan träffas i plättbacken för bob-kalas. Trots att vissa fick för sig att åka i ett hopp så kom vi alla helskinnade hem till oss där fika, paketöppning, leken runt stolar, musikdans och fiskadammen stod på tur. Allt som de två 7-åringarna hade planerat.
  
I väntan på kalaset, pyntning (eller opyntning) i källartrappen.
Plättbacken nästan för oss själva efter att liften stängt kl 3.
 
Visst är det roligt med barnkalas och se sina små vara överlyckliga, men jag hör till den kategorin (om det nu finns en sådan kategori...) som tycker det är jobbigt att ha barnkalas. Fullt med barn, yrigt, förberedelser som ska bli bra och allmänt kaos i min hjärna. Men det här året måste jag även själv säga vad roligt det blev när vi var två familjer. Att sedan den andra familjen är supereffektiva städare (vilket inte vi är) så var hela huset sig likt innan jag ens hann sätta på diskmaskinen efter kalaset. Vi avslutade kvällen med köttfärssås och spagetti tillsammans med 4 sockerstinnade barn.
Sista kalasåket innan fikadags. Alla på en gång! Tjoho!
7 åringar och kanske lite kära...
Lek i källaren.
Och så pyssel med fina presenter på kvällskvisten.
Nu en skön söndag framför oss.
// Bodil

Lite krassliga.. (23:e jan)

...är vi föräldrar. Men det är ju tur att det är vi och inte barnen :o) Särskilt som det närmar sig kalasdags för Rasmus. Den här gången tillsammans med klasskompisen Ida som nyss fyllt. Det har planerats, bjudits in, skrattats och hittills tycker nog de två kalasbarnen att det är rätt skoj att ha kalas ihop. Hoppas bara det fortsätter så under/efter själva kalaset också!
Olle har äntligen fått ärva nya "riktiga" skidor av Rasmus. Vi tog premiärturen i söndags och det blev helt fantastiskt med vurpor. Det var svårt och jag blev nästa full i skratt hur det kunde vurpas så mycket! Iaf gav han inte upp utan kämpade på en stund. Smet iväg på en fin runda med Rasmus medan Olle och Daniel fick traggla ihop. Tror inte att Olle och Daniel hade det så mysigt i skidspåret som jag och Rasmus hade.o) Vi trampade upp ett spår runt trädgården när vi kom hem så det har åkts några gånger nu i veckan. Inget nämnvärt vackert spår, men fullt godkänt! Och tänk vad de lär sig fort! Nu går det betydligt bättre för Olle! Kommer själv ihåg när mina föräldrar gjorde spår i trädgården. Det var goda tider som sitter fast iaf i mitt minne.
Nu går det spår kors och tvärs genom trädgården. Härligt med vinter trots krassliga föräldrar och ett ömt knä.
Igår var vi till tandis med Olle. Vi kollade upp en islagen och avslagen (sedan länge) tand. Duktig var han och valde ännu en groda till sin grodsamling. Tanden såg ok ut, men vi ska tillbaka i vår igen och titta så det ser likadant ut då också förhoppningsvis. Den ska ju i sinom tid bli lös och ramla ut.
 
Nu blir det läggdags för mig så hälsan kommer tillbaks. // Bodil

Vinterdag (18:e jan)

En fin vinterdag med stora flingor i luften. Vi har njutit av en bra sådan, men mest barnen den här dagen. Daniel lite småkrasslig och jag halt i knät sedan det vreds fel igen i måndags. Typiskt mitt i härliga vintern, bara att vara tålmodig och börja försiktigt och se hur det håller.
 
Idag Plättbacken på förmiddagen med Maxéns. Faktiskt premiäråket för oss för i år. Äntligen fick Olle prova sin julklapp som har legat och väntat på honom. På eftermiddagen hann jag en sväng till stan för att byta en fin present som jag fick av Daniel och svärmor. En fin klocka är jag äntligen ägare till. Ja, jag fyllde år igår... förutom en klocka så fick jag även en present av grabbarna som de hade införskaffat själva när de var hos mormor och morfar. En supersnygg bandyklubba! Perfekt! Nu ska jag bara blir bättre i knät så jag kan vara med och passa på rinken. Och rinken.. ja de skulle promt dit en sväng idag på kvällskvisten. Trodde att vi skulle vara själva där kl 6 en lördagkväll, men möttes av ca 12 skridskoåkande grabbar i skiftande ålder. Fullt ös och underbar stämning.
Tjoho! Trevlig lördagskväll från två soffpotatisar. // Bodil

Äntligen snö (12:e jan)

Och så äntligen kom vintern! och det var då på tiden. jag har njutit av att skotta, att se barnen leka i snön och framförallt kunna njuta av det som man ska göra på vintern, dvs pulka, skidor, skridskor och snölek! Vi valde att åka slalom idag i Romme. Det härligaste som finns är att se sina barns framsteg. Spelar ingen roll om det rör sig om slalom, bädda sängen eller rita en gubbe, det är så härligt att se hur de utvecklas! Olle har varit försiktig i backen och rädd för liften, men idag bestämde han sig för att börja åka lift. Lite nervöst, men det gick ju toppen. Det är så roligt att se när de blir stolt över sig själva. Det blev Olle idag. Och jag över honom.
 
Daniel utvecklas han också trots sin ålder. Han is-spolar för fullt hela helgen. Nu är han fullärd och 2:a spolare i kvarteret :o). Snart, snart om några dagar är nog rinken klar. Har tagit sin tid från en grön sunkig gräsmatta till hockeyrink!
 
Annars har ju en hel (nästan) jobb/dagis/skol vecka gått också. Kan inte säga att jag är förtjust i att återigen gå in i trött-träsket, upp tidigt på mornarna igen. Slut med en massa sköna icke-stress dagar. Rasmus har dragit ut en sådan där ruggigt lös tand igen. Den 7:e tror jag. Nu börjar det gå på rutin, tänderna dras ut mer rejält nu. Inte som den vickande tanden i Järvsö som var så lös så den ramlade ut i sömnen. Nu trängs nya stora tänder med gluggar och några mjölktänder!
 
Korten har kajkat ur. Ingen bra dator och dålig mobil gör att det inte blir så mycket kort just nu.. Hade! // Bodil
 

2 för en helg (5:e jan)

Jullovets dagar börjar gå mot sitt slut. nu bara en sista kvar att njuta av. Helgen som varit har varit annorlunda i familjen Bingman. Efter vårt julfirande med mina föräldrar samt bror med familj så följde barnen i fredags med hem till Garphyttan. Kvar blev vi två vuxna! Så vad gör man när man är själv en hel helg? Vi har försökt gjort sådant som jag ibland kan längta efter som så sällan blir av... vi har ätit ute, tränat tillsammans och haft det gott. Touren har fått sina timmar framför TV:n i lugn och ro, idag en matbit med prat med min Carina som jag träffar alldeles för sällan, ja sådant som bara finns hur mycket tid som helst när hushållet består av två vuxna för en helg... På lördagskvällen var det dags för Trettondagsbalen. Inte varje dag vi går på bal, men nu var det dags att gå ut och roa sig här i stan! Dagens inlägg får alltså ett par bilder på oss stora i familjen idag.
 
Imorgon bitti ska vi hämta hem våra små, blir en del bilåkande, men så är det! då ska det bli skönt att få kramas och få den intensiva vardagen tillbaka!// Bodil

Gott Nytt år! (1:a jan)

Ett gott Nytt år har börjat. Efter firande igår kväll där alla i familjen firade in 12 slaget så har det blivit en super-soft dag. En tur ut på eftermiddagen i plusgraderna. Killarna spelade fotboll och sedan plockade vi fram cyklarna. Det låter ju fullt normalt om det inte vore för att det är 1 januari... vilket hemskt väder!! Vi cyklade en sväng och man fick en sådan där vårkänsla som man får när man plockar fram cykeln i vårdag i april. Fy för detta väder. Iaf hade vi en trevlig cykeltur.
 
Någon summering av året ger jag mig inte på, det har jag ju i skrift här på min kära blogg till grabbarna:o). 2014 hoppas jag som alla andra att det blir ett bra år. Kanske med förhoppning om förändring inom vissa områden och samma lunk som vanligt på andra områden. Det blir vad man gör det till!! Gott Nytt år till er alla!!
 
Imorgon ska Carlssons-släkten äntligen komma hit på ett sent julfirande! Gott Nytt år på er! kram Bodil

RSS 2.0