En helg i vinterland (23:e feb)

Vi fick äran att följa med familjen Maxen till deras stuga i Sälen, Hemfjällstangen. Vi kom upp i fredags till ett vinterland som jag inte beskådat på länge. Grymt mycket snö! Att vi sedan hade dimma och lite siochså med vädret gjorde inte så mycket. Helt lycklig av att bara se så mycket snö!
Familjen gran i vinterlandet!
 
En stor snöhög fanns uppskottad vid stugan. Endel klättrande, lekande och hoppande gjordes i den. På lördagen gick vi mammor bananas i snöhögen även vi och gjorde hopp i massor. Barn på nytt och en del coola tricks fick vi till, vi mammor och 4 hoppande barn.
     
Grabbarna på luftfärd!
     
Johanna rockar loss! Döttrarna hennes sitter och klappar händer.
  
Maja satsar utför snöstupet!
 
Faktiskt gjorde vi annat än att hoppa i snön. Idag körde vi utför i Kläppen och det gick toppen! Fin anläggning som bjöd på fina backar. Igår var det passande Barnens Vasalopp i Sälen vid Vasaloppsstarten. 800 meters banan skidade båda grabbarna och var rätt nöjda när de fick medaljen runt halsen.
Rasmus, Olle och Maja inväntar starten.
Och så en del dataspel/mobilspel hans även med..
Summeras kan alltså en väldigt härlig helg i vinterland med roliga utflykter. Vi tackar familjen Maxén för den!
 
Imorgon ledig dag för mig och grabbarna, känns grymt skönt just nu! /Bodil

 

Mysbyxhelg (16:e feb)

En helg med OS och grått trökväder har gjort att det blivit mysbyxor på och rätt mycket inomhus. Men vilket OS, unikt och historia med alla medaljer! Igår fick vi dock med oss några kompisar till Plättbacken så att vi tog oss ut i trökvädret. För ut måste vi, annars blir jag smått tokig på speedade barn. Grabbarna hade bestämt sig för slalom och för första gången gick vi dit med enbart barnens skidor. Tänk vad skönt att de åkte helt själva i liften och backen! Vad stora de blir! Snön vräkte ned och riktigt vinterväder om än någon grad för mycket. Pappan längre bort på gatan byggde hopp. Rasmus och granntjejen Ida åkte varv efter varv och hoppade.
 
Idag har vi haft mysbyxor på igen större delen av dagen. Grannpojken har varit här på lek medans föräldrarna satt klistrade framför OS. Sedan dags för sport-eftermiddagen. Daniel drog på hockeybockey (största förlusten för i år 14-1) jag och grabbarna kom till slut iväg på Rasmus innebandy träning efter lite bilkrångel, och sedan direkt hem och byta om för mitt skivstångspass på friskis. Ja, det går i ett ibland även en lugn dag som denna :o)
Skid-och-bob killar i Plättis.
Vintrig och blöt Plättbacke..
Innebandyträning. Rasmus på språng. Iochmed att Danken oftast har hockeybockey när Rasmus har träning så blir det mest jag som är med. Tänk vad de alla har lärt sig. Så kul att se, idag var det riktigt underhållande matcher på slutet. Full fart, passningar och glädjerop när något mål gjordes! Skiftande stilar, men hejja-rop och glada barn, precis som träningslek för små barn ska vara. Bra tränare och Rasmus känner sig trygg och börjar så smått bli lite lite tjenis med några grabbar.
Ännu en vecka till ända.. Nya tag imorgon igen. / Bodil

Alla hjärtans dag (14:e feb)

Äntligen fredag igen och inte vilken fredag som helst utan alla hjärtans dag. De tre grabbarna slutade tidigt och hade lek med kompisar på eftermiddagen. När jag kom hem fick jag grabbarnas pyssel som de gjort på skola och dagis. Måste kommentera Olles pyssel som tillochmed fick en bild här på bloggen. Han är bra på mycket vår lillpojk, men han är inte så tålmodig till att sitta still. Det har dock blivit tusentals bättre mot hur han var för några år sedan:o) Hursomhelst kom en av fröknarna och berättade häromdagen att han hade slitit hårt med sitt hjärtepyssel.Full av entusiasm till en början, men halvvägs var det olidligt mycket kvar. Han hade suckat, nästan gråtit och när han var halvvägs hade han bekymrat pratat med fröknarna att det här var för svårt för honom. Många dagars pyssel som på slutspurten hade engagerat många av kompisarna på dagis då de hade suttit och peppat/hejat på Olle tills hans hjärtepyssel var klart. När jag fick det idag förstår jag att han har kämpat med det länge! 
Rasmus hjärta till vänster och Olles hjärta till höger. 
 
Att fira alla hjärtansdag är för mig att slippa laga mat. Vi tyckte att det var en ypperlig idé att gå ut och äta. Alla hjärtansdagsmiddagen firades därmed på Ikea-restaurangen. Att sedan Rasmus grät halva resan dit är en annan historia. Kanske en skräck över namnet Ikea som inte är hans favvo-affär, vad vet jag. Iaf fick vi en lugn, billig och hyffsat god middag. Det är uppskattat av mig och inget som vi har varje dag direkt.
 
Här kommer fler bilder på grabbarna och tremänningarna som vi åkte pulka och kollade schlager med förra helgen.
 
 
 
 
OS gör mig grymt trött... Är uppe försent och tittar på Pops på kvällarna. Sedan tidiga mornar på tvålfabriken gör att jag nu inte kommer göra en knop mer idag :o).
Stor kram till er alla idag!
// Bodil 

Sura skor och bandy (12e: feb)

Onsdag igen och halvdag. Vi pysslar, äter lyxmellis, tvättar vinterskor/kläder som luktar sur gammal potta. Svettiga, fuktiga skor som kan få en att svimma av! Fy, men inte lätt att få det lukta fräscht. Vi kollar in rinken, men den ser inte pigg ut.. Vintern är inte den snällaste just nu.

Onsdagar betyder bandy. FIN lyx-is! Vi brukar åka iväg hela familjen, en vuxen med skridskor tillsammans med Olle. Idag var det min tur att stå och småprata vid sidan av planen. Frysa sådär lagom. Tänker på mina föräldrar som har stått vid skidspåret och säkert frusit en del. Men det var nog skoj för dem kan jag tänka. Kanske inte alltid, men tillhöra en gemenskap i klubben och se sina barn kämpa. Dra iväg på elljustävling vid gamla skolan i garphyttan mitt i veckan. Tillhöra en klubb. Saknar garphyttans if nu när vi har börjat vara med på aktiviteter. Ha en klubb som man känner för, engagera sig i, tillhöra, känna igen. Känner ingen samhörighet med någon klubb här i stan. Det kanske kommer... Än så länge trivs jag rätt bra att stå och småfrysa vid bandyplanen...

Vi äter mc Donalds framför OS-hockey och barnen är lättvaggade men glada. En onsdag går så fort... Men det är en sådan bra dag! //Bodil 

Grattis storpojken (2:a feb)

Och så har det gått 7 år sedan som vi blev föräldrar. Igår var det dags att fira födelsedag. En pojk som vaknade först i huset och kom in och frågade om vi skulle sjunga för honom snart... kanske han lär sig att sova lite längre på mornarna sitt sjunde levnadsår.. Det blev firande med farfar, mormor och morfar under dagen. Rätt skönt att barnkalas var överstökat för Rasmus var halv-krasslig så lite lugnt fick det lov att bli. Två dagars vab/hemmadagar för Rasmus i slutet av veckan då en elak hosta kom på besök. 
 
En helg som också har gått många vändor till Maserhallen för att heja på de gamla som fortfarande orkar spela cup. Den här gången lite längre ned i resultatlistan. En stor hejarklack har laget.. "heja pappa" sägs det från läktaren och hela laget tar åt sig. :o)
     
Från bakningen i veckan...
 
GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA RASMUS!!
// Bodil

RSS 2.0