Midsommar i Järvsö (28:e juni)

Hela familjen har tillsammans med två andra familjer tillbringat hela långa helgen i Järvsö. En tradition för 5:e gången (tror jag) men nu var det helt plötsligt hela 6 barn med också. Midsommarfirandet har ju ändrats en del från första året vi var där. I år begav vi oss in till Järvsö City för äkta Hälsing-firande med stångresning och dans. Inte för att mina barn dansade, eller ja, möjligtvis skakade Olle litegranna på rumpan. Rasmus intog mer bevakningspositionen, här nedan tillsammans med Tindra.
  
Midsommarlunch utanför stugan. Rasmus har tryckt på sig Olles solhatt. Den ser lite liten ut :o)

Endel krassligheter har det varit i barnfamiljen Bingman/Carlsson. Alla 4 har under senaste veckan varit sjuka på något sätt. Olle fick ännu en gång förkylningsastma på självaste midsommarafton, men han fixade midsommaren ändå. Nästa gång det händer ska vi dock se till att vi får någon bättre medicin.

Napp i munnen och utan en sko, ja så såg Olles helg ut för det mesta.

På lördagen gjorde vi en lyckad utflykt till Järvzoo. Det kan jag varmt rekommendera! Bra mycket bättre än t.ex Orsa Björnpark. Vi fick se när de matade järven och lodjuren. Björn, varg, älg, ren, getter, kalvar, en massa ugglor, fåglar, bisonoxe mm hann vi med att se. Tyvärr glömdes kameran så det bidde inga bilder från den lyckade turen.

Annars så badade vissa i älven, barnen plaskade och hade så skoj. De lekte från tidig morgon till kväll då de flesta somnade rätt fort. Duktiga har de varit!

Arvid och Rasmus plockar prästkragar påväg hem från badet.


Tindra har plockat blommor på ängen vid stugan.

Hemma igen och måndagen har avverkats på jobbet. Bara 9 jobbdagar kvar till semester! / Bodil

Spika skruv (20:e juni)

Rasmus har ju alltid varit intresserad av att pillra. Skruva på saker, sätta i saker i små hål, snickra osv. Jag kommer ihåg en gång när jag och Rasmus skruvade ihop IKEA-hyllan som Rasmus har i sitt rum, han var ungefär 10-12 månader. Han var koncentrerad och förstod precis vad han skulle göra. Tyckte det var kul att sätta i träpluggarna och skruvarna i hålen. Nu när vi har två barn så jämför man ju Olle.... det är ju en VÄLDIG skillnad på dem. Skulle ju aldrig få Olle att engagera sig till att sitta still en längre tid till att pyssla så koncentrerat som Rasmus kunde när han var liten... och fortfarande gör ska tilläggas!

Jag klagade på Daniel här om veckan att det hade försvunnit så många plastmuggar nu när han är föräldraledig. (ja, det försvinner och glöms en del så Danken blev med en gång fösta misstänkt till det) Denna gång var han dock oskyldig märkte jag när jag hittade 3 muggar intryckta i stuprännan, de passade precis! Kan tänka mig att Rasmus var nöjd med det jobbet!

Idag på kvällen så sågade jag några rader golv, Rasmus satt bredvid och spikade skruv i en golvplanka. Koncentrerad till tusen. Lyckades spika ner några skruvar och var mycket nöjd.

Det där med att skruva av locket på kryddburkar har ju Rasmus alltid tyckt varit roligt. Så fort kryddskåpeet var utdraget så var ju Rasmus framme och pillrade av locket när han var liten. då var han ju inte heller så gammal, typ under året som jag minns. Än idag tycker han ju det är skoj. Det stod hemmagjorda köttbullar på menyn idag. Jag och Rasmus stod och gjorde den där smeten med ströbröd, kryddor och mjölk. Sen blev man avbruten i ett blöjbyta på Olle, men Rasmus stod kvar och rörde i smeten. Inte så konstigt med det.... det var bara det att när jag kom tillbaka så luktade det vääääldigt mycket kanel. rätt brunt i bunken... jag frågade om det var fler kryddburkar i blandade och fick till svar att det var det! en hel del örtsalt också. Blev korv till lunch istället, för vad de köttbullarna skulle ha smakat vill jag inte veta...

Annars har helgen varit rätt kass. Olle jättefebrig hela helgen (40,5 igår och runt 39,3 idag) och Rasmus också febrig under lördagen tillsammans med huvudvärk och en spya i soffan under själva prinsess-vigseln!!! Taskig tajming! Daniel toppade till helgen med ryggskott/sträckning idag. Det var även tänkt att vi skulle ha 1 års kalas idag, men det blev ju såklart inget med det heller. Ingen top-3 helg direkt. På lördagen lyckades iallafall jag lämna sjuklingarna och drog på Dellner-fest i Vika. // Bodil

Ös på grabbarna (18:e juni)

Nu är de tre Bingmans hemma igen efter visiten hos farfar. Underbart skönt, men gudars vad skönt det var att vara själv hemma några dagar. Huset fullt=fullt ös igen! Ny favvolek är nu att Olle ska sitta på bilen och bli skjutsad. Det gäller att hålla i sig för det går undan vill jag lova. Det börjas vid toadörren och sen hela vägen in till fönstret i vardagsrummet. Kolla in hur håret flyger på Olle :o)

  

Idag skulle vi ha roligt hela familjen så jag skyndade mig hem från jobbet för att åka och bada på badhuset. Jag klagade ju på det där med kvalitétid med barnen nu när jag jobbar så nu skulle vi ta vara på eftermiddagen så här på fredagen. Trodde vi ja! Sommartid på badet så de stängde redan kl 17.00 och vi kom dit 16.30. Det var bara att pysa hem igen och storgrabben blev rätt besviken. Rätt dåliga öppettider av Maserhallen tycker jag. Vi kompenserade detta med ett rejält bad i badkaret istället.



En morgon hemma hos farfar så hittades Olle och Rasmus ensamma ute på balkongen. Där hade de hittat en liter jordgubbar som Olle festade loss på. Jordgubbsspår fanns det i hela ansiktet, kläder, bord, soffa och golv. Olle hade bekvämt satt sig tillrätta i soffan och smaskade på. Rasmus satt och kollade på, han åt inget minsann.

1 års koll har far och son varit iväg på i veckan. 75 cm lång och 9700gram tung. När Rasmus var 1 år vägde han 9600 gram och var hela 79,5 cm lång. // Bodil

// Bodil

Olle 1 år... (15:e juni)

Grattis min lilla grabb. Olle är på vift tillsammans med sin bror och far. Här sitter jag själv och längtar efter mitt födelsedagsbarn som kommer hem imorgon. Ja, just nu längtar jag, annars har jag mest njutit av att få 3 hela dagar till att göra saker i mitt eget tempo vilket man annars inte gör. Har gjort en hel del nytta, men även roat mig.

Olle är en go 1-åring som vill göra det mesta. Han tycker om att leka med brorsan, sjunga och dansa runt, leka tittut, jagas, jaga, spela boll, vara där det händer saker, smita ut på trappen om dörren står öppen, slå i toalettlocket, hemlagad välling, korv, leka i sandlådan, äta papper, bada, titta på tvättmaskinen som snurrar runt, gunga. Ja listan kan göras lång....

Olle tycker INTE om att torkas runt munnen, ligga på skötbordet, vänta, vara ensam i ett rum, titta på TV. Det här är vår lillpojk med just sin personlighet som gör att det är Vår Olle som är så förbaskat underbar och dryg om vartannat! 
     
Första kortet är Olle 9 dagar, på det andra är han 2 dagar.


Olle 9 månader.


Olle 1 år.

Imorgon och i helgen ska vi fira vår lillgrabb! // Bodil




Godnatt min dam (11:e juni)

Ikväll var det min tur att natta Rasmus, läste saga och låg i sängen och jag sa "godnatt min älskling" Vet du vad jag fick till svar...? "Godnatt min dam" . Började skratta, roliga barn. Undrar om Rasmus tycker att jag är gammal?? Troligtvis... mammor är ju gamla...

Nu har vi en helg framför oss. Härligt! Kanske att det blir lite golv lagt imorgon om det regnar. Ja, Danken drog till Västerås och köpte golv igår. Blev väckt halv tolv i natt för att hjälpa till och lassa av kärran om det skulle bli regn. Väldigt motiverande att klä på sig och gå ut med grus i ögonen. Tungt var det, att lyfta alltså, så inte ens min starka sambo hade klarat det själv. Tur att man är van att hålla på med diverse saker på nätterna. Hade bestämmt tidig avfärd med min pendlingskollega så jag var på jobbet redan 6.30 ändå.

Yo!


Går bra, går duktigt, går segt. (9:e juni)

Det rullar på hos familjen Carlsson/Bingman. Dagarna går bra, Olle går duktigt och renoveringen går segt även fast vi jobbar på! 

Olle mår härligt, en envis rackare som oftast är glad. Olle går utmärkt prima bra nu efter att ha stapplat på rätt länge. Nu i veckan har han lärt sig att resa sig upp från golvet och knalla iväg. Det börjar även komma ord ur munnen på honom. Mamma, pappa, klocka, där, titta, kaka som hönan osv. Olle har haft ägg på menyn under 4-5 tillfällen de sista två veckorna. Det har gått utmärkt bra ur allergisk synvinkel, även fast det kanske inte var någon favvo-rätt. Det är nog mer Carlsson-blod i Olle :o)
      
Arg?? Njaää, bara lite frustrerad!
Vår blåögda blondin visar upp två framtänder och ett hack i ögonbrynet som kom till efter en krasch mot en tröskel tidigare i veckan.

Jag hinner knappt med i mina barns utveckling nu när man spenderar ca 45-50h i veckan på jobbet. Usch vad hemskt det låter...brrr, men det är ju så det är när man pendlar och jobbar heltid. Ska man jämföra så träffar jag grabbarna ungefär 3 timmar varje eftermiddag/kväll innan de slocknar. Det blir 15 timmar i veckan om man räknar må-fr. Lägg till 1h på morgonen om vi har otur och de vaknar tidigt:o) Uppskattar inte att umgås den timmen på dygnet så den timmen slipper jag gärna att träffa dem. Läs: sover hellre! Ja, inte är jag hemma alla av dessa 15 timmar i veckan heller. Kanske ska det handlas, tränas, fixas nått annat, även fast vi oftast fixar sånt sent på kvällen när de sover. Ingen vidare kvalitétid heller då cirka 5 av dessa 15 timmar är kidsen vääääldigt trötta. Alltså är det cirka 10 pigga timmar må-fr som jag träffar mina grabbar på... av dessa lagas det middag och äts cirka 1h/dag. dår är det bara 5 timmar kvar av underbar tid att hitta på något skoj på må-fr..... Puh vilken negativ och rörig läsning det blev. Säkert ingen som hänger med i mitt resonemang. Vill bara sammanfatta att jag saknar att leka och prata med mina grabbar på dagtid när de fortfarande är pigga!!!


Rasmus får prova på hur det är att klättra i träd.

Renoveringen går framåt. Det har målats på kvällarna. Tak och väggar är nästan klart, bara en liten bit kvar upp i trappen som jag kanske kanske ska orka ge mig på i kväll. Däremot fattas det golv för oss... bara att köpa mer, trodde vi ja!! Slutlevererat på den sorten, tillverkas inte längre.. jaha. Även fast vi köpte det för ca 3 veckor sedan, surt som stryk. Finns några kvadratmeter kvar i Västerås så kanske att det blir en bilresa dit imorgon för Danken. Eller så får vi riva upp och köpa nått annat. Det känns ju lagom kul.... /Bodil



Krampkänning (3:e juni)

Idag har jag rivstartat med träningen ännu en gång. Jag har sprungit blodomloppet tillsammans med mina kära kollegor, hela 5 km! Men hua vad jobbigt... och ont i lår och vader. Nu var det gjort iaf. Nu ska jag försöka att komma ut och motionera iaf 2 ggr i veckan. Ett realistiskt mål som jag borde kunna hålla om jag bara försöker litegranna. Hurra för alla blodgivare som gör ett bra jobb. Så gör Danken!

Grabbarna Bingman mår toppen. Rasmus har kommit på ännu en bollsport han gillar. Nämligen baseboll. Det ska kastas boll och så slår han med tennisracket så hårt han kan. Granntjejen börjar bli rätt bra hon också. De tränar bra tillsammans och Rasmus gillar så mycket att leka med granntjejen. Olle verkar mest hänga i sandlådan och äter en del sand sägs det. Vad vet jag som sitter på jobbet hela dagarna. Jag börjar komma in i jobbet mer och mer och det är ju skönt.



Sov gott!

Projekt gillestuga m.m. (1:a juni)

Inte fasen ligger vi och latar oss, men konstigt nog så går det med myrsteg med vissa saker.... För typ 2 veckor sedan blev det ett ryck i gillestugan. Allt skitjobb var avklarat, dvs ösa sågspån och isolering till en förbannelse. Dammigt, unket och tråkigt. 


Nu luktar det riktigt fräscht!! Riktigt trevligt! Ännu ser det inte riktigt trevligt ut, men jag är övertygad om att vi kommer få en fräsch gillestuga när det är klart! Så här ser det ut nu. Ventilationssystem som ligger under golvet, drar ut unken luft och har rumsvarm luft som cirkulerar under golvet. Tre rader med golv är påbörjat så det är bara att pussla vidare. Först lite målning som vi har kvar.


Vilken härlig sommarvärme dagen har bjudit på! Middag ute på altanen och lek med grabbarna och granntjejen. När busarna somnat lånade vi en kärra av grannarna som lastades på med gammalt golv & tak. Det får Olle och Danken fixa till tippen imorgon, sen har vi troligtvis 3 vändor kvar till tippen. Mycket skräp blir det när man renoverar....

Nu ska målas och hamras golv så det blir KLART snart!!!  


RSS 2.0