Midsommar i Järvsö (28:e juni)

Hela familjen har tillsammans med två andra familjer tillbringat hela långa helgen i Järvsö. En tradition för 5:e gången (tror jag) men nu var det helt plötsligt hela 6 barn med också. Midsommarfirandet har ju ändrats en del från första året vi var där. I år begav vi oss in till Järvsö City för äkta Hälsing-firande med stångresning och dans. Inte för att mina barn dansade, eller ja, möjligtvis skakade Olle litegranna på rumpan. Rasmus intog mer bevakningspositionen, här nedan tillsammans med Tindra.
  
Midsommarlunch utanför stugan. Rasmus har tryckt på sig Olles solhatt. Den ser lite liten ut :o)

Endel krassligheter har det varit i barnfamiljen Bingman/Carlsson. Alla 4 har under senaste veckan varit sjuka på något sätt. Olle fick ännu en gång förkylningsastma på självaste midsommarafton, men han fixade midsommaren ändå. Nästa gång det händer ska vi dock se till att vi får någon bättre medicin.

Napp i munnen och utan en sko, ja så såg Olles helg ut för det mesta.

På lördagen gjorde vi en lyckad utflykt till Järvzoo. Det kan jag varmt rekommendera! Bra mycket bättre än t.ex Orsa Björnpark. Vi fick se när de matade järven och lodjuren. Björn, varg, älg, ren, getter, kalvar, en massa ugglor, fåglar, bisonoxe mm hann vi med att se. Tyvärr glömdes kameran så det bidde inga bilder från den lyckade turen.

Annars så badade vissa i älven, barnen plaskade och hade så skoj. De lekte från tidig morgon till kväll då de flesta somnade rätt fort. Duktiga har de varit!

Arvid och Rasmus plockar prästkragar påväg hem från badet.


Tindra har plockat blommor på ängen vid stugan.

Hemma igen och måndagen har avverkats på jobbet. Bara 9 jobbdagar kvar till semester! / Bodil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0