Bus och morsdag! (31:a maj)

Dagen började med att jag åkte hem till en kompis som fyller tant (30 år) och busade litegranna. Jag bjöd på frukost som innehöll marsansås och kellogs. Gott tyckte vissa! Sedan har familjen Carlsson/Bingman varit på utflykt till Mellsta och varit på 30-års fika på eftermiddagen. Härlig dag, härligt med sommar!
     
Syrenerna blommar på Mats Knuts!!


Så här fin var storpojken när vi var på 30-års firande! //kram till alla från Bodil, Daniel och Rasmus

Kärlek på Mats Knuts Väg (25:e maj)

Det måste vara riktig kärlek... Det finns en person som Rasmus tycker om över allt annat, idag till middagen fick vi svar på det. Jag hade lovat vindruvor tll efterrätt trots nästan all mat kvar på tallriken, Daniel frågar Rasmus om han har världens snällaste mamma. Rasmus funderar och svarar" nej, Linda snällast i världen". Linda är granntjejen på 8 år. De leker med varandra så fort de får syn på varandra. Det spelar ingen roll hur trött och grinig Rasmus är, kommer Linda är humöret på topp!

Varje dag svarar vi på 100 frågor om granntjejen. Linda vaken? Linda i skolan? Linda hemma? Linda kommer snart och leka? Hoppa matta med Linda?

Denna vänskap började redan när Rasmus var ca 4-5mån gammal då granntjejen ofta kom över och frågade om hon fick leka. De leker allt som granntjejen föreslår, JA säger Rasmus glatt till allt. Bättre granne kan man inte ha!
       
Granntjejen och Rasmus leker med sin hund och katt. Samtalar i sandlådan idag.
  
Vattenlek förra sommaren, Rasmus är alltid såhär glad när granntjejen är på besök.

Trevlig kväll alla kompisar och släktingar!

Nedräkning.. (23:e maj)

Nu har familjen Carlsson/Bingman nedräkning, eller iaf den delen av familjen som heter Carlsson. 18 dagar kvar tills det är beräknat att det ska komma en till i familjen, med Rasmus fick vi dock vänta ytterligare 12 dagar. 5 dagar till att arbeta, ser slutet även där.

Vi har fått lånat en ståbräda av Rasmus tremänningar. Det gick alldeles utmärkt tyckte Rasmus.






Förövrigt så tror Rasmus att det blir en flicka som ska heta pappa... Det återstår att se!
//Bodil

Ett skepp kommer lastat (16:e maj)

Med vadå? Jo förra helgen kom ett skäpp lastat med sand. Som ett brev på posten kom det en traktor med överbliven sand från kompisar som just byggt färdigt en grymt snygg sandlåda. Denna helg var det vår tur att bygga. För några veckor sedan hade vi en sandlåda som såg ut så här.... Maja, Oliva och Rasmus undrar vart sanden är...


Men så imorse när det var stora sandlådedagen så kom Daniel på att den var på tok för liten till Rasmus, så då skulle det göras en större minsann. Reslutat blev faktiskt riktigt bra! Tindra och Noah var med och tog de första spadtagen!
   

Farmor är här på besök, på kvällen blev det grillning. Rasmus nya favoritmat är kycklingspätt. Mumma!!



Trevlig schlagerkväll! //Bodil

Storstädning (12:e maj)

Idag har det storstädats i trädgården med hjälp av herr och fru trädgårdsmästare Carlsson. Det har såtts frön, grönsaker, blommor och potatis. Även äppelträden har fått sig en vårklippning. 2 vändor till tippen med diverse skrot har det också blivit. Jag hör ju till den skaran som får ett så skönt välbefinnande när man slänger saker. Så nu sitter jag himla nöjd i soffan sådär lagom trött.

      
Rasmus har varit med och satt lök och potatis så vi får se vart det kommer upp, det kan komma upp lite här och där skulle jag tro!

// Bodil

Bingmans på roadtripp.. å Carlsson hemma! (8:e maj)

Tänk, en hel helg för mig själv... just nu känns det underbart. Kändes som jag hade sovmorgon imorse när kl ringde kl 6. Har inte ställt väckarklockan på flera månader, vi har ju en automatisk väckarklocka som kommer intassande varje morgon och väcker oss för tidigt. Rasmus och Daniel är i Källvik och sköter om båten, medan jag är hemma och sköter om mig själv.

Dagen har dock spenderats med jobbarkompisar, först jobbade jag heldag vilket jag vanligtvis inte gör, sedan direkt hem till en kollega som flyttat till ett väldigt mysigt torp där vi grillade i duggregn.

Bjuder på ett kort som är cirka 1 år gammalt på mina två pojkar! En bild som jag tycker mycket om.
Godnatt på er alla!



RSS 2.0