Glad Påsk! (22:a april)

Glåd påsk till er alla! Vi firar påsken i Norrfällsviken, Höga kusten hos farmor. Grabbarna är lite snoriga, men leker ute hela dagen tills alla krafter är slut. Vi har det soligt, men kyligt så mössan och jackan sitter på. Rasmus har äntligen dragit några bollar på ranchen, som han har längtat efter... och allt är liksom som vanligt när man är här uppe. God mat, sovmorgon och mycket frisk luft. Låter hälsosamt va??

Vi leker vid havet, grillar, kastar sten i vattnet och hoppar på klipporna.






// Bodil

Arbetsveckan avklarad (15:e april)

Jag och Rasmus har haft popcorn-mys i soffan. Det tycker Rasmus är toppen, när lillbrorsan har slocknat och någon godsak kommer fram i soffan.

Annars så är det Danken som har haft ledig dag med grabbsen idag. Olle gjorde premiär hos tandläkaren idag, en tidig 2 års koll där de även kollade in en avslagen tand. Enligt Rasmus så lös dom med en lampa i munnen och så fick Olle och även Rasmus varsin tandborste.

Nästa besök gick till Polisen där Olles och Dankens pass hämtades ut. Vad ska ni med pass till tänker ni nu va?!!? Precis!!! SEMESTER!! snart.. om några veckor... Gjorde ett ryck till att hitta mitt och Rasmus pass. Konstigt nog låg bara Rasmus pass på sin plats. Har sprungit och letat i en massa lådor men hittar inte mitt. Kanske blir till att fixa nytt nästa vecka. Tur att man började leta i tid.. och inte kvällen innan..!

Olle hann även med att få en allergisk reaktion imorse. Såklart uppe och klättrade i köket och hittade några jordnötter som han nyfiket smakade på. Jag var på jobbet, men jag tror att tillochmed coola Daniel blev orolig. Blev typ en "ägg"-reaktion, men som tur är har vi ju medicin här hemma så det gick bra. Lillen såg dock rätt sliten ut ikväll med röda ringar runt ögonen och utslag. En glad liten buse var han iaf som vanligt! 

Det är läskigt det där med allergier hur snabbt och skarpt det är. Bara några sekunder så reagerar kroppen på så konstiga sätt. Det läskiga är att man aldrig vet om det blir som förra gången eller värre/lättare. Man vet heller aldrig om det värsta har varit eller om reaktionen bara fortsätter och fortsätter så man behöver hjälp. Usch, vi ska hålla oss ifrån jordnötter nu, har respekt för nötter.

Även jag som har jobbat hela dagen fick njuta någon timme utomhus. Jag och Rasmus spelade boccia. Fick stryk en heldel matcher.. ofrivilligt. Olle struttade runt och krattade och grejade. Så underbart med vår, att vara ute i trädgården så fritt gå omkring och undersöka allt.

      

Har fått en ny mobil så jag har tömt min gamla på bilder. Bjuder på 3 gamla bilder. Den första en fin höstdag-09, bild 2 är från i vintras när vi lirar hockey. Olle ställde sig bestämmt i målet. Vad de ser och lär.. Den tredje är på en liten Olle i fin träningsoverall. Så länge sedan känns det som...

Trevlig helg! /Bodil


En tur till Mora (11:e april)

Har varit rätt off några dagar nu, ska få lov att säga hejdå till mitt jobb som jag faktiskt tycker så mycket om. Ska ut i jobbsökar-träsket och leta. Leta efter något som jag inte riktigt vet vad det är... Förra veckan fick vi tråkiga nyheter på mitt jobb. Beslut om att flytta produktionen till Polen och Kina ifrån lilla Vika. Vad gör man som produktionsplanerare utan en produktion? 72 st har blivit varslade och jag tillhör ju inte de gamla inventarierna på mitt jobb direkt så det är att förbereda sig på något nytt. Segt. Tråkigt. Öken.

Som tur är har vi haft en trevlig helg och även måndag tillsammans med många av våra kompisar. Tur att vi har härliga kompisar när man inte kan åka hem till mamsen och sätta sig och sura någon timme eller två.

Igår gjorde vi en heldagstur till familjen Hermansson i Mora. Vi var ute mest hela tiden och det var ljuvligt varmt om än några regndroppar i luften. På vägen hem gjorde vi ett stopp i Rättvik och åt middag och åkte även upp till Vidablick och kollade in utsikten över Dalom.

Vidablick, Rättvik.

Idag efter jobbet, vilket var en rätt deprimerande arbetsdag, så fick vi och grabbarna sällis av Tindra och Noah i lekparken och humöret kommer liksom tillbaka när man får se sina barn ha skoj och ha trevligt sällskap. De lekte och hade kul, Olle åt ingen sand och är en stor pojke! Klarar klätterställningen och rutchkanan utan att man måste vara rädd att han ska ramla sjuttioelva gånger. Skönt!


En hyffsat stor sandlåda.. Orsasjön.

   
"Håll i dig Olivia, nu flyger du upp i luften!"
Hopp, se upp för krokodiler!
I Mora får man göra sandkakor mitt i rabatten... eller det som ska bli en rabatt!


Söta busar!
 En blå pojke och en rosa/röd flicka :o)
Nu ska jag vänta in min sambo som har varit på premiären av Brage. / Bodil


Blött, segt, och skummigt (5:e april)

Äntligen friska grabbar, men trötta efter dagis har de varit igår och idag efter förra veckans febervecka. Olle tror mer att han ska svälta ihjäl av hunger, medan Rasmus är sovtrött och vill sitta i lugn och ro i soffan...

På söndagen fick Rasmus äntligen komma ut och träffa sina kompisar på Majas 3 års kalas som var utomhus. Utomhus i söndags innebar regn.. mycket regn. Men de hade kul i blötan vid Plättis.



Olle.. Han har då ett sjuhelsikeshumör lillkillen. Kan bli så arg så det kokar om honom. Ibland blir jag och Daniel fulla av skratt för det ser så roligt ut. Inte så snällt när lillens värld håller på att rasa samman i hans värld.. över en småsak (enligt hans föräldrar). Tror på det där att försöka förstå lill-världen. Tycker att jag själv har rätt mycket minnen av hur viktiga en del saker var när man var liten...givetvis inte när jag var 2 år, men så stor var man nog inte.  t.ex. att släcka sänglampan samtidigt som pappa släckte taklampan när man skulle sova. Gjordes inte det skulle det göras om... Kommer ju även ihåg vissa grejer som man var tvungen att göra enligt sina föräldrar. Typ ha mössan på sig även fast det enligt mig var hur varmt som helst.

Olle pratar mest om tallen som vi sågade ner. "titta" pekar på fönstret.. låter som en motorsåg och sen säger det pang när trädet faller. Verkar vara största händelsen i Olles liv "soo far".


Grabbarna badar bort bacillerna, Olle var lite fundersam över skummet till en början.


Våra badgrabbar!

Nu är vi redan halvvägs in i veckan och jag längtar på nått vis till helgen! Inga planer dock vilket känns lite segt... Både jag och karln är sugna på att hitta på något skoj. / Bodil

RSS 2.0