Och så kom vintern.... (31:a okt)

...för att hälsa på. Bara för en kort stund verkar det som. Imorgon försvinner nog allt igen. Onsdag betyder kort dag för mig och grabbarna. Först ett besök till frissan och fick en fin Rasmus, sedan åkte vi hem och slappade. Olle somnade i bilen hem, jag och Rasmus satt och tittade på TV alldeles för länge. Sedan såg Rasmus till att de sega i huset fick lov att vakna till. Rasmus var bestämd på att gå till pulkabacken idag. Strålande pulkabacksföre bjöds det på, om än lite gräs som stacks fram! Hårt och snabb snö gjorde att premiären fick mycket väl godkänt. Oktoberpremiär... kanske lite tidigt.
 
Full fart!
Måndagens snöskottare.
 
Det blir nog många fler "snökort" har jag på känn. Det längtar vi efter.
 
Helgens resultat av Rasmus och mitt pyssel. Resultat-tavla till bollrummet. Rasmus har bestämt designen. Inspireras av Sverige och Finland som ni kan se. Rätt dålig bild, men så är det ibland :o)
 
Nu blir det bara slapp resten av kvällen, vi gamlingar i familjen känner oss klena. Jag har köpt en liten reseguide om Budapest idag som jag tänkte bläddra i. Det bär snart iväg dit :o) På återseende // Bodil
 
 

Rasms och jag (28:e oktober)

Jag och Rasmus har haft hela helgen för oss själva på hemmaplan. Känns som vi har tagit det en heldel lugnt samtidigt som vi har gjort massor av saker. Ett lugnare tempo liksom. idag gjorde vi en tur till Falun för att titta på Tobbe Trollkarl och Mojje. en hel del skratt för oss båda! Vi inhandlade en "äkta" trollstav av Tobbe så kanske kanske att någon kan få se ett trolleritrick någon gång...
 
Vi har gjort mycket skoj denna helgen och det känns som jag har skämt bort Rasmus rejält. men så ska det vara ibland! I fredags var vi på badhuset med tillhörande stripsmiddag och daimstrut till efterrätt. Lite fredagsmys på det, lika trötta i soffan båda två efter en låång dagis och arbetsvecka....!
 
Vi har pysslat en måltavla till innebandyrummet. Sånt där som blir lite för jobbigt att starta i vardagens höga tempo med båda grabbarna. Nu fanns ju hur mycket tid och lugn som helst, vi har sågat, målat, spikat och fixat. Bild kommer senare. Här är starten på det hela.
 
 
På lördagen lekte Rasmus med en dagiskompis, sedan for vi till älven för godisätning och stenkastning. Kanske ett gemensamt intresse jag och Rasmus har, kan man ha det som intresse?? Att kasta sten i vattnet? Höra det plumsa, kasta smörgås. Rasmus fick till ett riktigt "turkast" som hoppade 5 hopp. Sedan besvikelse att inte få till några hopp på de nästa 47 kasten. :o). Hemmagjord pizza tillsammans med Maja och Jo på kvällen förgyllde dagen.
 
Jag saknar min andra halva till familj. Särskilt till frukosten. Ännu en natt kvar tills de dyker hemåt imorgon fm.Ögonlocken känns tunga ikväll, funderar om jag flyttat klockan två timmar... / Bodil  

Lejonklippan och sävlighet (21:a okt)

Min numera man, Daniel är ju en norrlänning som kan vara rätt sävlig. Ska han springa ner med en grej i källaren och samtidigt ska ta upp en annan grej från källaren så blir det inte så ofta full pott. Då står han och funderar på vad det var han skulle fixa i källaren och kommer efter ett tag upp tomhänt... sånt som händer. När vi städar så går det i "lagomt" tempo, för en norrlänning alltså. Däremot finns det ett tillfälle då han är rappare och effektivare än någonsin och det är när vi bjuder hem folk! Då städas det, plockas undan grejer. Plötsligt ser han sådana grejer som har legat framme 1 månad utan att tidigare ha setts. Så det bästa jag kan göra är att bjuda hem folk så blir det ett himla uppsving och hjälp med städandet. Igår kväll bjöd jag hem kompisar på tacos och plötsligt blev huset städat med gemensamma krafter. Riktigt fint städat (om man inte tittar för noga på vissa ställen).
 
Faktiskt så är det en hus-syssla som Daniel numera har tagit över från mig och är riktigt duktig på... kanske är jag dålig... dåligt engagemang... kanske för att han ser att de annars dör... Det är våra orchidéer. Han sköter om dem med kärlek, ställer dem i vattenbad, letar nya knoppar, ser stolt ut när bladen blir grönare och mår fint. Kärleken frodas!
 
Helgen har varit riktigt go! Igår som sagt en trevlig kväll med kompisar, på dagen en trevlig utflykt med Jo och tjejerna. Till Lejonklippan, vet inte om det heter så eller om det är Johanna som har lurat i mig det. Nu iaf kallar vi det. En mysig ravin med en bäck längst ner. Alldeles härligt farligt för 2 till 5 åringar. Blev även aktiva mammor klättrandes upp och ner, puffa på rumpor som ville uppåt. Rasmus var inte riktigt på humör i början då han precis innan vi åkte klämde fingret i ytterdörren. Stackars finger! Det har även blivit en blåtira och några hårda bollar i ansiktet för Rasmus denna helg...
 
idag har halva trädgården blivit krattad och fin. Vinterdäck har satts på en av bilarna, kupolensväng, träning, middagslur för Olle, Daniel och mig. en rätt skön söndag.
 
Sammarbete över bäcken
 
Brant och härligt. Johanna puffar på de små
 
 Fyra leriga klättrare!
Dags för ny vecka igen. Denna vecka ser lite annorlunda ut med Stockholmsjobb och på torsdag resa för halva familjen till Bollstabruk. / Trevlig söndagafton/ Bodil
 

Innebandy och ideal (14:e okt)

Ibland när hösten börjar falla och husen lyses upp i mörkret så får det mig att fundera på vad gör alla familjer inne i husen egentligen?? Vad gör alla barn när de är inomhus?? JAg brukar lite naivt tro att alla har det mysigt inne i husen. Föräldrarna sitter vid en öppen brasa och ler mot varandra och läser någon veckotidning eller bakar någon saftig lyckad kaka som alla i familjen älskar, barnen leker lugnt och fint på golvet eller i sina rum med alla fina leksaker som idag finns. Självklart är det städat och fint i huset. Jag är så naiv att jag alltid tror så här, kanske för att jag själv tycker att jag har det rätt bra även fast allt som oftast stökigt hemma och smuts i hörnen, inga barn som leker LUGNT på golvet, ingen öppen spis, max 1 veckotidning om året och absolut inget lyckat bakverk som alla i familjen älskar..... Ja, jag har helt enkelt en undran om vad alla familjer gör och roar sig med i sina hus under den mörka hösten... Jag tror att alla familjer är så perfekta och stöpta i samma form, ibland brukar Daniel säga till mig att så är det inte.. jag är nog naiv på den punkten och har svårt att förstå vad alla familjer gör i sina mysiga hus...
 
När Rasmus var på äventyr hos mormor och morfar så tänkte jag att Olle skulle få chansen att i lugn och ro kunna leka, sätta sig utan att någon stör honom. Vi gjorde några tappra försök till att uppmuntra lek, att uppmuntra sina leksaker, att uppmuntra att rita (vilket han väldigt sällan gör), men han tröttande rätt snabbt. Ibland tycker man (vi föräldrar) att det skulle vara skönt om de kunde leka var för sig ibland. Kanske ska man vända på meningen, vad roligt att de leker så mycket med varandra. Om man räknar ut tiden de leker med varandra och när det är en konflikt mellan grabbarna så kanske det inte är så ofta iochmed att de faktiskt nästan jämt leker med varandra. Vet inte om ni hänger med vad jag menar... skitsamma.
 
Våra grabbar har fått ett nytt lekrum. Faktiskt ett lekrum där de allt som oftast håller sams, har roligt. Rummet är helt tomt så när på två innebandy-klubbor och en boll. Rasmus tycker att vi ska ha familjematch varje dag. det har vi haft både lördag och söndag. Idag vann Team R och D mot Team B och O med 9-10. Det blir nog match nästa helg också.
 
 
Idag blev det mer innebandy när vi åkte till Falun och mötte upp kompsiar för att titta på match. Vi stod då ut hela matchen så det blev väl godkänt betyg antar jag. Ingen sport för mig dock...Vi hann med att göra Falun City också. Kan då inte säga att det var så toppen det heller. Kändes som en öde stad som har tvingats att ha öppet sina affärer. Helt folktomt. vi myste på fik hela familjen vilket inte händer så ofta... så alla vänner och släkt: sluta aldrig hoppas, plötsligt händer det :o)!
 
Annars har vi tagit det rätt lugnt, jag och grabbarna har haft förkylning, men vi har klarat hela veckan med hälsan och orken till jobb och dagis. Nu är vi alla piggare mot nästa vecka.
 
Nedan kommer några höstbilder från en fin lördagseftermiddag hemma i trädgården.
 
Olle krattar stor lövhög...
 
..som innehåller rasmus. Haha säger olle
 
Höst-kul!
 
Kram/ Bodil

Rasmus på äventyr! (7:e okt)

Har redan lagt mig i sängen, grymt trött idag... somnade liksom aldrig inatt utan låg bara med ögonen stängda kändes det som... medveten om att jag var vaken liksom. Konstigt! Helgen har varit lugn, Olle fick en febertopp på ett dygn, men idag som bortblåst lika fort som den kom. Gött att det försvann så snabbt. Har varit en rätt bra helg ändå förutom att jag och Olle fick lov att missa 40 års firande på lördagskvällen. Peter har varit här och besökt oss. Han och daniel har jobbat med Dankens projekt: innebandyrum i källaren... Till grabbarnas glädje. Fattas lite färg på någon vägg, några mål och så lite följd problem som uppstår när ett icke tomt rum ska tömmas...grejer och möbler ska hitta ett nytt ställe att trivas på....Iaf god hjälp av farbror Peppe denna helg!
 
Rasmus har haft en bra eftermiddag. Först kalas, sedan dags för det stora äventyret. Åka tåg tillsammans med mormor till Garphyttan. Han är inte på semester enligt honom själv. Han är ledig! Konstigt att rummet hans står tomt nu på kvällskvisten. Olle saknar honom redan, men jag hoppas att han ska kunna "slappna av" litegranna och leka i sin egen värld... sådant som han inte hinner koncentrera sig på när sin idol Rasmus är hemma.
 
Fina hösthelg, men inga bilder :o(. // Bodil

Spegelbild (5:e okt)

Ja, så var det äntligen fredag igen och känner mig rätt slak! Är inte van att jobba så här många hela veckor på raken :o) Det brukar ju alltid bli vab här och där. Faktiskt så har grabbarna hållt sig rikitgt bra friska än så länge denna höst. Bara 2 dagar vab sedan dagis började! Kul! Rekord! Har slagit ner rumpan i soffan efter en rätt hektisk vecka och jag tror nog inte att det blir så mycket mer vettigt gjort idag. Vi har hållt på rätt mycket på kvällarna denna vecka med andra grejer så nu tänker jag inte göra många knop till idag!
 
Rasmus har varit till öron-doktorn idag och nu verkar det som att han blir friskförklarad därifrån efter att gått på kontroller de senaste 4 åren. Gött! Idag efter dagis var Rasmus ute på gatan och åkte sparkcykel med de "stora" grabbarna på gatan. Ibland blir han lite blyg när det är många barn ute på gatan. Det kan man ju inte säga om Olle iallefall. Olle ville såklart vara med idag så han tog sin cykel med stödhjul och åkte fram till grabbgänget och säger "Tjena bajskorvar". Stod i trädgården och lyssnade och skrattade åt den lille 3-åringens konversation med de stora grabbarna. Ordet bajskorv sägs rätt så ofta här hemma just nu. Typ i varannan mening känns det som... Är det det här som är kiss-och-bajs-åldern?
 
Fotografen som vi anlitade till vårt bröllop har lagt upp ett litet album på oss på sin hemsida. Är ni sugna att få en kik på vår ute-fotografering så kan ni gå in på www.spegelbild.se klicka på bilder och sedan brudpar!
 
Välkommen helg!! / Bodil

Ö-liv (1:a okt)

Vi har levt Ö-liv i helgen. Svärfar fyllde 65 och vi alla barn och barnbarn till Farfar och Kerstin kom på överraskningsbesök för att fira gamlingen. Kerstin hade bokat Vandrarhem ett stenkast från Källvik. Man behöver inte åka så långt för att byta miljö :o) Båt till ön med namnet Sävö. Ett fantastiskt fint vandrarhem (och ö) som jag kan rekomendera.
    
 
Vi lekte, tävlade 5-kamp, promenerade, grattade farfar, grillade korv, njöt av omgivningen, sällskapet och god mat! Allt som super-Kerstin har fixat med i smyg!
    
Lördagsgodis!
Många fina stora ekar på ön
Restaurangen för lördagskvällen, Sävö Krog som bjöd på god mat medans regnet smattrade på havet utanför.
 
Hemfärd från ön.
 
Olle fångad på bild med sin funderar-min...
 
På något konstigt vis blev vi även båtägare över helgen. Sådant som kan ske när man är nära svärfar över en helg. Iaf fick vi en båt på släp som nu ligger bredvid garaget.... Båten på bilden om någon är nyfiken. Svärfar hade även lyckats komma över ett sjysst fotbollsmål som även det fick plats i bilen till grabbarnas förtjusning. Rasmus har invigt det idag med fotbollsmatch med tre grannbarn. Matchen slutade 23-8 med förlust för Rasmus. Han är inte dålig förlorare iaf...
 
Nu högtid att stänga ner burken och få lite vardagsgöra gjort... / Bodil
 
 

RSS 2.0