Långhelg och slappardag

Mycket slit och långa dagar har det varit de sista veckorna. Garaget är äntligen färdigmålat så nu är det klart iaf innan sommaren börjar på riktigt. Skönt! Idag kom duggregnet på besök och det var länge sedan vi gjorde någon utflykt tillsammans alla 4. Idag tänkte vi åka på lite museum i staden (efter barnens önskan faktiskt) vi skulle bara äta lite lunch på Ikea. Denna lunch blev dock inte så bra för våra ägg-allergiska barn. Ikea är så suveräna på att ha information om allergi i all deras mat vilket uppskattas när man ständigt måste fråga eller läsa om all mat när man är på restaurang. Det är inte alltid restauranger har sådan bra information. Såklart är det alltid vi vuxna som måste ansvara på att läsa på allt de äter, men idag tog vi lite förgivet och fick lära oss att det kan vara ägg i vanliga barnsliga glasspinnar. Den glasspinnen som ingår i barnmenyn. Började med Olle som sa att det gjorde ont i halsen som vi inte tog rikitgt på allvar just då, när sedan Rasmus började säga att det var ägg i glassen och började harkla, harkla, klia och samtidigt så blev Olle sämre, rödare och sämre så kändes det inte så bra för våra allergiska grabbar. Alltid tablett i väskan är bra, plötsligt händer det. Det var bara att fara hemåt. Hemma var Rasmus rätt pigg snart igen, men Olle fick Betapred och var medtagen hela eftermiddagen. Lill-pojken blev nog rädd också för riktigt spak med bekymrad blick tittade han på oss. Så gick det med den dagen, det blev film i soffan på eftermiddagen istället och sedan lite kvällslek med Adam. Nu vet vi att vi ska fortsätta akta oss för ägg. Ägg är inget roligt för våra grabbar. Om man ska se något positivit så är det väl att Rasmus inte reagerar lika kraftigt som han har gjort tidigare år. :o). Slutade gott denna gång och de båda mår nu gott och snarkar i sina sängar!
 
Imorgon är det en ny dag, en kalasdag för de båda. / Bodil
 

Morsdag (25:e maj)

Det jag saknar ibland är att man inte kan åka hem till sina föräldrar en liten stund bara, sådär en fika eller middag och sedan åka hem igen. Igår kväll bestämde vi oss för en överrakningsresa jag och grabbarna. Vi styrde gammel-bilen mot Garphyttan och överraskade min mamma med blommor och present på mors dag! Oj vad överraskad hon blev! (Resan i sig var rätt spännade den också då vi hamnade i otroliga åskväder med hagel så grabbarna blev helt spaka och lite rädda i bilen).
Vi fick en trevlig söndag tillsmmans med mamma och brorsans familj. Vi hakade på kusinerna på springlopp i Karlslundsskogen. Ett lopp varje söndag och för varje lopp fick man en stämpel. Kusinerna fick sin fjärde stämpel och mina grabbar sin första. Roligt arrangemang!
Min mor tillsammans med alla barnbarn efter dagens spring-lopp.
Olle och Knut hjälper Anette med att så ärtor.
 
Och på fredag och lördag var det ju fantastiskt väder. Jag hade ledig fredag när dagis hade planeringsdag så det passade ju bra. Och vilket fint väder vi har haft! Då vi har sått gräs på baksidan så passade vattenspridar-lek ypperligt den varma lördagen. Det tänkta gräset fick sin del och grabbarna fick sin del av vattnet. Här Olle och grann-pojken i full fart!
Även fotbollsmatch nr 2för Rasmus hann vi med i värmen i lördags. Första halvlek provade han på att vara målis. I andra halvlek var han utespelare. Han hann både göra mål, orsaka en straff och skruva in en hörna i mål. Det sista kanske kommer bli hans snyggaste mål i hela hans fotbolls-liv. Vad konstigt att han fick till det tur-skottet redan vid 7 års ålder. :o).
 
Daniel har varit på Elitloppet så nu äntligen har jag fått hem han också! nu ser vi fram en kort-vecka. Så fantastiskt skönt! / Bodil
 
 

Slithelg (20:e maj)

Ja redan tisdag och vi vuxna är lite slitna. Vi slet i helgen och det blir nog en helg som går till historien i jobb på en helg för familjen Bingman. Bor man med en social prick som måste få sin sociala kvot uppfylld samt behöver njuta av helgen så är det inte ofta som vi båda jobbar på så här. Grabbarna har låtit oss jobbat på och lekt med grannbarnen mestadels. Hela garaget har gåtts över med rödfärg, det vita har gåtts över med grundolja och grundfärg, svart har målats på lampa och lite-här-och-där. Ser nu väldigt mycket trevligare ut. helt plötsligt ser dock de bruna dörrarna urfula ut så lite förhoppning om svart färg på dem så är jag nog nöjd sen! Lägg därtill att vi har öst ut några ton jord till, krattat, plattat, sått gräs, satt potatis och morötter så var helgen enbart full med jobb. Men det är ju skönt för själen!
En social prick sliter med garage och jordhög.
Och så var det ju Rasmus första riktiga match. Den var lyckad och en nöjd stor-pojk! Han verkar ha funnit sin plats i sitt "nya" lag. Till min förvåning hade han bestämt att han skulle hem och leka med en kille i laget som bor några kvarter bort. Vår annars rätt försiktiga pojk (till nya platser) åkte hem och lekte med sin nya kompis. Jag blir glad att han "törs" :o).
 
Vidare i fotbollens tecken gick det idag då Olle för första gången fick följa med på boll-lek. Passande samma tid som Rasmus fotbollsträning. Även lill-pojken var nöjd att få vara "fotbollsspelare". 
     
Grannlek!
På söndagseftermiddagen gick Rasmus på picknick med sin kompis Ida. De ville vara utan lillebrorsor och ibland måste de ju få vara själva. jag och Olle tog oss en egen picknick till lekparken nedanför oss. En butter Olle till en början som så gärna vill vara med sin idol till storebror. När picknicken bestod av gurka, digestive och salta pinnar så försvann den buttra minen :o).
Hadegott! / Bodil

Vårt fula garage.. (16:e maj)

... Är jag riktigt trött på rätt ofta. Det är litet, fult och framförallt för fullt med grejer! Grejer som jag inte vill ha, men som vi behöver, någon gång.. Jag skulle vilja ha ett sådant garage som brorsan, dvs större än vårt hus... 

Nu är det dags för en liten uppfräschning av garaget iaf. Lite ny rödfärg och vit färg. Nu har vi slitit klart all skitgöra så imorgon blir det målning! Jag hoppas på en sådan där dag då barnen är "självgående", leker fint, så jag får jobba ute typ hela dagen. Ett brejk blir det dock absolut imorgon då Rasmus har sin första match. Den får jag inte missa!

Återigen härligt med helg efter en hel arbetsvecka!
I onsdags hjälpte Olle till och skrapade. Det blev mest hack, så kanske inte den bästa hjälpen.. Men han är för hjälpsam vår lillebror just nu! Lillpojken min!!
//Bodil 


Klätterbarn! (9:e maj)

Poff och ännu en vecka till ända! Två-årig bröllopsdag i måndags som vi helt glömde bort! Tisdagen osynkade jobb med Stockholmsresor för båda och dagen gick ihop med hjälp av kompisar. Onsdag och lugnets dag med bibblan-besök och sedan premiär på skogslek, skärmsmygare och hjälpledare för mig. Att vädret var cirka 3 plus och regn verkade inte göra så mycket. Torsdag en febrig man och trötta barn. Fredag sjuk man och sjuk Rasmus. Ja, en vardagsvecka till ända! :o) Att sedan tvålfabriken producerar som aldrig förr och har högtryck är superroligt, men svettigt.
 
Här kommer några kort från lekparken på Kolmården!
Klasskompisar och fina kompisar. Rasmus berättade att det var en kille i tvåan som hade frågat Rasmus om han var tvilling med Ida. Blev full i skratt, men Rasmus tyckte inte det var så konstigt med det!
Även Olle och Max högt i nätet! Klättergrabbar!
Vår goa klätterkille! Olle är inne i en riktig mysperiod! kramar är han inte snål med. Hade gott! / Bodil

En liten vår-semester (3:e maj)

Vi tog oss en liten vårsemester tillsammans med familjen Männikkö till Kolmården. Egentligen tänkte vi åka närmare sommaren, men det var svårt att hitta en helg som passade bra. Men trängas behövde vi inte göra och det är ju skönt när man är iväg på sådana ställen. Inte lika sommarvarmt som för en vecka sedan så mössor och vantar på! Klantigt nog så glömde jag barnens mössor, trodde att de hade dem på sig när de gick ut till bilen, men si det hade de inte. Olle och Rasmus har därför varit söta i min och Daniels mössa hela helgen :o). (Om ni undrar på korten:o))  Delfinshow, safari, roliga apor, lekplatser, noshörningar, elefanter, kompislek, god mat och mycket mer! En djurpark är lika rolig för vuxna som för barn. Det blir mest bilder på djur för ovanlighetens skull. de är ju så söta!
Safari i kabinbanan och spaning efter vilda djur.
så vackra giraffer! Och ville man se björnar fick man titta högt och lågt. Nedan en björn högt upp i trädet över vår kabin.
Och här Rasmus favvo-djur, noshörningen som väntar på att få gå in och lägga sig.
Och skrindor kan ju vara bra att ha när benen är trötta. Tyvärr finns det dock oärliga människor överallt så dag 2 blev vi av med våra skrindor så då var det bara att knalla på...
Trollbarn
Olle tar en "powernap".
Olle fick astma dag 2, kämpade på och var glad, men här en tröttis påväg till utgången, ingen skrinda som sagt, bara en stark pappa! Gissa vem som somnade i bilen..

Idag tog vi oss en shoppingsväng på vägen hem via Vingåker där vi blev några plagg rikare och några sedlar fattigare. Summerar med toppenhelg och fantastiskt skönt att ha en söndag kvar på helgen! Trevlig lördagkväll. // Bodil
 

På väg... (1:à maj)

Länge sedan jag skrev något, men vardagen rullar på med allt vad det innebär. Denna vecka diare på Olle och en osäkerhet på att kunna åka på vår lilla semestertripp, men nu är vi på väg!! På återseende med bättre uppdatering! 



RSS 2.0