Årets första takdropp (24:e feb)

Vilken fin dag, sådana här dagar vill vi har fler. Mitt humör har dock ine varit lika fint i helgen. Vår lillpojk var det ju väldigt synd om för 2 dagar sedan när han hade så ont. Denna konstiga "sjukdom" försvann lika fort som den kom.(kallas tydligen höftsnuva) På lördagsmorgonen började han gå igen och på lördag eftermiddag var det precis som vanligt... Iochmed att doktorn sa att vi skulle ta det lugnt så har vi även försökt med det, men misslyckats rätt rejält. Hur gör man med en 3 åring som har mycket gas i kroppen? en del TV, spel och pussel, men dygnet har mer timmar än så.
 
Olle har bokstavligt talat tjatat hål i huvudet på mig i helgen... och sagt nej på alla frågor där jag vill höra ett Ja. Igår kom mina päron på blixtvisit påväg upp till Öppetspår och det var i rättans tid. Fick lite tid till en skidtur och tog även med mig Rasmus på en tur. Välbehövligt kan jag lova. Annars en rätt seg helg, tycker inte om sega helger.
 
Takdropp och skönt i solen har det varit idag. Som sagt har vi försökt att tagit det lugnt. Fika i trädgården mot solväggen.
 
Snöbollskrig
Imorgon blir det dagis igen, det trodde vi dock inte i fredags!
// Bodil
 

Tre grodor och två plåster (22:a feb)

Jaha, det bidde vab idag, men verkligen inte av den anledning som vi trodde igår när vi hörde snoren komma i näsan. Igår tyckte både jag och Daniel att Olle haltade mer än vanligt. Han haltar ju fortfarande, men väldigt lite vanligtvis. Inatt mådde han inte bra, ont i benet och oro i kroppen. Och så imorse så kändes det nästan likadant som samma dag då han bröt benet. Olle hade jätteont, vägrade att sätta ner foten i golvet och att gå var inte på tal om.
 
Det blev ett besök på akuten efter frukost. Summasummarum efter två stick i fingret, undersökning, röntgen så verkar det som Olle har fått en inflammation i höften som har samband med att en förkylning bröt ut på honom igår och även benbrottet i grund och botten antar jag.... Tydligen rätt "vanligt" fast helt nytt för mig. Tänk vad vi får lära oss av de små... Vi åkte hem från akuten några timmar senare med två plåster på fingrarna och tre plastgrodor rikare. En groda för varje stick i fingret och en groda för genomförd röntgen. Tänk vad bra att de har små överraskningslådor till de små, det värmer så i barnens hjärtan tror jag. Många tårar har fallit idag på Olles kinder  av smärta och arghet. Hoppas hoppas han mår bättre imorgon och kan gå snart igen!
 
Vi tar en lugn helg... igen..
 
Bröllopsblomma från i våras.
 
Trevlig fredag! / Bodil
 

Skolbesök (21:a feb)

Idag var det dags för Rasmus att göra sitt första besök i skolan, i förskoleklassens lokaler där det var öppet hus. Rasmus är ju lite blyg och skeptisk till sånt som skiljer sig från den trygga vardagen, så jag ville så gärna att han skulle få ett gott första intryck. Blev överraskad hur han efter det "obligatoriska" sitta-fast-vid-mamma efter ett tag på egna ben nyfiket tittade sig runt. Jag tror att det kändes bra i magen på honom att vara där. Och det kan jag lova att jag blev glad för! Nu hoppas vi att det blir bra för honom i höst på skolan.
 
Igår på vår lediga onsdagseftermiddag besökte vi bibblan. Det var hör och häpna första gången jag var där med Olle. Rasmus kände sig "världsvan" då de besöker bibblan med dagis 1 gång i månaden. När vi kom hem sa Olle till mig "Nu har jag varit på bibblan, nu vill jag gå på bio också".  Någon bio har Olle inte varit på, men han verkar tycka att det är dags. Däremot fick jag själv gå på bio med kompisarna och se små citroner gula. En film som gjorde gott för humör och själ. På tal om böcker så har jag börjat lyssna på ljudbok i bilen till och hem från jobbet. Hua, råkade välja en deckare så idag när jag kom till jobbet fick jag skaka av mig morden som hänt i bilen till jobbet. Inte helt lätt att börja koncentrera sig på sina uppgifter. Ändå underhållning att tänka på något helt annat under bilfärden. Just nu ser jag faktiskt fram emot att få åka till jobbet imorgon så att jag får lyssna på min bok :o)
     
Lek, läsning och fika på bibblan
 
Tror att Olle håller på att bli krasslig igen. Tyckte att han lät så täppt i näsan och i luftrören... Kanske inte så konstigt i dessa tider... Fredag imorgon, det tycker vi om. Vi får se imorgon om vi får jobba eller vabba.. 
 
Trevlig torsdagskväll! // Bodil

Plättishelg (17:e feb)

Äntligen har vi njutit av vinteraktiviteter! Vi har kört 2*plättbacken den här helgen på förmiddagarna. Rasmus har åkt slalom båda dagarna och Olle har åkt bob och lite längdskidor. Igår när vi skulle gå till pulkabacken så sa han med allvar i rösten "mamma, jag ska INTE åka slalom". Nej, det ska vi inte göra mer den här vintern. Olles ben är mycket bättre nu. Muskler har kommit tillbaka och gångstilen är nästan normal. Lätt haltning bara. Däremot uppskattar han verkligen att åka på boben själv. Så glad. Vi uppskattar vår pulkabacke/skidbacke på gatan. Vinterlyx! Rasmus fick sällskap av några grannbarn i backen och åkte själv en bra stund. De hittade även hoppet... blir lätt nervös av hopp....
 
Det blev ingen vurpa efter det här hoppet även fast man skulle kunna tro det..
 
Har njutit jag också av att ha vinterkul ute, även fast jag själv inte har varit så aktiv. Det blir en annan dag. Det har liksom räckt att se att grabbarna har njutit av vintern och fått frisk luft i mina lungor.
  
Roligt att prova laggen
Någon plusgrad så även en snögubbe bidde det i helgen.
Vi har även hunnit med kalas och fika hos kompisar i helgen. Aktiva dagar och lugna, tidiga kvällar hemma i lugnet. Snoren och hostan är nästan borta på oss alla. Nu är det dags för ännu en vecka igen...!
// Bodil
 

Hjärtans dag (14:e feb)

Idag var vi alla redo för jobb och dagis igen på en så fin dag som alla hjärtans dag. Det är gott att kramas lite extra... och framförallt att ha någon som man kan krama lite extra. Det är inte alla som har det. Bestämde i bilen hem att jag skulle bjuda de mina på middag idag på "restaurang" dagen till ära. Vilken lyxmiddag vi fick på Max :o)
 
Brasa i kaminen och inte så många knop till idag. känner mig skadad... igår skulle jag hjälpa Olle upp ur en snödriva och det hände något i ryggen. Nu har det varit konstant värk sedan dess. Va?! På mig som är odödlig... fattar igenting... imorgon har jag iallefall bokat tid för ryggknakning.
 
Kalsong-kram från grabbarna
Kram till er alla på alla hjärtans dag! Till ni alla vänner och framförallt ni i tjocka släkten som bor för långt borta för en fysisk kram!
 
// Bodil
 

Vi vinkar hejdå... (12:e feb)

... Till mormor som hoppar på tåget mot Örebro. Vi tackar för vab-hjälpen idag!


Omplanering (11:e feb)

Det blir ju en del omplanering i vardagen med småbarn. I fredags flexade jag ut någon timme tidigare för att fara med barnen hem till garp. vi skulle fira 6 åring, 35 åring och mina föräldrar som varit gifta i 40 år. Åka skidor, grilla korv ha det gott. Hann förbi Ornäs innan Daniel ringde och sa att det var 39 i feber på Olle. Ingen idé att åka. Nähäpp. Kände mig aningens sur. Lördag - Olle feberfri igen. Jahapp, men inne/hemma dag. Är så vintersugen. Söndag, helt slut och mina egna luftrör som skrovlar. Aningens sur, är så vintersugen, att vara tillsammans hela familjen på skidutflykter. Få lära Olle att åka längdskidor, att se Rasmus skida på. Olles ben skulle palla längdskidor, slalom håller vi oss nog ifrån en stund till :o)  Vi hinner, jag vet, men jag känner mig lite sur.
 
Barnkalas stod på agendan i söndags för Rasmus. Trodde ett tag att det kunde bli omplanering pga Ollles sjukdom, men det gick ju bra! Kan inte säga att jag tycker det är det roligaste som ska anordnas, men vad gör man inte för sina barn. Ett gäng dagisbarn kom och kalasade tillsammans med Rasmus och han var superglad! 40 chokladbollar tog slut på nolltid.
 
 
Mormor kom upp en sväng av längtan till barnbarnen. Tänk vad bra att vara pensionär! Hon får även äran att vabba en dag åt oss när hon ändå är här. Efter 3 feberfria dagar blev det feber igen på Olle. Skulle behöva vårda mig själv också. Supersnorig och skrovlig. Känner mig lite sur, men jag vet, det är bara lite snor och feber, jag hinner, en sjukdom som man blir frisk ifrån.
 
Ta hand om er. / Bodil

Innebandygänget (7:e feb)

Igår hade vi äntligen favoritdagen onsdag vilket betyder hämtning efter lunch. Vi tog det rätt soft då Rasmus är llite hostig. Vi bakade chokladbollar till Rasmus kalas och så tog vi några åk i Plättis. Rasmus ville inviga sin födelsedagspresent i backen, tefatet. Olle var glad för att han äntligen kan åka bob i backen igen!
Vroom
Glad att få köra nerför backen igen!
 
Olle haltar på. Rätt grovt. Vi försöker på att öva att ha tårna rakt fram. Han vill gärna sätta ut foten i 90 gradig vinkel vilket blir en väldigt konstig gångstil. I helgen när vi var på Maserhallen så märkte jag att en hel del tittade på Olle och hans gångstil. Något barn sa också "titta vad konstigt han går". Ja, han går ju konstigt så jag bryr mig just inte så mycket om folk tittar. Han kommer ju bli bra. Tanken slog mig dock till alla de barn (och vuxna) som faktiskt har ett funktionshinder som alltid får blickar på sig. Undrar om man vänjer sig med det?  
 
Avslutar med ett kort på 3 Bingmans i bollrummet.
Rasmus, Emmy och Olle = 3  goa Bingmans.
 
Trevlig torsdag. // Bodil
 

Insikt (5:e feb)

Idag har det varit en sådan där dag som har innehållit några händelser som gör att jag förstår att vi har det bra. alla har vi något som gruvar eller bekymmrar oss. Vissa små bekymmer vissa stora (som kanske egentligen även de är små) Imorse lämnade jag barnen samtidigt som ett par andra. När jag gick därifrån kom jag till insikt att alla barn har inte föräldrar som bryr sig till 100%. Det tar jag för givet, men det ska vi inte göra. Kände mig upprörd och funderade långt in på dagen vad viktiga alla vi föräldrar är för våra barn.
 
Snön har kommit tillbaks. Det tycker vi om så att det blir lite mjukare i backar och spår. Nu kanske vi törs till plättis igen! Alla borde vara glada för snö, men tyvärr finns det allt för många i vår ålder som faktiskt har smärta i kroppen som gör att snön inte blir rolig, inte kan njuta av allt roligt som man kan göra i snön. Så synd om dem som har ont. 
 
En annan händelse som hände nu på kvällskvisten var när jag åkte till kupan och hämtade ett bröllopskort som vi har haft på inramning. Det är ju inte helt gratis att rama in kort, men det ville jag ändå kosta på mig. Träffade på 3 st ex kollegor från mitt förra jobb. Två av dem går fortfarande arbetslösa. Mer än 1 år nu. Den ena jobbade jag rätt nära, jag visste alltid att när den här personen jobbade så hände det grejer i maskinen. En riktig arbetsmyra. en person som jag varmt skulle kunna rekomendera till en arbetsgivare. Fel namn och inte så många kontakter sa han själv var problemet. Han frågade mig hur jag trivdes på mitt jobb. Jag trivs bra, svarade jag och log. Kan man svara annat än man trivs bra under ett sådant samtal? Efter en del prat sa jag "lycka till" med jobbsökandet och kände mig lite dum när jag sprang in på kupan och hämtade en dyr inramad bröllopsbild som strålar lycka.
 
Nu ska jag avsluta min popcorn-skål, mysa upp vid Danken en stund innan jag går och knoppar hyffsat tidigt.
 
// Bodil
 
 

Grattis Rasmus 6 år (2:a feb)

Vår bästa 6 åring!
 
Japp , igår var det dags att fylla sex år för vår storpojk. Han vaknade innan vi hann upp. Han kom nerkrypande i vår säng, det var helt enkelt dags att masa sig upp och göra sig redo för födelsedagssången och fikat på sängen. Jag frågade om han ville gå och vänta i sin säng. Nej det är bättre jag ligger i er säng om jag får många stora presenter så får dom plats bättre i sängen. så rätt!
 
 
Dagen firades med tjocka släkten. Farfar och Kerstin gav barnen ledig dag och firade hemma. Sedan kom en hel bil från sundsvall på eftermiddagen och tog över firandet.
 
Idag var det dags för forsacupen på Maserhallen och infria löftet till Olle om att få bada nu när gipset är borta. Båda mycket lyckade. Dock så blev vår lillkusin magsjuk verkar det som så nu sitter vi och "känner" efter om vi alla är friska. Peppar peppar....
 
Nu blir det snart läggdags för grabbsen och sedan melodifestivalen tillsammans med svärmor i soffan. Trevlig lördag ni alla! / Bodil

RSS 2.0