Vårhelg! (30:e mars)

Vilken vårhelg! Eller en tidig sommarhelg snarare. En blandning av allt har den här helgen innehållit. Lugnt hemma, lite stök och bök i garaget, gomiddag med familjen Mellsta, kalas för båda barnen, byte av däck, punkalagning på cyklar, kaffe på altanen och framförallt en hel del utelek med grannbarn som kommer ut i finvädret! Så härligt det är och sommaren är snart här känns det som även fast det bara är mars... 
 
De senaste veckornas pyssel pryder nu Rasmus vägg i sovrummet. Han är inte klar säger han..Mer pärlplattor på G.
 
 Lek med klasskompisen Ida. Denna lek "byt kläder med varandra" kanske inte Rasmus skulle tycka om att den lades ut på nätet, men min läsarkrets är ju inte alltför stor :o). Visst är han söt i en fin tunika !!!
 
Hade bra!

Konstiga familjen (28:e mars)

Annorlunda, så kan man känna sig ibland. Konstig eller annorlunda. Fast egentligen är vi nog superduper-normala! Att jag bor med en halv-glömsk norrlänning, som glömmer att handla 1 av 2 saker... Som kan gå ner i källaren för att sedan stå och klia sig i huvudet och komma upp tomhänt. Att sedan jag i ena stunden vill leva på existensminimum och vara hemmafru till andra stunden sträva efter att bli miljonär. Det är nog inte så konstigt... mer än 40 års kris skulle jag tro :o) Det finns nog många som känner sig annorlunda, så även jag ibland.
 
 
Ett tok-kort på konstiga familjen? Fotograf Alf Lysén i Falun.
/ Trevlig helg! Bodil

Nästan ensamma..(26:e mars)

.. var vi i backen idag på Romme Alpin. Vi delade backen tillsammans med 3 andra familjer... inte så trångt direkt! Backen såg lite trött ut, som att han var trött på alla skidåkare. Började bli lite klent av snön på vissa ställen, bland annat i liftbanan där tussilagon prydde sidorna. Olle var duktig och åkte lift själv... ända tills han kom lite för nära kanten där snön tog slut och tjoff så låg han med skidorna långt ute i den bruna leran. Han blir lite förnärmad när det händer något sådant så jag ska inte prata högt om det :o). Men visst är det kul att få ännu en vinterdag en usel vinter som denna! 
Olle tar en paus och dricker lite saft medans jag och Rasmus tar oss några åk i "Lisas Hage".
 
Nya familjenöjet är numera storhandling på Ica Maxi. vi har fått grabbarna (läs Rasmus) att förstå att det kan vara kul att vara i ett lekland som de har på Ica Maxi. Nu blir det fler familjehandlingar tillsammans med Danken i lugn och ro. Tänk vad konstigt...En helt vanlig onsdag snart till ända, tröttheten är stor så en tidig läggning tack! 
// Bodil 

Tysta leken (25:e mars)

Vi äter våfflor som så många andra idag. Det ska vara mycket sylt tycker Olle, men grädde törs de sig inte på...tänk om de visste hur gått det är med grädde!
Idag med posten kom ett paket till Olle från farmor med lite kvarglömda grejer och även 2 st kexchoklad. Det krävdes ett samtal till farmor för att förstå att en av kexchokladen var till Rasmus. Inte alltid lätt att dela med sig men nog så viktigt!
Vår lillebror kan prata både mycket och högt...Idag på dagis hade Olle lekt tysta leken med ett gäng kompisar. där bevisade han att han kunde vara tyst då han gick segrande ur dessa matcher. Båda omgångarna intygade fröknarna. Det var nog Olles happening en helt vanlig tisdag...
 
Själv så har Ace Wilders låt etsat sig fast i mitt huvud. Kanske är det texten som inspirerar mig... vad vet jag:o). I don´t wanna work work... eller vad det nu är hon sjunger.
 
Idag som flera dagar i förra veckan har godnattsagan bestått av självaste Linus på linjen på paddan. Fantastiskt barnprogram och jag känner att humor är gott!
 
En helt vanlig tisdag... / Bodil

Fotografering (16:e mars)

Innan jul var vi iväg och tog familjekort. Vi åkte hem till Daniels kollega Alf Lysén som bor i Falun. Det är han som har tagit alla korten nedan. Här får ni ett smakprov. Skjortorna på, men även fotbollströjorna togs med för mer lättsamma kort.
 

// Bodil

Ensam (15:e mars)

Och så den här envisa sjukan hänger sig fast i mig. Jag sade förra helgen att vilken tur att jag var sjuk den helgen och inte den här. Inte trodde jag att det skulle hålla i sig mer än en vecka heller! Lite bättring på ögoninflammationen är det iaf idag. Har fått antibiotikadroppar till ögon och även öron där jag hade en inflammerad trumhinna. Hosta och halsont hänger även det i. Uscha! Just den här helgen skulle vi på 90 års kalas och det är ju inte varje dag vi har äran att fira 90-åringar. Tyvärr så fick jag stanna hemma i min ensamhet. Och ensam känner jag mig. Grabbarna och Daniel packade bilen och for själva upp till höga kusten för att fira Daniels mormor Ingrid. Helt ensam är jag inte ikväll dock... Iochmed att vi skulle vara borta den här helgen hade jag lånat ut vårat hus den här helgen i samband att det går Skidspelen i Falun, det skulle ju stå tomt var tanken... Så ikväll kommer mor, far och sedan kompisar till dem och bor här. Så kan det bli :o)
 
Ingen höjdarhelg, men de övriga har som tur är en toppenhelg. Hörde något om golfpremiär i Norrfällsviken och en hel bunt med tremänningar att leka med. De har det bra vet jag! På återseende! // Bodil

Jag och Olle (11:e mars)

Jag och Olle kör en kombo här hemma i dagarna två. Jag är sjuk i lite-av-allt känns det som. Olle hostar och har lite astma, inte så mycket mer än det, ingen feber, men välbehövd lugn hemma passar bra. Vi kör en kombo helt enkelt, vab med sjuk mamma. Tänk om allt kunde infalla så effektivt.. Olle är på hyffsat gott humör och låter mig vila då och då för trött är jag och kroppen vill sova! på eftermiddagen har vi roat oss liggandes i sängen och tittat på bl.a youtube. Har visat barnen hur mina idoler i melodifestivalen såg ut på min tid... vi har diggat till Herreys, Carola m.m. Nog var det bättre förr alltid :o)
 
Måste föreviga Rasmus första innebandymatch i söndags, och jag tror han fick mersmak! Efter att ha legat under med 3-7 så vände de matchen och vann med 9-8. Att sedan Rasmus hade lyckats prickat mål i matchen gjorde ju saken ännu bättre. det blir nog fortsättning med innebandy lirandet nästa säsong känns det som. En lyckad aktivitet med superbra ledare!
 
Idag på eftermiddagen så har han pärlat vidare, har precis strykt ytterligare tre flaggor... Japan, Island och Grekland har nu blivit klara.. Fortsättning följer...
 
Ja, så ser en vabdag med sjuk mamma ut. Inte så mycket att hänga i julgranen direkt, men försöker att intala mig att det varit en rätt bra dag efter förutsättningarna...  // Bodil

Kära sol (8:e mars)

 Det är lika bra att acceptera att det är vår efter en usel vinter. Några fina vårdagar i snömängder blir det inte i år, men idag var det fantastiskt att solen äntligen kom fram! En lugn dag med lite grannlek, solpromenix, cykelturer för grabbarna runt kvarteret och så försöka kurera oss litegranna. Rasmus fick avstå första innebandymatchen vilket sved i hjärtat för honom. Ny chans kommer imorgon så vi hoppas hostan blir lite bättre tills imorgon. Jag fick en ögoninflamation flygandes på mig i eftermiddag och Daniel är segare än någonsin. Vilken härlig familj!! 

Sanna Nielsen återigen segrare, men barndängan kommer med säkerhet bli Ace och Oskar Zia.. Fel låt vann enligt Rasmus.. 
Mycket pärlande och nu flaggor. Det är mamman i huset som stryker pärlplattorna för om karln i huset gör det ser det ut som nedan... Med kraft och mycket värme :o)

Dags att sova och hoppas på piggare familj imorgon! /Bodil 


Hej ! (7:e mars)

Hej igen! Bloggen är inte nedlagd, det är bara jag som är överalltochingenstans känns det som. En sådan där fullbokad vecka har farit förbi. En vecka som har gått ihop med hjälp av mormor som kom upp med hjälpande händer. En mormor som var hemma med en sjuk Rasmus, som lagade middag, som var med till tandis med Rasmus och mycket annat. Det känns så långt bort till föräldrarna ibland.. Det är synd.
 
Nu är det helg igen och det känns toppen. Vi ska kurera oss litegranna i helgen, med förhoppning om att kunna vara med på några roligheter i helgen. Hade gott! // Bodil 

RSS 2.0