Bröllopspresent (26:e aug)

Det var dags för oss vuxna att få sticka iväg på en bröllopspresent. Vi visste att vi skulle iväg på 1 dygns utflykt. Barnvakt i form av farfar och Kerstin kom upp till oss på fredagen och på lördag kl 11 stack vi iväg med 4 kompisar till oss. Det bar iväg till Styggforsen! Ett naturreservat utanför Rättvik vid Boda kyrkby. Lite vandring och lunch i skogen, Sedan checkade vi in på Rättviks Camping! Långbryggan, grill och en massor av prat. En uppskattad present och barnfri tid. Jag tror att vi hade tur med vädret då solen var med oss hela dagen lång. Vattenpölar på Rättviks camping när vi checkade in, men vi njöt av sommarens härliga strålar.
     
Styggforsens naturreservat
 
Ja, barnen då... de lekte mest med Kerstin och hade det bra. Farfar hittar ju som vanligt något projekt som han tar sig för. Denna gång totalrensning av vår lilla verkstad. Mycket bra slutresultat på det projektet!
 
 
Nu dags att sova sig i form inför jobbvecka nr 2. Hoppas på en bättre sådan då förra innehöll feber för min del och snor för Olles del. / Bodil

sista timmarna på semestern.. (19:e aug)

Några veckor till skulle ju sitta fint av semester, men nu är det slut på ledighet för denna gång vare sig man vill eller inte. Igår kom vi hem från Garphyttan. En del jobb har gjorts i pappas garage, men utflykter också. Hann även med en av mina favvo-affärer; Stadium Outlet. Lever verkligen upp till sitt namn outlet där priserna är toppen! Nytt regnställ till mig, två par löparskor till mig, löparskor till Rasmus, regnställ till barnen, 1 st regnmössa, tjock fleecetröja till Rasmus, 3 par trosor och 5 par strumpor. Pris på detta??? 1800kr för fina grejer! 

Idag har vi chillat lugnt här hemma. Eller lugnt och lugnt.. vi höll på att bli galna på en lillebror i huset som var på tok för trött och trottsig på förmiddagen. Efter en påtvingad middagslur så var ju eftermiddagen lugn och skön som tur var. Danken tog med barnen till kompisar på gatan där det blev bad och fika. Jag klippte gräs, plockade lite vinbär (som har blivit saft nu på kvällen) och "städade" upp litegranna i trädgården.

Imorgon är det dagis och jobb. Vissa i familjen har lite oro över det. Rasmus kunde inte somna för han låg och funderade på dagis. Jag sympati-oroar mig för Rasmus skull. Kanske tur det så jag slipper få jobb-ågren över mitt eget jobb :o)

Jag tror nog de sista badbilderna för den här sommaren kommer här:

Ånnabodas fina badplats där en annan har hängt en hel del i sitt liv.




Mormor värmer en kall Olle.

Hejdå kära semester, vi ses snart. / Bodil


Fina dagar! (15:e aug)

Har ju rätt sen semester i år och vad skönt att vi fick njuta av några riktiga sommardagar innan jobb och dagis drar igång! Jag och grabbsen packade in oss i bilen imorse och for hem till Garphyttan. Vi gjorde ett långt lunch-och-badstopp i Guldsmedshyttan och njöt av sommaren! Dagarna med sol och bad är tyvärr för lätträknade denna sommar, men nu kan vi öka på den dosen.



En fin liten badplats i guldsmedshyttan.


På kvällen blev det badkar med kusinerna på Norrvägen. Smutsiga kläder och varmt väder gjorde att det blev kallsong-race hem till Nygatan. Mysig bild på min kära grusväg, men sekunden senare var det en skrubbad skinka och blodig armbåge istället på lill-token. Han är van efter denna sommar.

/ Ser fram emot en fin morgondag på hemmaplan! // Bodil


Tävlingar och strutsar (13:e aug)

Rasmus är rätt tävlingsfixerad.. om mycket. Det smittar av till lillebror så det ska ju tävlas om typ allt! Ibland om "vettiga" grejer som att springa fortast eller att kasta någon boll någonstans. Omedvetet (som så vanligt) kan det nog vara vi föräldrar som påverkar, vi är ju inte direkt de minst sportintresserade och rätt "tävlingsintresserade" själva. Men ibland blir jag så matt om att det ska tävlas om det mesta. Vem som dricker mjölk snabbast, springer fortast i trappen (jämsides vilket en annan tycker är farligt), först in på toaletten, vem som kissar snabbast, hoppar snabbast över staketet, hinner först till sin mamma, brottningsmatcher osv. Tävlingarna tar aldrig slut helt enkelt. Nu är ju lillebror rätt snabb och ettrig så matcherna blir rätt täta och det är inte alltid storebror som går segrande ur fighten. Frågan om det någonsin tar slut på tävlandet av idiotiska grejer mellan två bröder...

Idag gjorde vi en Borlänge-utflykt till strutsarna. De är ju roliga djur. Roligare var de olika bilarna, cyklarna, traktorerna man kunde köra. Inbjöd såklart till tävling så trehjulingarna gick på två hjul i kurvorna och bara ett litet skrubbsår får jag vara rätt nöjd med efter den utflykten.

Respekt för de långhalsade djuren


Tävling...


Prispall, denna gång fick Olle stå högst upp.


Stora Tuna kyrka i bakgrunden.

Annars en rätt lugn dag hemma. Det ständiga plockandet tog rätt stor del av dagen kändes det som. Vad grejer man har som så ofta ligger på fel plats :o) Danken stack iväg till jobbet imorse och det blev tomt utan honom när vi nu har haft 4 veckor tillsammans. Nu håller vi tummarna för fint väder sista veckan, det sägs ju att det kan bli rätt skönt i veckan.

// På återseende / Bodil

Boll-lek och kalas (12:e aug)

På förmiddagen idag började vi möblera litegranna i Olles rum. skrivbordet är färdigmålat och flyttades in i rummet samt sängen flyttades från vårt sovrum till Olles rum! Snart dags för läggning i nya rummet! Och hur ska det kännas för oss vuxna att inte ha en snarkandes Olle i sängen bredvid sig när vi lägger oss???!! Stor förändring i famlijen Bingman! :o)


Olle hjälper till att få ny/gammalt skrivbord på plats.

På eftermiddagen var det kalas hos Wilma. Skönt väder och utelek.


Barnen njuter av fiskdamms-påsar.

Kalasfirandet var precis bredvid fotbollsplanen där det var dags för första gången av höstens boll-lek. En rätt intensiv eftermiddag, men boll-leken var efterlängtad kan jag lova.


Uppvärming. Rasmus i liverpool-rött i mitten.


Full fart!

     
Den här gången hade vi glömt bollen till Olle, men då blev det 100 meters spring istället. Hur orkar de små?
Olle står i startställning som ibland blir en kullerbytta i startögonblicket av någon anledning. OS-inspirerad?
Brorsor...




som brottas efter boll-leken. Varför är det så roligt att brottas som grabbar? Ingen favvolek för mig iaf..



Krafterna börjar ta slut.. och ett envist grässtrå hänger framför ögonen...

Igår var vi hem till familjen Samuelssons på kräftskiva, de som fångades natten innan. Ja gott och trevligt var det! Blev senare än vanligt för barnen så natten närmar sig... Ja, vem är tröttast i familjen just nu? Olle var så trött när vi cyklade hem från boll-leken att han somnade i cykelstolen. Rasmus var rejält trött han också, men "bet ihop" på hemvägen då han hade kört sparkcykel till dagens kalas och boll-lek. Bara att sparka på helt enkelt kom vi överens om för att ta sig hem.. Danken trött efter en fotbolls match och jag helt enkelt slut av att bara vara en mamma för grabbarna Bingman för ännu en dag! :o)  

nu är det dags för läggning i Olles "nya" rum!

// Bodil




Hej! (10:e aug)

Det var länge sedan! kanske är det just denna årstid man ska blogga som mest när man äntligen hinner göra en massa kul och när kropparna känner sig pigga. Massor av fantastiska kort knäpps på glada sommarbarn... nej Så har det INTE blivit denna sommar. Glada barn har vi haft allt som oftast, men kameran har inte följt med på så många utfllykter. Inte heller bloggsuget, nu börjar det dock kännas som vanligt, på hemmaplan, just nu sovande barn och ingen karl i huset, då kommer blogg-suget fram.. Jag tror jag summerar det hela med att semestern såklart varit toppen, skön och välkommen. Det blir bara en massa blaj om jag ska berätta allt vi gjort. Det behöver ju inte vara den stora utflykten som varit den bästa, den lilla kan vara den bästa ur barns ögon. Vi har varit ute och åkt en del, visar några av de kort som har tagits.
   
Västkusten. Rasmus försöker fiska krabbor, Olle klänger och brottas med sina föräldrar.
Minigolf är ju en favorit i vår familj.. Den här sommaren för alla utom Danken för han har fått tjejdäng varje gång :o)
Middag på fina västkusten, en av de bästa kvällarna på semestern tror jag!



Läggdags i tält på Västkusten.

Nu har vi varit hemma en vecka. Fixat, grejat, hälsat på, haft besök och gjort lite dittan och dattan. Olles rum har tapetserats om, ett skrivbord för 75 kr har köpts. Det hålls på att målas just nu. Snart snart snart ska Olle få ett eget rum att bo i. Danken har stuckit iväg på ett fånga-kräft-dygn. Vi får se vad det blir. Kräftskiva blir det imorgon, men om det blir på köpta eller fångade kräftor har jag ingen aning om...

Hade bra! / Bodil

RSS 2.0