Tävlingar och strutsar (13:e aug)

Rasmus är rätt tävlingsfixerad.. om mycket. Det smittar av till lillebror så det ska ju tävlas om typ allt! Ibland om "vettiga" grejer som att springa fortast eller att kasta någon boll någonstans. Omedvetet (som så vanligt) kan det nog vara vi föräldrar som påverkar, vi är ju inte direkt de minst sportintresserade och rätt "tävlingsintresserade" själva. Men ibland blir jag så matt om att det ska tävlas om det mesta. Vem som dricker mjölk snabbast, springer fortast i trappen (jämsides vilket en annan tycker är farligt), först in på toaletten, vem som kissar snabbast, hoppar snabbast över staketet, hinner först till sin mamma, brottningsmatcher osv. Tävlingarna tar aldrig slut helt enkelt. Nu är ju lillebror rätt snabb och ettrig så matcherna blir rätt täta och det är inte alltid storebror som går segrande ur fighten. Frågan om det någonsin tar slut på tävlandet av idiotiska grejer mellan två bröder...

Idag gjorde vi en Borlänge-utflykt till strutsarna. De är ju roliga djur. Roligare var de olika bilarna, cyklarna, traktorerna man kunde köra. Inbjöd såklart till tävling så trehjulingarna gick på två hjul i kurvorna och bara ett litet skrubbsår får jag vara rätt nöjd med efter den utflykten.

Respekt för de långhalsade djuren


Tävling...


Prispall, denna gång fick Olle stå högst upp.


Stora Tuna kyrka i bakgrunden.

Annars en rätt lugn dag hemma. Det ständiga plockandet tog rätt stor del av dagen kändes det som. Vad grejer man har som så ofta ligger på fel plats :o) Danken stack iväg till jobbet imorse och det blev tomt utan honom när vi nu har haft 4 veckor tillsammans. Nu håller vi tummarna för fint väder sista veckan, det sägs ju att det kan bli rätt skönt i veckan.

// På återseende / Bodil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0