Midsommar i Järvsö (23:e juni)

Och så var det då dags igen att fira Hälsinge-midsommar tillsammans med familjen Alnö, Peppe och lilla Emmy.  Vi for in till Järvsö och Stenegård för fint midsommarfirande. Inte så aktivt dansande pojkar, men jag fick låna Svea så att jag fick dansa litegranna. Midsommardagen bjöd på finfint väder så vi alla fick bada i Ljusnan efter det. Den nya traditionen med familjefotboll Bingmans vs Svenssons var i år snäppet vassare än förra året och slutade 5-5. Nästa år får vi nog hyra in en domare tror jag...
 
Fiskelyckan var bra i år. en brax, några små abborrar och en liten rödögd mört tror jag det blev. Alla duktiga fiskare! 5 kamp, god mat, umgänge och glada barn som lekt i massor. Ja, en bra midsommar helt enkelt!
 
De "fina" tapeterna i sovrummet. Torsdagskvällen började med ett evigt vickande på en väldigt lös tand för Rasmus. Så lös så det inte gick att somna. Arvid hejade och peppade på Rasmus så att han skulle dra ut den, men det gick inte. Klockan blev efter 10 och hög tid att sova... utan att ha  dragit ur tanden. På morgon när Rasmus vaknade så var tanden borta. Tandfén, Arvid eller någon annan som dragit ut den... vad vet jag. Rasmus var iaf övertygad att han svalt den, men såg glad ut för det. till slut hittade vi den i sängen! På lördagen var det dags igen för att dra ut tänder! Under en fotbollsmatch fick den andra lösa framtanden en törn och poff så drog Rasmus ut även den av bara farten! Ja, tand 4 och 5 tappades i Järvsö och vi fick med oss en tandlös pojk hem!
      
Fina blommor, fint firande, fin fiske-Olle och en fin midsommar-Svea!
 
Grabbarna och lillkusinen letar sig upp från älven till stugan.
 
Att mysa med en frussen Olle är gott!
Barnligen fiskar! Svea, Arvid Olle Rasmus och så två grannpojkar Erik och Oskar.
 
Nu har vi vänt på dygnet med sena kvällar och peppar peppar även sena mornar! Känns lite småsegt att det inte är semester ännu... så vi lär pallra oss upp en vecka till innan vi slipper bry oss om tider på samma vis.
 
// Bodil
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0