En dag med Olle... (20:e sep)

En dag med Olle är händelserik... Det vaknas tidigt och sen gasas det på. Faktiskt en antydan till att sitta still några minuter i soffan och titta litegranna på TV på morgonen... sen ska det ner på golvet och stökas runt. Olle kan man hitta på diverse ställen. Inte alla så lämpliga tycker en mamma och pappa.

Hur mycket papper finns det på en rulle?

Till frukost äts det gottabra! Havregrynsgröt, havremjölk och smörgås. Vanligtvis får man en lång haranga av diverse ord om inte frukosten kommer fram fort nog. Det pekas och pratas att frukosten ska fram illa kvickt. Puh.. några minuters lugn och ro medans gröten glider ner, sen kommer nästa haranga om att det ska upp ur stolen och iväg på nästa uppdrag. Försöker muta med frukt eller flingor för att sitta still en stund... Bråttom bråttom.... upp ur stolen.. Det småpysslas, dras i lådor, klättras upp på matbordet eller stolarna 15 ggr medans frukosten röjs av bordet. Blir oftast en runda i källaren för att kolla tvätten. Olle hjälper till på sitt vis. Det dras kläder hit och dit. Rena kläder läggs i tvättkorgen, blöta i maskinen och smutsiga hängs upp.... sedan brukar det bli bus i gillestugan med brorsan, kojor, hopp i soffan och tittut medan en annan fixar tvätten "på riktigt". 

När vi ska gå ut upptäcker man att alla kastruller ligger i hallen... effektiv liten pojke... skorna ligger överallt förutom på skohyllan. Olle har kommit på att han når nyckelkorgen om han ställer sig på skohyllan och den är väääldigt intressant. Att klä på "slingrande ormen" vet nog de flesta föräldrar hus svettigt det kan vara... puh... ute är det härligt tycker Olle. Om grannarna är ute vinkar han glatt och säger HEJ. Ibland bär det av rätt ut på gatan, som tur är har vi storebrorsan som skriker "mamma, Olle går ut på gatan!!" Sen ska det gungas, lekas i sandlådan, klättras på möblerna på altanen, ätas ärtor, ätas äpplen. Härligt att vara ute tycker Olle iaf!

Det är något speciellt att sitta på bord verkar Olle tycka... knaprar på hemmaodlad morot

Lunch.... gäller att ha något färdigt för han är trött lillen lagom till den tidiga lunchen... och då kommer den långa harangan av diverse ord att maten ska fram SNABBT! Puh, jag försöker.. Äts med god aptit, törstig och havremjölk är supergott tycker Olle. Pekar och förklarar vad han ska ha, förstår man inte snabbt nog så kommer en sked med mosad potatis flygande... Energin fylls på och han kan helt plötsligt bli PIGG igen!  Nedvarvning, vad är det?? Ner i vagnen och en sömnlur på ca 1.30-2h. Nu väntas Rasmus egentid och vad det är får komma i "en dag med Rasmus". Även mamman laddar batterierna för eftermiddagen.

När Olle vaknar så finns det en liten stund för gos innan gasen trampas ner igen.... åså fortsätter dagen. Nog tror jag att en storebror speedar upp den lille. Rasmus är ju det roligaste som finns att springa efter! De dagar jag jobbar möts man av en överlycklig kille som kastar sig i famnen och ger bamsekramen! Härligt!

Att sitta och "lära sig saker" är svårt. Tröttnar efter några sekunder och fortsätter med något annat. Favvoleksaken har vi lånat av mormor... att stoppa ner olika former i hål, det är skoj... ett tag.   

På kvällen kommer tröttheten och då vill man vara hos mamma. Bäras en stund eller sitta i knät en stund med nappen... sedan kommer han på att han ska göra något igen, typ klättra upp på matbordet och kolla in om det finns något "farligt" som man kan lägga klorna på. När vällingflaskan visas kommer Linuspålinjen-harangan igen... öka öka, välling nu, säger han! Så gott och härligt att sitta i mammas knä och äta välling. Sedan blir det sängen och det tar oftast bara några minuter innan vår lille tok-pojk sover. jag skulle nog också somna bums efter en sån aktiv dag.. som Olle har varje dag...

Jag kan göra som storebror, nämligen hoppa nerför soffan! Ja, ner kommer man, men frågan är hur ont det gör....

Tyvärr hör ju bulor, sår, näsblod, rådnader till Olles vardag. Men så blir det när man inte har så bra kroppskontroll, men tror att man kan allt! Bulor... vet inte hur många Olle haft... Rasmus har nog haft typ 2. Näsblod har Olle blött misnt 2 ggr.. jag tror aldrig Rasmus har gjort det... Olika är de de små Bingmans...

// Bodil

Kommentarer
Postat av: Carina

Jösses Bodil. Nu förstår jag vad du pratar om när du säger att det är full fart på er lill-kille :)Förstår att det kan vara jobbigt ibland men go är han allt er minste Bingman.



Kram



2010-09-21 @ 18:14:45
Postat av: Johanna

Mitt i prick!

2010-09-21 @ 21:53:10
Postat av: Stina

Puh... min puls ökade några snäpp när jag lägste om denna späckade dag. Du e stark du Bodil!

2010-09-21 @ 23:04:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0