Stugan (28:e aug)

Sista sommartrippen för den här sommaren, men vilka härliga sommardagar! Vi drog till Järvsö efter lunchen i fredags. Varje gång vi kommer till stugan så säger vi till varandra, varför åker vi inte hit oftare? Lugnet och charmen med de gamla kaffekopparna, de udda tallrikarna och de otroligt gamla och "fula" tapeterna. En toppenhelg där fiske har stått högst upp på "vilja-göra-listan" hos båda grabbarna. Olle har fiskat 1 gång i sitt korta liv och det var i somras. Då var han lyckligt ovetandes av att han fiskade utan krok då det var säkrast för oss alla då spöt var överallt. Nu hade han krok och mask. Oj vilken lycklig pojke... varje gång han drog upp spöt ur vattnet så utbrast han. "titta, fångat mask" och var så nöjd. Nej, någon fisk fick han inte lillen då masken var huvudpersonen för honom.

Olle letade verkligen efter fiskarna, gjorde långa försök med hoven, men det blev mest grus och sten som napp. Men tänk vad intressant det kan vara för en 2-åring.



Värmer två kalla badpojkar...

Ljusnans vatten var väl inte det varmaste, men faktiskt så var vi i hela familjen!


Rasmus fick några rödögda mörtar men den sista kvällen kom den där lagom stora abborren på kroken. Så stolt blev han. Tålamod har han ju mycket av vår storpojk så han väntar ut de små firrarna.



Jag och Rasmus plockade lingon, inte så svårt att fylla 1 liter när det ser ut så här! Plockade 1 liter bakom stugan och påväg ner till bryggan. Bidde syltkok på lördagkvällen, 3 burkar vilket är typ en årskonsumtion i vår familj. Vi äter inte så jättemycket lingon.

Nu ska jag och Daniel påminna oss själva att vi måste åka oftare till stugan. Så härligt, men så sällan det blir av...

/ Bodil

Kommentarer
Postat av: mormor

Ser härligt ut! Vi vill gärna följa med någon gång!

Mormor och Morfar

2011-08-29 @ 12:08:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0