Från väster till öster (31:a juli)

 
 
Vi korsade hela landet och for från fina Åre till Norrfällsviken och farmor. Även farmors kust bjöd på fint väder. vilken sommar vi har haft! Hos farmor blir det golf, bad i kallt hav, golf igen, lek med Peppe med familj, tennis, bad i pool, träning (för mig), lek med tremänningar och så lite golf igen. Och så alltid någon utflykt också. Vi fortsatte vårt bestiga-toppar-tema och for till Skuleberget. Vi tog liften upp till toppen och skulle sedan gå och kika in i en grotta där det sägs att rövarna tog skydd i förr i tiden. Det var "bara" 400 meter, men det var då de längsta 400 metrarna vi har gått. Nästan att det var höjdmeter skulle jag tro för grottan låg en bit ner i sluttningen så det var en rätt knixig tur kan jag lova. Fram kom vi och även tillbaks med svetten rinnandes.
Grottan
 
Utsikt från Skuleberget
 
Knixig tur..
 
 
Vid botten av berget låg Rövarbyn, ett litet lekställe i våra barns tycke. Som ett litet sommarland fast i miniatyr. Sådär lagom litet så man inte kan tappa bort varandra.
 
En lada inredd med massor av lekrum, roliga, klättriga, inte nudda golv och vissa lite läskiga. Kul ställe! Hit ska vi åka igen! Passar ett par klättergrabbar:)
 
Pappa! Hjälp mig!
 
Storsand. Ja så heter det... badet alltså. Vackert! Varmt i vattnet? Nej! 16 grader... jag, Olle och Daniel var i. Även halva Rasmus.
Det här var varmare och skönare tyckte Rasmus.
 
Den sista dagen bjöd på regn, men då var det ypperligt för några loppis-stopp och till Gårdsbutiken i Höga Kusten krokarna! Jag och Moa gjorde några "klipp"... tyckte vi iallefall :o). Vi reste hemåt och gjorde ett stopp hos familjen Alnö. Där blev det en heldel fotbollsspelande som det brukar bli när Rasmus och Arvid får bestämma :o). God mat i magen och sedan en nattkörning hem... för nu längtade vissa i familjen hem. Jag bland annat och jag tror även Olle. Första dagen hemma var Olle på strålande humör vilket kändes toppen efter några halvbuttra dagar. Borta bra men hemma bäst!
 
/ Kram Bodil

På toppen av åreskutan! (24:e juli)

Vi fick en väldigt fin bröllopspresent av min högskolekompis. Det presentkortet blev inte av att vi kunde utnyttja i vintras när Olle bröt benet och slalomsäsongen gick i stöpet. Nu blev det istället sommar i Åre. Och vilka dagar! Så fantastiskt lyckat och äventyr i familjens tycke. Att vi sedan bor fantastiskt, blickar ut över åreskutan och äter hotellfrukost i bröllopspresent är helt ok ;o). Tack snälla! Igår var vi på äventyr och var upp ändå på toppen av Åreskutan! Vi tog kabinbanan den första biten. Vandringen upp på toppen var ett paradis för Olle. Massor av farliga stenar och stup att klättra på. Ja så duktiga var de och inga trötta miner. Värre nerför när Olle ville skutta lika glatt nerför vilket kan vara väldigt farligt om man snubblar framåt nerför klipporna. Efter ett utbrott och en bula så accepterade han till slut att hålla handen.

Idag har vi paddlat kanot, badat i en kall indalsälv och besökt Ronjas glupafall eller ristafallet som det heter i verkligheten. Vackert! Här kommer några mobilbilder från min usla mobilkamera. // Bodil


Furuvik och hemmavecka (20:e juli)

Semestern knallar på och vi har varit på hemmaplan rätt länge nu. Så länge så vi tycker det är dags att packa väskan igen. Vi varvar utflykter, besök och ibland jobb på trädgårdsgången som börjar få några stenar på plats. Igår var vi hela familjen upp till Dalhalla för att underhållas av Diggilo. Så fint ställe och jag blir varje gång imponerad av Dalhallas omgivning.
 
Vi for på minisemester till Limön utanför Gävle där vi besökte familjen Mellsta i deras ny-gamla stuga. Tillsammans sov vi en natt i stugan och åkte därefter till Furuvik för en lyckad dag!
     
kvällsmys i stugan innan läggdags.
Limöns utsikt från båtbryggan.
Smultron-stenar-sol, ja det är en fin sommar!
 
4 bus-barn tittar efter apor.
 
Hej lemuren!
 
Vi brukar inte köpa Coca Cola var och varannan dag, men jag måste säga att de har lyckats bra med den här marknadsföringskampanjen för kan man låta bli att köpa en Cola när det står Rasmus på flaskan? Kanske vore något att ta efter på tvålfabriken??
 
  
Vid tivolit tog jag och Olle det lite lugnare när de äldre barnen åkte karuseller. Vi körde karusellerna för de mindre barnen och såklart drog jag med mig Olle till Chokladhjulet, och kan ni tänka er att vi hade tur idag! Mums! Rasmus hakade på Tindra och Noah och åkte faktiskt några karuseller, han har ju inte velat åkt så mycket innan, men har man någon att haka på så går det ju så mycket lättare för vår storpojk!
 
Badet på Furuvik var ju fantastiskt roliga bassänger! Dit skulle jag vilja åka igen för att bara bada för en dag. Vi avslutade med en middag på IKEA innan vi styrde hemåt och läggdags efter en lång lyckad dag!
 
Fortsatt trevlig sommar! / Bodil
 
 
 

Playa del Källvik (14:e juli)

En ljuvlig vecka har passerat, fint väder och semester känns så skönt. Vi har under större delen av veckan hängt på Playan i Källvik hos farfar. Bad på dagarna i poolen eller enstaka fall i havet. Sovmornar och sena kvällar för barnen, fiske på kvällarna vid bryggan och kantarell-plockning för mig och Kerstin. Ja, det är härligt hos svärfar på sommaren. 
 
Hopp i havet!
 
Farfars pool uppe på "berget" där vi kan blicka ut över trädtopparna och havet. Rasmus har lärt sig simma lite bättre, klarar många meter och han älskar poolen. Olle brukar vanligtvis vara först i vattnet när vi badar på grunt vatten, där man kan gå i från kanten. En djup pool var inget för honom. Första dagen ville han inte bada i poolen så han stod snällt på land, men han var så sugen. Andra dagen var det likadant, men då tog Kerstin honom under armen och hoppade i med en gallskrikande Olle. Bara han kom i så tog det inte många sekunder förrens han upptäckte hur kul det var i poolen! Nästa dag var det samma sak igen... dagen efter det hoppade han i själv och simmade som en stolt tupp i sin badring.
 
Stolt och glad!
 
     
Farfar i sin favoritposition, dvs i skuggan uppe på berget med dagens tidning.
Grabbarna övar på att vissla och fiskar. 33 abborrar på en kväll! Svårslaget!Ja, det blev abborre till lunch dagen efter fiskelyckan.
Tre blondiner!! Mattias har varit själv och hälsat på sin mormor (Kerstin) så tremänningarna har lärt känna varandra ännu bättre nu.
 
Nu är vi hemma igen och har sköna dagar. Lite pul hemma med trädgårdsgången som är uteprojektet samt målning av ett par fönster varvas med utflykter. Sol=bad. En fantastisk trevlig kväll hemma hos familjen Mellsta och fint besök av min fina första sambo med familj har vi även hunnit med här på hemmaplan.
 
Noah och Olle badar i Långsjön.
 
 Nu får vi se vad kommande dagar ger oss. / Bodil
 

Vi cyklar (6:e juli)

Vi har sommarlov och vi cyklar massor. Förra helgen hade vi barnvakt av kusinen i Falun. Barnen sov för första gången där istället för att barnvaktas här i huset. Hade gått toppen. När Rasmus kom hem på söndagen hade han med sig Axels gamla cykel hem. En riktigt fin gul cykel... med växlar... en stor cykel.. med lås.. och utan fotbroms (inte mammas önskan). Ja, men tänk vad bra det blev och det riktigt syns hur mycket Rasmus tycker om sin nya hoj!
 
Olle har plockat bort sina stödhjul och vips så cyklar han också! Trodde att det skulle bli blod och vurpor just varje dag, men inte ett sår har det blivit. Han har faktiskt skruvat ner farten och cyklar "lugnt". Med stödhjulen på var det alltid maxfart som gällde varav min oro till att vara utan stödhjul. Vi ska öva lite till på att starta för det är svårt!
 
Nu sitter jag själv i huset, grabbarna och sin far är hos farfar och även jag kommer möta upp där snart. Först ska jag följa med far min till Vansbro och se till att han kommer genom Vansbrosimningen. En dag hemma själv är fantastiskt! Jag har hunnit med massor känns det som, men även legat och njutit i solen. Har passat på att påbörja ett litet otacksamt projekt nu när det är lugnt hemma. Påbörjat målning av två köksfönster. Det behövs! Härligt att ha energi och ork! 
Det här gänget gjorde vi en utflykt med till Säterdalen. Passande en molnig dag i väntan på sommarvärmen.
 
Hur många blöta barn? Hur många varv sprangs det för att återigen ta sig över vattnet? Svar: noll och många.
 
Trevlig sommarkväll! // Bodil
 
 
 

Semester!! (2:a juli)

Årets semester är här!  Iaf för tre i familjen. Jag och mina grabbar tog oss en tur till Vreten utanför Nora där mina föräldrar arbetar för en vecka. Igår var det badvänligt, men idag var det kallt... men det är sommar och semester så vad gör väl det!
 
 
Årets första minigolfutflykt gick av staplen på en ö utanför Nora. Härligt spel och det blir fler rundor lovar vi. Varsin god smarrig Noraglass köpte vi oss såklart!
 
Kallt badväder idag...
 
Nu är vi hemma igen och ska njuta av ännu en semesterdag imorgon! / Bodil
 
 
 
 
 

RSS 2.0